Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Izbę Lordów to chyba do senatu bym mógł porównać szybciej.

1 minutę temu, jahooo napisał:

Nie porównuj izby lordów do polskiego sejmu, bo to jak porównac bentleya do trabanta, mimo, ze oba produkowano wiele lat w niezmienionej formie

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

A co najlepsze np znajomi znajomego ale na 100 % choć to dziwnie brzmi z BY mają firmę otwartą w PL tylko z BY wozić mało co można.  Ukraińcy tez ponoć w PL otwierają firmy.

Otwieraja firmy w PL ale mają ułatwienia jak firmy z UA, zatrudniają stamtąd kierowców i robią fracht po europie

a ułatwienia miały być tylko na transport z i do UA, a nie na transport firm ukraińskich frachtów np z Niemiec do Francji, i o to jest cały protest. Poza tym milicja na ukrainie co kilka kilometrów stoi i chce od obcych łapówek

1 minutę temu, Leszy napisał:

może być do senatu - w każdym razie porównanie podobne

Opublikowano (edytowane)

Milicja u nich stoi u nas stoi Policja jedni i drudzy trzepią przybyszów to już od lat 90 tych ta zabawa trwa. U nas jaki kiedyś Białorusini czy ruscy na handel przyjeżdżali osobówkami to policja po 4 sztuki na raz zatrzymywała i ich trzepali. BY w łapę wziąć to samo robią tam z naszymi.

Problemem jest też ukraińska e kolejka z automatu wywalająca Polaków na koniec.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i nawet jakby chcieli to za Zbycha się trybunał nie weźmie Zbigniew Ziobro ma poważne problemy zdrowotne. "Wyłączą go z życia politycznego" - Dziennik.pl

był taki kawał jak jeden z więźniów "pensjonatów" niemieckiej "myśli medycznej" o leczeniu głodem tudzież krematoriami tak już był wykurowany głodem że na ochotnika zgłosia się chudzina do krematorium ale hans operator pogonił ze słowami - nie ma mowy, ty cwaniaczku już żeś mi trzy razy przez ruszta sp..olił

ruszt ma rozstaw większy od zera i .... pomysł na krematorium całkiem niegłupi, nie da się identyfikacji zwłok po DNA przeprowadzić ;)

nie tylko fikcja kinowa że taki weźmy Kwinto mógł być żywy na swym własnym pogrzebie
jeszcze żadna prokuratura nie wszczynała śledztw czy aby delikwent nie widział choćby z dala własnego pogrzebu, ta Ziobry zwłaszcza

czarny humor? a ja i tak tym sq..ynom politykom do końca nie wierzę nawet w ich śmierć i lepiej za życia utłuc bo po oficjalnej śmierci weź takiego znajdź :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Witajcie wiwat Tusk .

Bardzo pięknie powiedział o Ukrainie .

Nasi bracia przyjaciele walczą za nas , przelewają krew w obronie Unii .

Trzeba im pomagać i będzie namawiał zmęczony zachód takie to piękne z jego strony .

Polskich przewoźników mogą zastąpić nasi przyjaciele , bracia kochani z Ukrainy .

W KAMPANII wyborczej Tusk złożył 100 konkretów .

Zaś na wygłoszeniu Expose ani słowa .

Tusk mądrze nie złożył prawie żadnych obietnic w przemówieniu , żeby nie było go z czego rozliczać . Teraz pewnie nie będzie nic robił żeby nie było za co krytykować .

Piękna deklaracja pomocy Ukrainie pięknie, Panie Tusk .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja tam Zbychowi choroby nie życzę bo on i tak już ma sporo ułomności ale chłop przez 8 lat zdrów jak ryba a tu go ciężkie choróbsko z dnia na dzień dopadło. Dziwne to wszystko ale może tak być że to po prostu wina Tuska

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tusk mądrze nie złożył prawie żadnych obietnic w przemówieniu , żeby nie było go z czego rozliczać . Teraz pewnie nie będzie nic robił żeby nie było za co krytykować .

a wiesz że to nawet nie tylko śmieszne ale i niegłupie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Będą jakieś bony dla seniorów? Babka twierdzi, że tusk obiecał w expose, ale ma duży ubytek słuchu więc do końca jej nie wierzę

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)

I dla kraju dobre. Tak wychodzi, że jak rząd się do czegoś nie dotyka to to się udaje. 

2 minuty temu, dysydent napisał:

a wiesz e to nawet nie tylko śmieszne ale i niegłupie

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Będą jakieś bony dla seniorów? Babka twierdzi, że tusk obiecał w expose, ale ma duży ubytek słuchu więc do końca jej nie wierzę

A co ci za różnica?

Gadała że i tak wszystko na Rydzyka przepisze...

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jeśli wschód się otworzy nasze firmy odżyją jeśli nie to będzie agonia branży

gdyby samo PO tworzyło rząd to mooże mniej by się pchało tam gdzie nikt władzy nie wygląda ale te wszelkie lewicowe oszołomy w każde gó..no chcą pchać łapy no PSL też tak że... no marna nadzieja
Hołownia ostatecznie mógł by być ale też tylko dla tego że nowicjusz i jeszcze nie wie gdzie się te łapy da wsadzić

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No to współczuć...

Ciekawe czy jest lekarstwo na to?

do Zbyszka teraz po porady będzie chodził 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

A nie do owiec?

Matko jak mogą z siebie robić takich... dorosłe ludzie?...  Te peruki...😆

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Ja tam Zbychowi choroby nie życzę bo on i tak już ma sporo ułomności ale chłop przez 8 lat zdrów jak ryba a tu go ciężkie choróbsko z dnia na dzień dopadło. Dziwne to wszystko ale może tak być że to po prostu wina Tuska

Może 4 dawkę💉przyjął🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v