Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Leszy napisał:

To by się nadawało na jaką nową jednostkę. Kamuflaż już jest ;) 

jak by co to w EXIF fotki geolokalizacji nie ma i nic straconego
przynajmniej jesienią samowystarczalność żywnościowa wojska zapewniona

ABLVV84fxEYoGhxfdaXIYyK-yVNhCHUJ8BL3M57u

a że ten barwinek coś tam sugeruje to nie bądźmy przesądni :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

rok już jak je zjadłem i mam się dobrze tak że przetestowane a że w nocy (ostatnio) latarka mi niepotrzebna to myślałem że to łuna świateł Zamościa :o

chociaż nie bo te w Czernobylu w tedy ruskie zjedli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Orientujesz się może jakie jest ukompletowanie w ludzi tych dwu ostatnio stworzonych dywizji? Rozumiesz o co kaman?

Wiem jedno czym więcej ludzi przeszkolonych tym bardziej bezpieczny kraj .

Wiem jakie ofermy trafiają do wojska .

Jak by zaistniała potrzeba mobilizacji trafili by ci się tacy to byś był szczęśliwy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Mam nadzieję że będziesz po nich jechał tak jak po Pisie , jak tam twoja Konfederacja jesteś jeszcze za nimi ?

Jak będą tacy głupi jak PIS to z pewnością. 

Za kimś to można być jak się jest sekcie PIS albo ma się 10 lat i kibicuje Barcelonie. Konfederacja jest najbliżej moich poglądów więc z nimi sympatyzuje. 

Opublikowano (edytowane)

Oglądałem przed chwilą jakiś program na Trwam dla rolników. Ale odlot i czubki. Czubki dzwonią czubki w studiu. Muszę wam powiedzieć, że nie macie co się bać płodów z UA. W myśl tych idiotów na UA tak ziemię degradują, że za 10 lat będziemy my im sprzedawać a we Francji to już zdegradowali bo za dużo nawadniali i nawozów sypali.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Za Soiuza nie zdegradowali to i teraz nie zdegradują. Tam po prostu durnie durni straszą. W UA wbrew pozorom na te czarne ziemie można mniej sypać nawozów i chemii i tak urośnie. Plony z ha może będą niższe niż u nas na analogicznych areałach ale i nakłady jeszcze bardziej niskie.

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Konfederacja jest najbliżej moich poglądów więc z nimi sympatyzuje. 

Masz już swojego wicemarszałka , wybierasz się może do kina na obrady nowego sejmu ? sale są pełne .

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Leszy napisał:

Może to bardziej opłacalne niż te krowy...... 

Może i tak bo te krowy to często po wycieleniu 1000 zł lub więcej pójdzie na leczenie 🤔

Edytowane przez Luki99
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Masz już swojego wicemarszałka , wybierasz się może do kina na obrady nowego sejmu ? sale są pełne .

Ludzie lubią patrzeć jak pisuar dostaje baty i jak ci co niby wygrali wybory się błaźnią i jak do nic dociera, że już g w sejmie mogą.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Luki99 napisał:

Może i tak bo te krowy to często po wycieleniu 1000 zł lub więcej na leczenie pójdzie ale dzieci narobić to też i pieluchy ubranka itp. 🤔

najlepiej od razu w jednym rzucie x3

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludzie lubią patrzeć jak pisuar dostaje baty i jak ci co niby wygrali wybory się błaźnią i jak do nic dociera, że już g w sejmie mogą.

Skoro taki PIS śmieszny to dlaczego żadna opozycyjna partia go w wyborach nie pokonała . Zobaczymy czy koalicje kilku partii się sprawdzą w PL . Będą długie rządy bez podgryzania ?

Opublikowano

Pis to nie tylko pis jako jedna partia to zjednoczona prawica tylko Kaczor ich na listy wziął by do kasy nie mieli dostępu po wyborach i mógł ich za psyk trzymać. Ziobro Bielan Kukiz i ich ludzie. To nie jest pis. Gdyby Opozycja poszła z jednej listy to oni by wygrali.

Ja zaś mogę odwrócić do ciebie to pytanie skoro pis wygrał wybory to dlaczego nie rządzi a w sejmie dostaje baty .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Popatrz na tą listę z ilu będzie się składał większość , będzie cyrk od środy .

partia    liczba mandatów
Lewica Razem   7
Nowa Lewica   19
Platforma Obywatelska RP   122
bezpartyjni z list KO    22
Nowoczesna     6
Inicjatywa Polska      3
Zieloni         3
Ruch Społeczny Agrounia     1
Polska 2050         31
bezpartyjni z list Trzeciej Drogi     4
Centrum dla Polski      3
PSL       27
Prawo i Sprawiedliwość      157
Suwerenna Polska         18
bezpartyjni z list PiS         13
Partia Republikańska    4
KUKIZ15             2
Ruch Narodowy         7
Nowa Nadzieja            6
bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

100 KONKRETÓW DONALDA .

https://platforma.org/upload/document/201/attachments/412/100 Konkretow!.pdf

Są inne konkrety pozostałych partii obiecali swym wyborcom na 100 % .

Wiec to co spisali na kartkach deklaracje to jest domek na piasku . Zna większość zapewne tą przypowieść .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Widzisz, straszenie PiS-em i arogancja wobec wyborców już raz się zemściły, na 8 lat. Nikt nie powiedział, że w tej kadencji nie będzie jeszcze przyśpieszonych wyborów i PiS nie wróci do władzy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał:

Popatrz na tą listę z ilu będzie się składał większość , będzie cyrk od środy .

partia    liczba mandatów
Lewica Razem   7
Nowa Lewica   19
Platforma Obywatelska RP   122
bezpartyjni z list KO    22
Nowoczesna     6
Inicjatywa Polska      3
Zieloni         3
Ruch Społeczny Agrounia     1
Polska 2050         31
bezpartyjni z list Trzeciej Drogi     4
Centrum dla Polski      3
PSL       27
Prawo i Sprawiedliwość      157
Suwerenna Polska         18
bezpartyjni z list PiS         13
Partia Republikańska    4
KUKIZ15             2
Ruch Narodowy         7
Nowa Nadzieja            6
bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

Naprawdę nie brnij w to bo to narracja dla bez mózgów jest. Teraz jest 12składników w opozycji za chwilę rządzie do 9 po stronie pisu. Jak by pis chciał rządzić to musiał by dołożyć PSL czyli już ma 10 składników.  Naprawdę zacznij myśleć sam nie powtarzaj debilizmów. Gdyby pis przejął władzę to składała by się ona z 10 składników jak teraz jest po stronie po.

16 minut temu, jahooo napisał:

Widzisz, straszenie PiS-em i arogancja wobec wyborców już raz się zemściły, na 8 lat. Nikt nie powiedział, że w tej kadencji nie będzie jeszcze przyśpieszonych wyborów i PiS nie wróci do władzy.

Powyżej pokazałem jak to wygląda matematycznie i jest to debilna narracja. Bo gdyby pis przejął władze aby mieć większość składała by się ona z 10 partii. A jak dotąd jedynym ekspertem od skracania kadencji jest kaczor. Wiem y jak mu to się skończyło. Nikt tego nie powtórzy. Ludzie zacznijcie sami myśleć i dodawać. Straszycie wieloskładnikowym można by rzec rządem. Ale gdyby on upadł powstał by kolejny wieloskładnikowy.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v