Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Widzę jesteś blisko władzy , to powiedz będą jeszcze agropierdoły 🤔 zawsze kawe wtedy piłem 

Nie wiem kiedy wrócą i czy wrócą, ale w sumie jeżeli mają to być jak do tej pory AgroKłamstwa to lepiej niech ich nie będzie ...

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Czy możesz od tej chwili zamilknąć i nie pisać durnot?

Święta idą a ten dalej się produkuje. 🤦‍♂️

Ale nie on jedyny , zobacz wszystkie artysty polityczne tutaj w każde święto nadają , po obu stronach sporu 🤷

Opublikowano
29 minut temu, dsbh napisał:

Sprawdziłem sobie i faktycznie Bank Światowy uznał ustawę Tuska. To ciekawe że przez tyle lat Tuskowi nie przeszkadzały kompetencje prezesa NBP aż do tej pory

Tuskowi nie przeszkadzały kompetencje Prezesa NBP, tylko Kurski na stanowisku.:lol:

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U mnie ta pseudotelewizja Sakiewicza jest dostępna w telewizji naziemnej. Jest w kraju kilka nadajników z których nadają ...

A to Winnicki ich przyjął ? Muszę sprawdzić w takim razie bo mnie to bardziej interesuje niż Tusk i Kurski razem wzięci. No i nadajniki lokalne maja zasięg kilkudziesięciu kilometrów do ogólnopolskim im daleko. Był pomysł aby w każdym województwie był taki mux ale upadł. To jest nie dopuszczalne aby społeczeństwo miało coś darmo, skoro może za to zapłacić.

5 minut temu, Ulman napisał:

Dla sekty , TVPinfo było jak narkotyk. Odejmą sobie od ust a TV Republkę będą oglądać i jeszcze datki wpłacać.

To nie Rydzyk i to tak nie będzie działać.

Na marginesie Nycz złożył dymisje ze względu na wiek, który upływa za 2 lata. U Rydzyka czas stanął w miejscu 😛.

Opublikowano
13 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jeszcze niech ona ruchać się zacznie to całkiem będą jaja

Ale stanowcza dziewcak, mówi że sexu przed ślubem nie będzie a po ślubie nawet gały nie zrobi. Wiemy przecież że gała to nie seks 

niezła jest , zacząłem ją podpatrywać na YT i insta , podoba sie dla mnie 😍

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale nie on jedyny , zobacz wszystkie artysty polityczne tutaj w każde święto nadają , po obu stronach sporu 🤷

Się wszystkich to tyczy. 🤨

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał:

A to Winnicki ich przyjął ? Muszę sprawdzić w takim razie bo mnie to bardziej interesuje niż Tusk i Kurski razem wzięci. No i nadajniki lokalne maja zasięg kilkudziesięciu kilometrów do ogólnopolskim im daleko. Był pomysł aby w każdym województwie był taki mux ale upadł. To jest nie dopuszczalne aby społeczeństwo miało coś darmo, skoro może za to zapłacić.

Ja 60km od nadajnika warszawskiego mogę odbierać. Tam jest Republika i jeszcze kilka jakiś stacji.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Się wszystkich to tyczy. 🤨

A bo rudy mógłby i internet wyłączyć na święta ,może i więcej dzieci by było 😛

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Czy możesz od tej chwili zamilknąć i nie pisać durnot?

Święta idą a ten dalej się produkuje. 🤦‍♂️

A co to są święta ? Całe dwa dni a zamieszania jak by trwały miesiąc.

5 minut temu, mirro napisał:

Tuskowi nie przeszkadzały kompetencje Prezesa NBP, tylko Kurski na stanowisku.:lol:

Wiem i przy okazji młody Kamiński stracił pracę.

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oj żebyś nie wykrakał.

Opublikowano
42 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Miało być tak pięknie na gwiazdkę dla lemingów a tu Tuskowi rura zmiękła po vecie PAD . Dobra nowina przyszła na Święta .

