Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Kołodziejczak był dziś pytany o wejście ukrainy do kołchozu.

Wy to poważnie traktujecie? Dziś to mogą sobie nawet ogłosić, że chcą być 51 stanem w USA. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Coś wam przekaz się rozjechał. To jak to w końcu jest Morawiecki te kasę załatwił czy Morawieckiemu dać nie chcieli by pis przegrał wybory? Możecie się zdecydować która wersja jest prawdziwa? Bo widzę u was dwie wersje w zależności od potrzeb.

To pierwsze bo czekali na swego , waszego .

2 godziny temu, mirro napisał:

A przed kim? Przed nami samymi?:lol:

Stołek trza pilnować i to jest główne zadanie. A dyńka jest od wymyślania jak go upilnować.:lol:

Teraz będzie walczył przez niby 4 lata z Marketami .

Wprawdzie Don Kichot walczył tylko z wiatrakami, zaś on z Marketami .

.dzisiaj trochę dla odmiany będzie żartobliwie i na wesoło 🤩🤣.
Dzisiaj posłuchajcie...jak to jest w piekle 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤩🤩🤩🤩🤩🤣 Choć Polacy to się jednak wszędzie potrafią urządzić 👇👇👇
Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Kołodziejczak to się musi jeszcze dużo uczyć jak z mediami rozmawiać i jak to wszystko działa. Ale może się nauczy w przeciwieństwie do tumanów z pisu. Po pierwsze same negocjacje mogą potrwać z 10 lat zanim UA wejdzie do UE. Teraz nawet nikt nie wie kiedy wojna się skończy. Po drugie Niemcy i inne państwa być może same będą chciały zabezpieczeń dostępu do ich rynków towarów z UA tak jak chciały zabezpieczenia swoich rynków przed towarami i pracownikami z PL przed laty. Po trzecie jak się wojna skończy i będzie otwarte m Czarne to może się okazać, ze wiele towarów z UA korzystniej wywieźć statkami do Afryki niż pchać na przeładowany rynek UE.

Tu akurat miał racje, że darł. Bo te nieroby nic nie robiły tylko kazały rolnikom zboża nie sprzedawać by robić miejsce ukraińskiemu.

Kasę obiecał pojechał jako zaprzysiężony premier, dwa dni i ma. A wam łyso.

Michaś to powinien furać przestać bo to widać go zjada 

Opublikowano
44 minuty temu, Leszy napisał:

Wy to poważnie traktujecie? Dziś to mogą sobie nawet ogłosić, że chcą być 51 stanem w USA. 

Ukraina za wuja nie wejdzie do Unii jak Putin za pół roku ją zajmie bo pomocy już nie chcą im dawać. 

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Michaś to powinien furać przestać bo to widać go zjada 

Koleś dostał od losu dużą szansę. Też sam na to zapracował. Przebił się wysoko. Teraz tylko od niego zależy co z tym zrobi.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Waldemar Pawlak jest lepszy to jest geniusz polityczny .

Rolnik ,Gospodarz zna się jak mało kto .

Walduś powinien być Ministrem Rolnictwa wiedziałby co ma zrobić .

Jest skromny .

Waldemar Pawlak ujawnił swój majątek. Spore gospodarstwo i skromne mieszkanie

Senator Trzeciej Drogi Waldemar Pawlak złożył oświadczenie majątkowe. Wynika z niego, że ma 70 tys. zł oszczędności, mercedesa z 2013 roku, 27-hektarowe gospodarstwo i skromne 48-metrowe mieszkanie.

Senator nadal jest właścicielem 27-hektarowego gospodarstwa, którego wartość wycenił na 1,6 mln zł. Polityk wyliczył, że z tytułu prowadzenia tego gospodarstwa osiągnął 180 tys. zł dochodu.

https://wiadomosci.wp.pl/waldemar-pawlak-ujawnil-swoj-majatek-spore-gospodarstwo-i-skromne-mieszkanie-6970455027600256a

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Koleś dostał od losu dużą szansę. Też sam na to zapracował. Przebił się wysoko. Teraz tylko od niego zależy co z tym zrobi.

...i właśnie zaczął dzielić los Kukiza.

