Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz trzeba powołać komisję śledczą do afery wiatrakowej :) 

Ryszard Kalisz w RMF: Należy podjąć uchwałę, że od 2017 Trybunał Konstytucyjny nie istniał, więc jego wszystkie wyroki powinny zostać uznane za niebyłe.

co dziennie nowe zamordystyczne pomysły - nikomu to nie przeszkadza, wszystko jest ok, lustra nie pękają 

praworządność wg. bolszewików 🤮

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

WIATR :) jeśli nie będzie wiał to nie będzie prądu, a wiatru sobie nie kupisz 

już dosyć tej utopii, koniec z wiatraczkami i panelami, tyle co jest wystarczy

teraz tylko e. atomowe

już pisałem gdzie indziej w Polsce mamy średnio 66 dni słonecznych i 250 wietrznych przy czym wiatru po zmierzchu z automatu się nie wyłącza, ergo olać fotowoltaikę budowac wiatraki

3 godziny temu, Roman176 napisał:

a w twojej głowie coś się produkuje ?  tydzień jak by co wiatru nie było , po drugie fajnie jestem głupi bd stawiać wiatraki burak i prostak z miasta pytanie kto ? znasz jedną polską firmę oprócz orlenu i tam polskiej energii ?  u nas w jeden wsi gdzie gdzie rządziła platforma wyrzucali z dzierżaw gminnych pod fundusze inwestycyjne  a te chciały na masową skale stawiać rolnikom wypowiedzieli dzierżawę protestowali a idiota z peło mamy wolny rynek niebd ktoś dyktował nam co mamy robić ........  ale szkoda na takiego szczegółów jak ty bo fajnie bo platforma i uj  

teraz co do odległości mam znajomego co ma ok 300m potężny wiatrak dość szybko łopaty się obracają .. a w domu dyskoteka po jest od południa siedzimy na kawie a raz słońce i cień można ochujeć z tego życzę ci takiego fajnego wiatraka pod domem fajnie bd bo platforma powiedziała 

jednak jesteś głupi i w dodatku kłamca bo zaczynasz zaginać czasoprzestrzeń, a na Einsteina waść nie wyglądasz

Nigdy w historii Polski wiatraki nie mogły być budowane bliżej niż 500 metrów (poza przydomowymi) więc kłamiesz z resztą nie pierwszy raz.

Dodatkowo nie ma mozliwości by 130 metrowy wiatrak (więcej niż 150 m na lądzie się nie buduje) rzucał cień i robił dyskotekę, maksymalny cień jest podczas przesilenia zimowego i jest on mniej więcej 3 krotnie większy niz wysokość obiektu.

Dla sprawiedliwości oddam, że w dojczach  wiatraki można budować bodajże w odległości 1km, ale tam też jest gorąco w tej dziedzinie, z resztą zasada 10h to norma w wielu krajach, więc akurat tutaj Pis nie był czarną owcą z resztą w UE nie ma chyba kraju który by zezwalał na budowę wiatraka poniżej 500 metrów od zabudowań

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

teraz trzeba powołać komisję śledczą do afery wiatrakowej :) 

Ryszard Kalisz w RMF: Należy podjąć uchwałę, że od 2017 Trybunał Konstytucyjny nie istniał, więc jego wszystkie wyroki powinny zostać uznane za niebyłe.

co dziennie nowe zamordystyczne pomysły - nikomu to nie przeszkadza, wszystko jest ok, lustra nie pękają 

praworządność wg. bolszewików 🤮

Jaką aferę nie ośmieszaj się To, ze będzie więcej wiatraków to żadna afera. Jak by sejm przyjął prawo, że ma być więcej autostrad to co też afera? Wpisie to jednak ciemnota panuje. Jak Kononowicz żeby nic nie było. BO jak będzie to afera. DO nory średniowieczna ciemnoto!

5 godzin temu, Takeda napisał:

już pisałem gdzie indziej w Polsce mamy średnio 66 dni słonecznych i 250 wietrznych przy czym wiatru po zmierzchu z automatu się nie wyłącza, ergo olać fotowoltaikę budowac wiatraki

jednak jesteś głupi i w dodatku kłamca bo zaczynasz zaginać czasoprzestrzeń, a na Einsteina waść nie wyglądasz

Nigdy w historii Polski wiatraki nie mogły być budowane bliżej niż 500 metrów (poza przydomowymi) więc kłamiesz z resztą nie pierwszy raz.