Jak przystało na typowego polskiego katolika doszczetnie zacofany i głupi

Zaczynają normalnie programy informacyjne funkconować w tvp a temu brakuje dawnego szczucia i pogardy bliźniego . Leć do kościoła i dalej obnoś się Bogiem

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Miało być tak pięknie na gwiazdkę dla lemingów a tu Tuskowi rura zmiękła po vecie PAD . Dobra nowina przyszła na Święta .

To ci ją trochę zepsuję: treść zawetowanej przez dudę ustawy można wpisać do ustawy budżetowej, którą duda musi podpisać , bo  zawetować nie może. I wtedy wyjdzie na jeszcze większego debila. Wesołych świąt.

Opublikowano

Racyl , Widać że ci tego brakuje i próbujesz sił jako alternatywa Tvp🤭

Opublikowano
51 minut temu, dsbh napisał:

Tam wcześniej pisałeś że przez Ukrainę wyczerpaliśmy limit uchodźców czy coś w tym stylu. Mamy przyjmować rocznie 2 tys. lub płacić jakąś kosmiczną kwotę i nie pisz nic o Turkach którzy przyjechali tu do pracy i mają papiery na to skąd są bo się okaże że z tych 2 tys. każdy to Ahmed a papiery wypadły im w czasie sztormu.

Papiery na co mają. Nie słyszałeś? Pis sprzedawał wizy każdemu kto tylko chciał bez weryfikacji bez niczego. O jakich papierach ty bredzisz. To to samo co byś te papiery w tym lesie stał i każdemu co tylko przejdzie dawał. To jest to samo. Tylko tamci płacili i byli nie w naszym lesie tylko w swoich krajach. Zero weryfikacji.

A co do UA to tak przez ich przyjmowanie długo będziemy zwolnieni. A nie wiadomo jak się wojna potoczy być może będą i kolejne fale jak UA przegra. I może się okazać, ze to nam pomoże nie zaszkodzi.

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Masz już z kim? Byłoby dobrze, bo kto będzie na twoją emeryturę robił? Inżynierowie z Afryki? 

1 minutę temu, andrzej78 napisał:

I teraz będzie "rzeź niewiniątek".

Raczej świniobicie. 😉

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Racyl , Widać że ci tego brakuje i próbujesz sił jako alternatywa Tvp🤭

Podoba mi się to nowe 19:30. Niech pozostałe programy będą w tym stylu a wszystko samo się obroni

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Jak przystało na typowego polskiego katolika doszczetnie zacofany i głupi

Zaczynają normalnie programy informacyjne funkconować w tvp a temu brakuje dawnego szczucia i pogardy bliźniego . Leć do kościoła i dalej obnoś się Bogiem

Od stycznia zmiany w pensjach. Za godzinę pracy muszą płacić przynajmniej tyle.

Od 1 stycznia 2024 roku wzrośnie wysokość minimalnej stawki godzinowej. Wpłynie ona na kwoty, jakie otrzymują podmioty związane umowami zleceniami lub umowami o świadczenie usług. Nie jest to jednak jedyna podwyżka, jaka będzie miała miejsce.

Płaca minimalna w 2024 r. Tyle wyniesie najniższe wynagrodzenie od stycznia
Najgłośniejszymi podwyżkami w styczniu 2024 roku wciąż pozostają dwa elementy. Pierwszym z nich naturalnie jest waloryzacja świadczenia 500 plus do kwoty 800 zł. Pieniądze niezmiennie będą otrzymywać wszyscy rodzice na każde dziecko.

Druga podwyżka dotyczy oczywiście płacy minimalnej - wraz z nowym rokiem, wzrośnie ona do kwoty 4242 zł brutto. Pół roku później czeka ją jeszcze drugi wzrost, tym razem do kwoty 4300 zł brutto.

BĘDZIESZ WIĘCEJ PŁACIŁ ?.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v