Do pewnych miejsc niektórzy się po prostu nie nadają.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Ja nawet wiem czyimi pieniędzmi na to zapracował. No jakiejś świetlanej przyszłości to ja mu nie wróżę, na dożynki pojeździ trochę itp. Funkcje ma jak Romanowski czy Kowalski, co oni zrobili? Plus minus tyle co telus 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Wybrałeś rząd,  którego nie traktujesz poważnie?

To po co ta kosztowna szopka była? Poprzednich krytykujemy a nowych jako rozrywkę traktujemy?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wybrałeś rząd,  którego nie traktujesz poważnie?

To po co ta kosztowna szopka była? Poprzednich krytykujemy a nowych jako rozrywkę traktujemy?

Mówimy ciągle o Ukrainie i jej przyjęciu do UE? Przyjmą kraj w stanie wojny? Kraj z okupowanym terytorium? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...i właśnie zaczął dzielić los Kukiza.

Do pewnych miejsc niektórzy się po prostu nie nadają.

Zobaczymy. Kukiz się rozmienił na drobne a on no cóż czaspokaże.

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja nawet wiem czyimi pieniędzmi na to zapracował. No jakiejś świetlanej przyszłości to ja mu nie wróżę, na dożynki pojeździ trochę itp. Funkcje ma jak Romanowski czy Kowalski, co oni zrobili? Plus minus tyle co telus 

Nie pieniędzmi. Zapracował w sensie politycznym te wszystkie protesty awantury. Teraz też pracuje. Przeleciał jako jeden z nielicznych z ostatnich ław z gratulacjami do Tuska. Zobaczymy co pokaże dalej.

Opublikowano
59 minut temu, Proxima84 napisał:

Ukraina za wuja nie wejdzie do Unii jak Putin za pół roku ją zajmie bo pomocy już nie chcą im dawać. 

Bardziej bym oczekiwał że linia podziału i strefa wpływów jeszcze przed wybuchem wojny została ustalona. Tylko potrzeba czasu by to wypłynęło.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Już jest rozmieniony.

Traktuje go ktoś poważnie?

On dobry na zebrania w gminie, a nie do Sejmu...

To tylko moje zdanie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Zacytuję klasykę

Jak można, wybierajća za każdym razem tych samych ludzi, oczekiwać odmiennych efektów ?

3 minuty temu, Agrest napisał:

Bardziej bym oczekiwał że linia podziału i strefa wpływów jeszcze przed wybuchem wojny została ustalona. Tylko potrzeba czasu by to wypłynęło.

Przypuszczam, że nie przed, ale że już została ustalona, jak nasza granica w Jałcie

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Przypuszczam, że nie przed, ale że już została ustalona, jak nasza granica w Jałcie

A wszyscy zainteresowani zostali powiadomieni?

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Przez 4 lata jak będzie umiał, to się ustawi bardzo dobrze , nie będzie narzekał na rolnictwo że niema opłacalności .

Masz na myśli układy scalone? I to nie te w telewizorze a w telewizji?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

Pewnie tak jak w Jałcie ... Rus wie co ma brać, a Ukraina bez pomocy zachodu będzie musiała się na to zgodzić.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Nie pieniędzmi. Zapracował w sensie politycznym te wszystkie protesty awantury. Teraz też pracuje. Przeleciał jako jeden z nielicznych z ostatnich ław z gratulacjami do Tuska. Zobaczymy co pokaże dalej.

Wiem doskonale że pieniędzmi. Myślisz że te jedynki w okręgach itp to za uznanie się zdobywa?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

a po co ? wystarczy, że głowni gracze wiedzą, czego sie trzymac, jak hrabia przegrał wieś, to pospólstwu nie była ta wiedza potrzebna

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Już jest rozmieniony.

Traktuje go ktoś poważnie?

On dobry na zebrania w gminie, a nie do Sejmu...

To tylko moje zdanie

Sejm to szopka.

Ale co by nie mówić i pisać to Kołodziejczak już jest posłem rozpoznawalnym.  Czy poważnym czy śmiesznym to kwestia wyboru oceniającego ale ma już coś czego co najmniej 400stu posłów nigdy nie osiàgnie- czyli tą rozpoznawalność.

Jak nabierze wprawy u wyrachowania to różnie jego kariera potoczyć się może.

My choć go wyśmiewamy, winniśmy jednak za niego trzymać kciuki,  bo jest na te źle że powinno być tylko lepiej.

Kurna sam nie wierzę że taki tekst spłodziłem🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤭🤭🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v