Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Organizacje JAKĄ JEST WOJSKO

Organizacja taka jak wojsko dostaje kasę i zamiast realizować plany modernizacji, ro***erdala na tworzenie jednostek bez większego znaczenia taktycznego.

Opublikowano (edytowane)

Teraz na nic nie dostanie ani grosza jeszcze po zamykają , bo sa nie potrzebne .

Radosław Sikorski zapewni Polsce bezpieczeństwo w 100 % .

Ma numery telefonów i szybko będzie wprowadzał zmiany .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz na nic nie dostanie ani grosza jeszcze po zamykają , bo sa nie potrzebne .

Orientujesz się może jakie jest ukompletowanie w ludzi tych dwu ostatnio stworzonych dywizji? Rozumiesz o co kaman?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Dobrze byłoby, aby faktycznie zacząć rozrózniać te organizacje na takie. które nimi są, te od klubu kibica i zorganizowane grupy przestępcze. Posprawdzać czym sie zajmują, jak gospodarują środkami i jaki efekt. 

w ciemno obstawiam na jednoznaczny wynik tego badania że najefektywniej gospodarują zorganizowane grupy przestępcze

chociaż jak popatrzeć na fabrykę izery, cpk ile to już lat budują i... krzaki; widocznie ta akurat grupa nie dość dobrze "zorganizowana" i tylko haracze rosną, długi a krzaki.. też rosną

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Organizacja taka jak wojsko dostaje kasę i zamiast realizować plany modernizacji, ro***erdala na tworzenie jednostek bez większego znaczenia taktycznego.

W Siemiatyczach taka jest. Kupili od chłopa pole z nowym domem. Chłop zadowolony pod niebiosa bo to co budował plus ziemia razy 3 zapłacili. Postawili jakieś baraki. Na otwarcie przywieźli Płaszczaka i dwa k9. Po otwarciu Płaszczaka i k9 zabrali baraki z jakimiś ludkami zostały.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

w ciemno obstawiam na jednoznaczny wynik tego badania że najefektywniej gospodarują zorganizowane grupy przestępcze

chociaż jak popatrzeć na fabrykę izery, cpk ile to już lat budują i... krzaki; widocznie ta akurat grupa nie dość dobrze "zorganizowana" i tylko haracze rosną, długi a krzaki.. też rosną

Nie no, do października pod CPK z 20 domów zburzyli xD byłem tam na przejażdżkę pod koniec października ;) zobaczyć jak posuwa się do przodu sztandarowa inwestycja PiSuaru xD

Opublikowano (edytowane)

Orientujesz się może jakie jest ukompletowanie w ludzi tych dwu ostatnio stworzonych dywizji? Rozumiesz o co kaman?

słyszałeś jakie powodzenie mają na ukraińskim froncie makiety? ;) 

ukompletowanie będzie postępować w miarę wzrostu produkcji dykty

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

W Siemiatyczach taka jest.

To za chwilę będzie generowało za***iste koszta utrzymania. Ja to już przerobiłem, kiedy wszelkie koszta zabierały gro kasy i nie było z czego modernizować uzbrojenia. Tak to się skończy i trza będzie zamknąć.

2 minuty temu, dysydent napisał:

ukompletowanie będzie postępować w miarę wzrostu produkcji dykty

Wtedy dykta zostanie uznana za surowiec strategiczny i ważny w obronności kraju. Zasadnym wydaje się aby PGZ zakupiła jakąś fabrykę dykty albo paździerza.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

nie chodzi o to , żeby dopaść króliczka, tylko żeby go DOIĆ

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie no, do października pod CPK z 20 domów zburzyli xD byłem tam na przejażdżkę pod koniec października ;) zobaczyć jak posuwa się do przodu sztandarowa inwestycja PiSuaru xD

a całkiem niepotrzebnie bo krzaki potrafią rosnąć i bez zbędnych.... albo sam zobacz

ADCreHejNygGGKWGXCkOqOxvF2mQlSqSBqWF8C53

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

To za chwilę będzie generowało za***iste koszta utrzymania. Ja to już przerobiłem, kiedy wszelkie koszta zabierały gro kasy i nie było z czego modernizować uzbrojenia. Tak to się skończy i trza będzie zamknąć.

