Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Czemu mam płacić z moich podatków za pajaców którzy zgodzili się przyjmować imigrantów ,

z tego samego powodu dla którego przedsiębiorca musi płacić na socjal dla nierobów. To się nazywa srawiedliwość społeczna i występuje w socjaliźmie

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak widać wasz wojewoda słucha ;) Bo krzyżyki w urzędach kazał pozdejmować ;) 

Ciekawe czy jak przyjdzie czas na niego zechce pod tym krzyrzem spoczywać 🤔

Tak wam przeszkadza krzyrz?...Dobrze że hanuka cacy.

2 minuty temu, Ulman napisał:

z tego samego powodu dla którego przedsiębiorca musi płacić na socjal dla nierobów. To się nazywa srawiedliwość społeczna i występuje w socjaliźmie

To będziesz placil teraz na jednych I drugich👏

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Jaki wpływ ma obecność krzyża, albo jego brak na funkcjonowanie urzędu administracji państwowej?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Bo nie tam jego miejsce, miejsce krzyża jest w kaplicach czy kościołach, a nie w urzędach czy Sejmie. I żebyś tu zaraz z Chanuką nie wyskoczył, tak samo jestem zdania że nie ma na nią miejsca w polskim Sejmie, niech sobie palą te swoje świeczki w synagogach czy swoich domach.

Po prostu, miejsce symboli religijnych jest w miejscach kultu religijnego i w domach wierzących w daną religię, nigdzie więcej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Od zawsze twierdzę ze demokracja to rządy głupków którzy utrwalają socjalizm a to z kolei ich coraz bardziej ogłupia i dalej brną w socjalizm i tak to się kręci

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Już pokazali , co dla nich znaczą obietnicę . Jak wcześniej pis dał 2 mld na tvp , to jaka była afera że ludzie na onkologii umierają , a ci dają n pieniądze na telewizje i jak by rządziło po , to by przekazali te fundusze na oddziały onkologiczne  ,no i teraz popatrzmy  , PO dorwała się do władzy , przejmuje telewizje i nagle się okazuje że w d*pie mają tych z onkologii , bo zamiast na onkologie , to przekazują na telewizje 3 MLD złotych , no ale jak to się mówi teraz telewizja jest nasza to trzeba na nią dać , bo teraz jest cacy , toć to czysta hipokryzja , takie działanie 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A co Ci on przeszkadza? 

Mnie nie przeszkadza, ale jako chrześcijanin i rzymski katolik trochę przeraża mnie wieszanie wszędzie tego symbolu, bo to jednak nie zawsze dodaje splendoru. Poza tym jako państwowiec uważam że obwieszanie jakimikolwiek symbolami urzędów państwowych jest co najmniej niesmaczne. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A co Ci on przeszkadza? 

tak samo krzyże potrzebne w urzędach państwowych jak hanuka w Polskim Parlamencie

już to raz opisałem do czego to prowadzi a ani mi się chce powtarzać ani szukać

jak miejsca państwowe zamienimy w świątynie to świątynie zamienią się w burdele
już się nawet miejscami zaczęły i to męskie

to że polityka chciała by mieć cokolwiek z Bogiem wspólnego wcale nie oznacza że ze wzjemnością

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

dlaczego pseudo?

Dla mnie to karykatura nie wojewoda , krzyże wiszą od dziesiątków lat co takiego się wydarzyło że urzędowanie zaczyna się od zdjęcia krzyża . Jesteś wierzący , praktykujący ? bo mam wrażenie że chcesz mu wylizać tyłek .

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

krzyże wiszą od dziesiątków lat co takiego się wydarzyło że urzędowanie zaczyna się od zdjęcia krzyża

Czyli jak byli tacy co powiesili, to mogą się trafić i tacy co będą chcieli zdjąć, :lol:

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Dla mnie to karykatura nie wojewoda , krzyże wiszą od dziesiątków lat co takiego się wydarzyło że urzędowanie zaczyna się od zdjęcia krzyża . Jesteś wierzący , praktykujący ? bo mam wrażenie że chcesz mu wylizać tyłek .

Może niewierzący jest..

Opublikowano

teraz to jest demokracja  

"Media publiczne w Polsce potrzebują pilnych i gruntownych reform, ale sposób rozpoczęcia tych zmian budzi poważne wątpliwości prawne" - stwierdziła w specjalnym komunikacie Helsińska Fundacja Praw Człowieka, komentując zmiany w Telewizji Polskiej, Polskim Radiu i Polskiej Agencji Prasowej. Fundacja przytoczyła wiele zapisów prawnych, które wynikają z wyroków polskiego Trybunału Konstytucyjnego, a także innych uregulowań międzynarodowych. Ponadto wezwała rząd Donalda Tuska do "niezwłocznego podjęcia prac nad wprowadzeniem konstytucyjnego ładu prawnego w dziedzinie mediów publicznych".
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-znana-fundacja-krytykuje-rzad-ws-tvp-sprzeczne-ze-standardam,nId,7225692#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Oj coś ci ciśnienie niebezpiecznie wzrasta. Dla ciebie każdy będzie pseudo albo karykaturą jeśli nie z sekty PIS. Sednem funkcji wojewody jest sprawne zarządzanie i moim zdaniem krzyżami nie powinien się zupełnie zajmować. 

