Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 3.12.2023 o 18:42, galan99 napisał:

@Ulman Chorążanka - W podróży przez Gminę Tomaszów Lubelski - W cieniu Wiatraków

Od 3 min Wiatraki i Ulmana pszenica .

26 minut temu, Roman176 napisał:

kłamca jedzie zaparte burak prostak 

wyborco rudego 

wqurwiają go pola małe 2ha a tam jedne kąski po 20 arów 

Po pierwsze - galan jest człowiekiem niezrównoważonym psychicznie

po drugie - fantazjuje tak jak ty więc nie może mieć pojęcia gdzie jest moja pszenica

po trzecie  - dobraliście się i tak samo jeden po drugim powtarza głupoty tak samo jak bzdury powtarzaliście za pisowską propaganda.

po czwarte - czemu kłamiesz wklejając poniższe zdjęcie skoro nie ma takiego pola na filmie 

po piąte -  z niemocy i wpojonej pisowskiej  wizji dwubiegunowości poglądów nazywasz mnie wyborcą rudego. Nie winie cie - tresura tvp nie poszła na marne.

po szóste -  powyższa tresura lub wrodzona ułomność powoduje że interpretujesz świat po swojemu nie mając większego pojęcia o całości a pogląd wyrabiasz sobie na podstawie wyrwanych z kontekstu pojedyńczych zdań lub obrazków

i na koniec jedno bardzo proste pytanie - ile kilometrów masz do Kietrza? 

zboża pszenica miotła - Wiadomości Rolnicze Polska

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ulman napisał:

Jest jeszcze trzecia duża grupa która wali wódę po kościele.

w Polsce ta grupa to większość
podejrzewam że wśród chrześcijan pełnych abstynentów jest procentowo najmniej ze wszystkich religii choć nie opieram tego na jakichkolwiek własnych dociekaniach a na "pierwszym wrażeniu"
narkomania to już co innego
chm, można by sprawdzić jakieś statystyki np poziomu spożycia mikstur z etanolem "na łebka" z poziomem/odsetkiem chrześcijaństwa w populacji
może kiedyś.... bo na razie święta a zaraz Sylwestra tak że .. może później sprawdzę jak nie zapomnę ale temat ciekawy to pewnie nie zapomnę

bedzie tego pisania bo sklepy pozamykają a mi się coś przypomniało ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Dziś widziałem na płocie hasło ładnie wypalone na desce, koło niego flaga:

"Ruda wrona orła nie pokona"

Pro pisowskie można by rzec 

20231222_222238.jpg

1 godzinę temu, jacus napisał:

dojczlan,dojczlan yber ales tusk..

przeceiez te cale kapliczki to czyste poganstwo, balwochwalsto w najlepszym wydaniu..zamiast do drzew ludzie modla sie do drewna..

wczoraj dalem rade spokojnie , dzisiaj to nie wiem..

najciekawsze ze nikt tego nie wie..rus stworzyli wikingowie-polske podobnie mialo byc ,ale  ta teoria jest mocno  kwestionowana. byc moze czesi ...

panstwo piastow powstalo w ciagu wlasciwie jednego pokolenia z niczego..z pol wyrosly grody w pare lat..

jedno jest pewne polacy wiecej zydow zamordowali niz uratowali. jedwabne i ulmowie sa tylko symbolem pewnego zjawiska-niestety powszechnego..

i to w dniu w ktorym na pewno sie nie urodzil .  tak naprawde to swieto poganskie -rodem z rzymu..

ja znam takich co nawet przed kosciolem..

a co mnie turcja obchodzi ?? moze ty z turkow pochodzisz ?? wielu jencow osiedlali w polsce. turek to dosyc powszczechne nazwisko..

to nie imam sie wtraca w sprawy panstwa polskiego , tylko jeden z drugim biskupem..

dopoki kosciol bierze kase od panstwa-kazdy obywatel moze go obrazac,, gdy przestanie-to wtedy,tacy jak ja, co na tace daja..

a panow w bialych kitlach z kaftanem ?? ten bog to czasami nie jahwe czy inny allah sie nie nazywa ??

Jedwabne po tym co tam wyprawiali to wydaje mi się robota Niemców. @pedro2 Ty chyba coś wspominałeś o tych badaczach od was? A z tego co ja wiem to zanim uprawomocniło się pozwolenie na poszukiwania z wykrywaczami to te pola przeszukała już jakaś ekipa nie wiadomo skąd 

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Pro pisowskie można by rzec

Widac młodemu, gniewnemu korytko się wyślizguje i będzie musiał posmakować roboty w opozycji a może nawet konspiracji.:lol:A i głód może zajrzeć w oczy.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Widac młodemu, gniewnemu korytko się wyślizguje i będzie musiał posmakować roboty w opozycji a może nawet konspiracji.:lol:A i głód może zajrzeć w oczy.

Przecież to te młode PiSowskie ścierwo co udostępniało dane tego pokrzywdzonego dzieciaka przez pedofila ... Z niedalekiego ode mnie Łowicza pochodzi ten gnojek ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Boi się może że nie będzie go pompował prestiżowy gej tylko jakiś zwykły biedny pedał

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież to te młode PiSowskie ścierwo co udostępniało dane tego pokrzywdzonego dzieciaka przez pedofila ...

No popatrz, Takie młode a już krew na rękach. Co z tak zrytego bereta wyrośnie?

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, mirro napisał:

No popatrz, Takie młode a już krew na rękach. Co z tak zrytego bereta wyrośnie?

Poseł PiSu xD Lub jak PiS upadnie to partii PiSiopodobnej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, galan99 napisał:

Nikogo się nie boję .  JEDYNIE ,Tylko BOGA I LUDZKICH Łez .

a komuż to tak udało się Ciebie Bogiem przestraszyć?:o na pewno Bogu nie zależy aby się Go ktokolwiek bał bo i tak to nikomu nic nie da
bardziej bym zalecał się bać Boga wyznawców a że z tego wynika że i siebie samego...
no właśnie
spokojnych świąt 
( i bez konieczności nadużywania lustra :P )

a ludzkie łzy? często bywają ze zwykłego nadużywania cebuli (jak by co mamy jeszcze w ofercie), ale kontynuacja tego tematu to już może na po świętach ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, mirro napisał:

może być jeszcze gorzej - trzeba się będzie utrzymać ze zwykłej uczciwej pracy a wymigać się trudno bo bezrobocie niskie,
rzeczywiście może taki wybrać i głód i pozycję męczennika zamiast uczciwego człowieka nawet w takich czasach jak obecne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

można zrozumieć Tuska jak sponiewierał media które Go wyzywały od niemieckich agentów, neotargowickich zdrajców Polski że już o fryzjerskich epitetach nie wspomnę

można zrozumieć i Prezydenta że stosuje zasadę wet za wet za cwaniakowanie na - a miejscami i po za - granicami prawa które wspóltworzył

można jeszcze parę innych rzeczy zrozumieć które się dopiero wydarzą tylko czy taka spirala wyrozumiałości nie będzie identyczna w skutkach jak spirala nienawiści?

dla porządku tylko dodam - za skutki wszelkich spirali odpowiedzialność ponoszą wszystkie jej ramiona

przy okazji - dzięki @PRZMAS19821982 za najciekawszego linka na jaki; jak do tej pory, dzisiaj tu trafiłem

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v