Dodatkowo nie ma mozliwości by 130 metrowy wiatrak (więcej niż 150 m na lądzie się nie buduje) rzucał cień i robił dyskotekę, maksymalny cień jest podczas przesilenia zimowego i jest on mniej więcej 3 krotnie większy niz wysokość obiektu.

Dla sprawiedliwości oddam, że w dojczach  wiatraki można budować bodajże w odległości 1km, ale tam też jest gorąco w tej dziedzinie, z resztą zasada 10h to norma w wielu krajach, więc akurat tutaj Pis nie był czarną owcą z resztą w UE nie ma chyba kraju który by zezwalał na budowę wiatraka poniżej 500 metrów od zabudowań

Już są głosy, że poprawią na 500. Mnie interesuje finalne prawo a w procesie jego tworzenia może być napisane, że i 1 m od domu. Ale pisiorom najbardziej pasuje, żeby nic nie było jak w średniowieczu. Mówią o jakiejś aferze.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Ja bym sprawdzał kto wczoraj sprzedał bo jak już cena zjechała to kupić sobie może każdy.

Wiem wiem tez myślę, ze się ojczyźnie przydajesz.

Nie jest biznesem sprzedać na dołku a kupić.

Chyba że zapadła decyzja o doprowadzeniu do upadłości. Ale to czas pokaże.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie trzeba sprzedać tuż przed dołkiem. A to łatwiej zrobić jak wie się kiedy dołek będzie i stosownie taniej się kupiło wcześniej. Jak już cena spadnie to każdy może kupić. Dajmy na to 13 listopada mogłeś kupić po nie całe 62. 28 czy tam 29 dostałeś cynk o planie jaki ogłosili politycy i sprzedajesz po 65.nie całe. Nie tracisz a zarabiasz. Nie dostałeś cynku to 30 budzisz się z stratą lub podobną ceną jak płaciłeś 13. A teraz to se możesz kupować ile wlezie. Zresztą wielu tak zrobi czekając na kolejny wzrost. I tu wcale nie trzeba mieć znajomości czy poufnych informacji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tuskoekipa pewno ma swoje powody. Pytanie czy są w kontakcie z pisoekipą.

Niemniej można uznać że tusko z przytupem rozpoczyna. Charakteru nie zmienisz. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tuskoekipa pewno ma swoje powody. Pytanie czy są w kontakcie z pisoekipą.

Niemniej można uznać że tusko z przytupem rozpoczyna. Charakteru nie zmienisz. 

A jakie powody ma Obajtek że wszystkie nieruchomości na synka przepisuje ?? Czegoś się boi, tylko czego skoro jest niewinny ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie mam kontaktu z jego notariuszem. O legalność majątku złóż do niego bezpośrednią interpelację.

Natomiast obecnie mamy w walce Tusk - Polska 1:0.

Straty liczyć mogą nie tylko spółki giełdowe i indywidualni inwestorzy ale i fundusze emerytalne. 

Dolar tani jak nigdy. Można tanio Orlen kupić. 

Opublikowano

Generalnie wg mnie nie powinno być żadnych osłon ani tarcz bo to i tak my płacimy. Natomiast jeśli chodzi o  działania pisu to jak oni mówili, że państwowe spółki mają pomagać społeczeństwu to było ok. I brali z nich pełnymi garściami w tym na swoje przewały z respiratorami i inne kowidowe przekręty. Jak teraz jeszcze opozycja robi podobny numer to już jest źle. Jest to oczywiście błąd opozycji ale cóż. Sporo tam nowych ludzi nie znają nawet budżetu jakim będą rządzić. Być może dlatego chcą kasy z Orlenu bo boją się, że pis zostawił minę w postaci braku forsy w kasie.

Jeśli chodzi o wiatraki to jak najbardziej jestem za tylko poprawka 500 m jak zapowiedzieli i niech leci do przodu.

Opublikowano (edytowane)

A niedawno cieszyłeś się z taniego dolara, chciałeś go kupować bo miał szybko zdrożeć, a teraz to już źle, oj PiSowska obłuda przez ciebie przemawia ...

A tanio to już sprzedano jedna rafinerie, w Gdańsku ...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie mam kontaktu z jego notariuszem. O legalność majątku złóż do niego bezpośrednią interpelację.

Natomiast obecnie mamy w walce Tusk - Polska 1:0.

Straty liczyć mogą nie tylko spółki giełdowe i indywidualni inwestorzy ale i fundusze emerytalne. 

