Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

Chwali się 5 miliardami które wynegocjował Morawiecki"

Ale to kary, czy pieniądze do wzięcia?:lol:

6 minut temu, Roki212 napisał:

to czemu ich nie przywiózł zanim zakończyła się jego kadencja :ph34r:

Bo zakończyła się niespodziewanie.:lol:

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Ooooooo Panie Kolego. Toż to zbawienie dla uszu mężczyzny, nie żadna choroba.:lol:

czuję, że populacja gaśnic w kraju spadnie, skoro da się babę uciszyć nie zabijając

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

zawsze musisz zrobić z siebie większego głupka niż wcześniej :D 

ten tekst który tak cię boli, a który wkleiłem to jest oświadczenie jakie sąd nakazał zakłamanej, sprzedajnej tvn opublikować na ich antenie :D :D :D 

Ale ja rozumiem, ze to wydał sąd. Ale to nie zmienia faktu, że albo ty manipulujesz albo tobą manipulują. Wszystko napisałem wyraźnie nie zrozumiałeś lub dalej brniesz w oszustwo nie maja spraw. Głównym problemem jest sprzedaż akcji dla Aramco a w oświadczeniu nie m o tym ani słowa jest tylko o wymianie akcji między Orlen a Lotos a to są oszuście dwie różne rzeczy. Rób z siebie durnia lub oszusta dalej ale nikt tego nie łyknie. Jak by ta transakcja była taka czysta Obajtek pokazał by papier. Ale spokojnie jeszcze miesiąc lub dwa i się dowiemy. I wtedy już nie zamydlisz nikomu oczu wymianą akcji Orlen Lotos tylko będziemy wiedzieć za ile akcje kupiło Aramco.

PS jeśli w tvn coś źle powiedzieli na temat samej wymiany akcji Orlen Lotos to niech przepraszają czy tam prostują. Ale to i tak nie zatuszuje sprzedaży akcji dla Aramco.

O haniebnie i rekordowo niskiej cenie sprzedaży akcji Lotos dla Aramco pisały i mówiły inne media mówił Tusk w debacie i Orlen nikogo nie pozywa a ty się zachwycasz jakimś pozwem na temat wymiany akcji Lotos Orlen. Poczekaj jeszcze z dwa miechy wywalą Obajtka i się wszystkiego powoli dowiemy wtedy będą dopiero pozwy i akty oskarżenia. Tylko na przeprosinach może się nie skończyć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

TVPiS dalej w swim stylu... "Kłamstwo Tuska: Chwali się 5 miliardami które wynegocjował Morawiecki" skoro wynegocjował to czemu ich nie przywiózł zanim zakończyła się jego kadencja :ph34r:

transportowcy protestuja na wschodzie wiec braklo ciezarowek.. wiesz ile to jest kasy ?? ile tir-ow potrzeba ? 😛

Opublikowano

TVP info będzie się nazywało TVP24, ale będzie skowyt.

1 godzinę temu, Roki212 napisał:

TVPiS dalej w swim stylu... "Kłamstwo Tuska: Chwali się 5 miliardami które wynegocjował Morawiecki" skoro wynegocjował to czemu ich nie przywiózł zanim zakończyła się jego kadencja :ph34r:

Pisiorom przekaz się rozjeżdżą. Do wczoraj mówili, że ujnia nie daje kasy na złoć pisowi by zmienić wołdze w PL. Dzisiaj mówią, że przecież wszystko już wcześniej było ustalone. Przekaz idiotów dla idiotów.

• Like 1
Opublikowano

Dla seniorów .

Ukłon nowego rządu w stronę seniorów. Nowe świadczenie od 2024 r.

Renta wdowia była ważnym punktem kampanii wyborczej Lewicy, co podkreśliła nowo wybrana minister rodziny i pracy i polityki społecznej. Jak podaje money.pl, świadczenie ma kosztować ponad 10 mld zł rocznie, a projekt zostanie przyjęty w 2024 r. Jest to pierwsza decyzja rządu ws. seniorów.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nowe-swiadczenie-dla-seniorow-od-2024-r-to-uklon-nowego-rzadu-w-ich-strone/8lepev8,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra wiadomość .

Równa emerytura dla wszystkich? Ten pomysł kiełkuje w Lewicy

Wprowadzenie emerytury obywatelskiej to pomysł, który w przestrzeni publicznej przewija się od jakiegoś czasu. Plan wprowadzenia takiego mechanizmu miał nawet rząd Mateusza Morawieckiego. Teraz dość poważnie myśli o nim Lewica, której przedstawicielka rządzi przecież w resorcie rodziny, pracy i polityki społecznej.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rowna-emerytura-dla-wszystkich-ten-pomysl-kielkuje-w-lewicy/zrpyxcg

2 wiadomość też dobra .

Czym będzie bon senioralny? Minister wyjaśnia 

Bon senioralny to świadczenie skierowane do osób, które pracują i nie mogą zająć się bliskimi wymagającymi opieki. Resort Marzeny Okły-Drewnowicz ma już gotowy projekt tego rozwiązania. Pierwsze 100 dni rządów nowa minister poświęci też wypracowaniu ścieżki nabywania uprawnień koniecznych, by zostać opiekunem osoby starszej.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

a co ma ta żydowka? w sensie - jakie schorzenie?
https://natemat.pl/531586,zaatakowana-przez-brauna-lekarka-trafila-do-szpitala-nie-moze-mowic

co Ją skręca w "bicz boży" na Brauna?