Wtedy dykta zostanie uznana za surowiec strategiczny i ważny w obronności kraju. Zasadnym wydaje się aby PGZ zakupiła jakąś fabrykę dykty albo paździerza.:lol:

NO i znowu będzie krzyk ,ze po zamyka jednostki. By poddać państwo ruskim. Pomimo tego, że to jakieś tam może i plusy dla państwa da to jestem przeciwnikiem tej jednostki bo to zmarnowane pieniądze. Tam nawet nie ma jakiegoś poligonu by uczyć tych żołnierzy tym choćby jeździć. Bo z tego co słyszałem do strzelania dla k9 w PL ponoć w ogóle nie ma poligonu. A i amunicja nie wiadomo jaka będzie bo nikt nie testował krab vs k9 amunicja Polska vs Koreańska.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

NO i znowu będzie krzyk ,ze po zamyka jednostki. By poddać państwo ruskim. Pomimo tego, że to jakieś tam może i plusy dla państwa da to jestem przeciwnikiem tej jednostki bo to zmarnowane pieniądze. Tam nawet nie ma jakiegoś poligonu by uczyć tych żołnierzy tym choćby jeździć. Bo z tego co słyszałem do strzelania dla k9 w PL ponoć w ogóle nie ma poligonu. A i amunicja nie wiadomo jaka będzie bo nikt nie testował krab vs k9 amunicja Polska vs Koreańska.

jak nie ma poligonu ? stawiasz haubice przy granicy z UA i strzelasz - tam i tak wojna, więc bez różnicy, czyje pociski spadają :D ich rakiety mogą u nas, to czemu by nie w druga stronę ??

• Haha 1
Opublikowano

Jeżeli miałyby tam być K9, to pewnie dywizjon , nie mniej. do tego logistyka dowodzenie, rozpoznanie. To się w trzech barakach nie zmieści.:lol:

1 minutę temu, jahooo napisał:

jak nie ma poligonu ?

Kiedys próby takie robiono na Nowej Dębie.

Opublikowano (edytowane)

Jak ja ich lubię.:lol: A ślad weglowy? A ile dwutlenku węgla na prąd wypluły elektrownie

https://wiadomosci.wp.pl/nowe-polaczenie-pkp-do-niemiec-pociag-jechal-pusty-bo-nie-da-sie-kupic-biletu-6972182659086880a

zatem Bareja to już przeżytek

Austriakom z Polakami wychodzą tylko albo "C K Dezerterzy" albo "Zug makieterzy"

aaa już wiem dlaczego pociąg był bez pasażerów; bo przewoził ducha xujni europejskiej

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jeżeli miałyby tam być K9, to pewnie dywizjon , nie mniej. do tego logistyka dowodzenie, rozpoznanie. To się w trzech barakach nie zmieści.:lol:

ważne, żeby były garaże na haubice, wojsko może spać pod namiotami

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

jak nie ma poligonu ? stawiasz haubice przy granicy z UA i strzelasz - tam i tak wojna, więc bez różnicy, czyje pociski spadają :D ich rakiety mogą u nas, to czemu by nie w druga stronę ??

Z Siemiatycz do granicy z UA ze 100 km będzie nie mogli tego gdzieś w Lubelskiem zrobić nad Bugiem z garażu mogli by strzelać.

7 minut temu, mirro napisał:

Kiedys próby takie robiono na Nowej Dębie.

Może tego chłopa chaty jeszcze nie rozwalili. A może kantyna tam będzie.😄 a jak nie mieszkania porobią nie zła willa.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v