22 minuty temu, Roman176 napisał:

ta a gdy przejdziesz do zus ? składki zdrowotne itp ? 

bez żadnego problemu. Nawet bym chciał żeby tak było bo by wielu sąsiadów nie wytrzymało i ziemi bym dokupił.  

A jak sie ma twoje biedolenie że markety nie płaca podatków?  Te twoje kopalnie sa jeszcze gorsze, bo do was trzeba  dopłacać.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale Hołownia go zmiażdżył za to. Powiedział, że rozumie Kamińskiego i jego gest, bo ten człowiek stoi u bram więzienia i rozumie, ze mogą puszczać mu nerwy.

Właśnie dlatego ludzie tak oglądają sejm. Chcą widzieć jak taki Hołownia czy inny ze stoickim spokojem kulturalnie i inteligentnie gnoi tych tumanów i prostaków z pisu. To jest właśnie sól tych transmisji. Taki krem de la krem.

Ale czy tak to powinno wyglądać? Kolejny pokarm dla pelikanow 

1 godzinę temu, racyl napisał:

Ale to przecież w jedną i drugą stronę działa. Każdy z gospodarzy czy tam baców musi swoje owce karmić 

58 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bardzo dobra decyzja, miejsce symboli religijnych nie jest w urzędach państwowych.

To ma inne podłoże 

41 minut temu, GRZES1545 napisał:

Grzesiek popraw ten krzyż bo któryś raz juz tak napisałeś. Żadnej przycinki z mojej strony tu do Ciebie nie ma tylko trochę razi 

32 minuty temu, mysza103 napisał:

Już pokazali , co dla nich znaczą obietnicę . Jak wcześniej pis dał 2 mld na tvp , to jaka była afera że ludzie na onkologii umierają , a ci dają n pieniądze na telewizje i jak by rządziło po , to by przekazali te fundusze na oddziały onkologiczne  ,no i teraz popatrzmy  , PO dorwała się do władzy , przejmuje telewizje i nagle się okazuje że w d*pie mają tych z onkologii , bo zamiast na onkologie , to przekazują na telewizje 3 MLD złotych , no ale jak to się mówi teraz telewizja jest nasza to trzeba na nią dać , bo teraz jest cacy , toć to czysta hipokryzja , takie działanie 

Wstrzymali póki co i dla dobra pelikanow jakoś po cichu innymi drzwiami to przepchną. Gawiedzi pokażą że dali na onkologię a i tu dadzą 

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Oj coś ci ciśnienie niebezpiecznie wzrasta. Dla ciebie każdy będzie pseudo albo karykaturą jeśli nie z sekty PIS. Sednem funkcji wojewody jest sprawne zarządzanie i moim zdaniem krzyżami nie powinien się zupełnie zajmować. 

bez żadnego problemu. Nawet bym chciał żeby tak było bo by wielu sąsiadów nie wytrzymało i ziemi bym dokupił.  

A jak sie ma twoje biedolenie że markety nie płaca podatków?  Te twoje kopalnie sa jeszcze gorsze od nich bo trzeba do was dopłacać.

Tylko wtedy ty będziesz za krótki by kupić tą ziemię bo u ciebie też ciśnienie wzrośnie. Sztywny jesteś bo pis rolnikowi zapewnił nieźle czasy. 

Opublikowano
1 minutę temu, leniwy27 napisał:

Sztywny jesteś bo pis rolnikowi zapewnił nieźle czasy. 

Szczególnie na sam koniec swojej kadencji, fundując mokrą kukurydzę po 400zł/t przy saletrze po 2000zł/t i NPK po 4000zł/t xD 

Opublikowano
3 minuty temu, leniwy27 napisał:

Tylko wtedy ty będziesz za krótki by kupić tą ziemię bo u ciebie też ciśnienie wzrośnie. Sztywny jesteś bo pis rolnikowi zapewnił nieźle czasy. 

Absolutnie nie - ziemia poszłaby w dół więc moja siła nabywcza by nie ucierpiała. PIS zapewnił rolnikowi niezłe czasy? Doprawdy śmiała teoria🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

ale ty masz nasrane w głowie przedsiębiorca płaci na nierobów dobre sobie wyborca rudego jak nic   

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v