Wysprzęglila się przecież że wtargnęla świecznik osłonić i jak to powiedziała do kamer to zaraz uciekła. Rozum za ustami nie zdążył 

3 godziny temu, galan99 napisał:

Tak poważnie to na jakiej zasadzie i na podstawie jakiego prawa? Masz o tym jakiekolwiek pojęcie

Przestań naśladować Brauna .

https://www.facebook.com/watch?v=327732430041450

Sławomir Mentzen w punkt

https://www.facebook.com/watch?v=326831363538283

MARSZAŁEK HOŁOWNIA TYM DECYDUJE, JAK BYŚ SŁYSZAŁ WYPOWIEDZ TO BYŚ WIEDZIAŁ I NIE ZADAWAŁ PYTAŃ NA JAKIEJ PODSTAWIE . Słyszałeś  wypowiedz publiczną , Hołowni i Czarzastego na temat  Brauna ?.

Będzie głosowanie w sejmie .

Zjawił się Ulman . Szczęść Boże ratuj sią kto może Ulman będzie leczył dż...ę ch.....ą .

Ja to czytałem nawet. Tylko czemu zaraz po wyborach się wycofuje? Jak potrafisz to odpowiedz mi swoim zdaniem i najlepiej pełnym.

Screenshot_20231213_124328_TikTok.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wysprzęglila się przecież że wtargnęla świecznik osłonić i jak to powiedziała do kamer to zaraz uciekła. Rozum za ustami nie zdążył 

Mnie zastanawia jedno.

Czemu nikt nie widzi, że ta Pani kopnęła Brauna w kostkę. Na każdym materiale to widać. 

Wtedy w jej stronę trochę....gazów puścił...

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Dobra wiadomość .

Wprowadzenie emerytury obywatelskiej to pomysł, który w przestrzeni publicznej przewija się od jakiegoś czasu. Plan wprowadzenia takiego mechanizmu miał nawet rząd Mateusza Morawieckiego. Teraz dość poważnie myśli o nim Lewica, której przedstawicielka rządzi przecież w resorcie rodziny, pracy i polityki społecznej.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rowna-emerytura-dla-wszystkich-ten-pomysl-kielkuje-w-lewicy/zrpyxcg

2 wiadomość też dobra .

Czym będzie bon senioralny? Minister wyjaśnia 

Bon senioralny to świadczenie skierowane do osób, które pracują i nie mogą zająć się bliskimi wymagającymi opieki. Resort Marzeny Okły-Drewnowicz ma już gotowy projekt tego rozwiązania. Pierwsze 100 dni rządów nowa minister poświęci też wypracowaniu ścieżki nabywania uprawnień koniecznych, by zostać opiekunem osoby starszej.

Wykształcenie nowe zdobędzie to nie zostanie z niczym jak jej się kadencja skończy 🤔 mogla będzie do tej wolnej starej uni jechac niemcom d*py podcierac

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Mnie zastanawia jedno.

Czemu nikt nie widzi, że ta Pani kopnęła Brauna w kostkę. Na każdym materiale to widać. 

Wtedy w jej stronę trochę....gazów puścił...

Przecież to bardzo proste. Bo "niemondra o tym mówić" ale Braun bodaj u roli wspominał że czeka na oskarżenia z ich strony i wtedy ma to przedstawić 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Ooooooo Panie Kolego. Toż to zbawienie dla uszu mężczyzny, nie żadna choroba.:lol:

o ile się nie jest Braunem co na siebie wyrok weźmie za taką  "usługę" "wyciszenia fonii"

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dobra wiadomość .

o ile się nie jest ubekiem czy innym siepaczem państwowym którzy po takim wyrównaniu "będą musieli przeżyć za tyle co wszyscy inni"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

jak byś chciał przeczytać , tyczy się w Polsce .

Kto chciał i chce jedzie to robić od 20 lat i nie tylko do Niemiec .

No a wcześniejsze pytanie?

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-podkomisja-smolenska-zlikwidowana-szef-mon-podjal-decyzje,nId,7211213

...a było o włos od rozwiązania...

Tylko zabrakło parę milionów do sprzeniewierzenia....

Powinno jeszcze z tego tytułu kilka procesów o wyłudzenie być 

Opublikowano (edytowane)

Komisja Macierewicza która nic nie zrobiła a kosztowała 31 mln zł poszła właśnie won. Nowy wojewoda mazowiecki unieważnił uchwałę rady miasta Otwock dotyczącej pałacu na nową przechowalnie dla pisiorów za 100 mln zł. Idzie dobra zmiana. W KPRM niektórzy odchodzący ministrowie wzięli po 200 tys odprawy. Wypadają trupy z pisowskich szaf. KPRM w czasie kampanii zatrudnił na nasz koszt dodatkowych 100 pracowników. Z KPRM zniknęły nie tylko komputery z biurek ale również kasa z konta.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ja to czytałem nawet. Tylko czemu zaraz po wyborach się wycofuje?

Jeśli do tego pytania to nie do mnie . To twoje towarzystwo nie moje to są wasi nie nasi .

To akurat nie moje towarzystwo. Mamy więc rozumieć że nie masz swojego zdania i dalej jesteś copywriterem? 

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A nie medale?

Się orobili...owymyslali... 

A to jedynie od tych co poetów nagradzają 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Hmmm..

Fakt. Czysta poezja ...ten Macierewicz...

I to z podgatunku fantastyki

3 minuty temu, galan99 napisał:

Co do mego zdania jakie jest to już prywatna sprawa .

Przedstawiam to co jest obecnie w nowym rządzie .

To co obiecywali i dotrzymali to już niech odpowiedzą sobie wasi .

Rzecznikiem prasowym rządu Cię zrobili? No to raczej wasi 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v