Dolar tani jak nigdy. Można tanio Orlen kupić. 

A kto sprzedaje? Odlatujesz czy uległeś pisowskiej propagandzie? W wywłaszczenia pod wiatraki też wierzysz?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A niedawno cieszyłeś się z taniego dolara, chciałeś go kupować bo miał szybko zdrożeć, a teraz to już źle, oj PiSowska obłuda przez ciebie przemawia ...

Może nakupił i nie pykło.

• Like 1
Opublikowano

Ja tam nie wiem. 

Wiem tylko tyle, że nigdy nie jest to "tylko"🤭

Niemniej wyborcy Tuska się cieszą, czyli jest zgodne z oczekiwaniami wyborców. To najważniejsze że nie zawodzi🤣😜

A jeszcze nie rządzi. Jak zacznie, dopiero pociąg ruszy ...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja tam nie wiem. 

Niemniej wyborcy Tuska się cieszą, czyli jest zgodne z oczekiwaniami wyborców. To najważniejsze że nie zawodzi🤣😜

A jeszcze nie rządzi. Jak zacznie, dopiero pociąg ruszy ...

I bardzo dobrze że będą powstawać te wiatraki, tylko PiSowska ciemnota się boi wiatraków i 5G ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ja tam nie wiem. 

Czyli nie wiadomo co ma być  ale ale wiadomo że to afera?  Ty tak na serio? 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

A tak w sumie to o co chodzi z tą aferą  wiatrakową? Tylko zmiana odległości od chałup czy jeszcze coś innego?

Zmienili odległość chyba z 700 jakie były zapisu do 300 może trochę przesadzili. Ale mają poprawić na 500. Pisiory dorabiają już do tego teorię, że będą wywłaszczenia a wiatraki będą niemieckie i ktoś na tym zarobi. I jak tu nie wywalić ich z mediów skoro sieją dezinformację i chaos. DO tego jest dym że zaszyli to w ustawie mówiącej o jakichś tam kolejnych tarczach na energię. Co pis też robił. Po prostu zrobili to tak by Dudeł podpisał. Bo inaczej pewnie włączył by z wiatrakami. Dudełi pis lubią ciemnotę.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli nie wiadomo co ma być  ale ale wiadomo że to afera?  Ty tak na serio? 

No na serio nabijam się. Nie śledzę żadnych wiadomości tyle co w rmf w aucie usłyszę. O tym to widm z kilku postów w tym temacie.

Podzielam entuzjazm Tomka i Huberta od wyborów.  

Może być już tylko lepiej 🤭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Zmienili odległość chyba z 700 jakie były zapisu do 300 może trochę przesadzili. Pisiory dorabiają już do tego teorię, że będą wywłaszczenia a wiatraki będą niemieckie i ktoś na tym zarobi. I jak tu nie wywalić ich z mediów skoro sieją dezinformację i chaos. DO tego jest dym że zaszyli to w ustawie mówiącej o jakichś tam kolejnych tarczach na energię. Co pis też robił.

A jaki wpływ ma odległość na wywlaszczenia? Tak czy owak muszą  jakiś kawałek wydzierżawić pod wiatrak więc co to ma do rzeczy?

Zabawne ze straszyli lud ruskimi, Niemcem Tuskiem, pedałami i uchodźcami A teraz do repertuaru dodali wiatraki.

Jak dla mnie powinni pozmieniać przepisy o obrocie ziemią

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Całe te wywłaszczenia to po prostu obowiązek udzielenia działki do przekopu aby wykonać przyłącze do wiatraka, a PiSiory już pompują aferę że rolnikom ziemię będą zabierać xD chodzi o to, że jak na sąsiedniej działce będzie wiatrak i przez twoją będzie szło przyłącze to masz obowiązek udostępnić działke do wykonania przekopu pod przyłącze, to są te niby wywłaszczenia Suskiego xD

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Całe te wywłaszczenia to po prostu obowiązek udzielenia działki do przekopu aby wykonać przyłącze do wiatraka, a PiSiory już pompują aferę że rolnikom ziemię będą zabierać xD

a chcesz mieć wiatrak 100m od domu ? i będzie to zgodne z prawem, w dodatku przez twoją działkę pójdzie kabel WN i nie będziesz mógł na niej nic zrobić poza zasianiem trawy - żadnych budynków nie postawisz, bo strefa ochronna takiego kabla zajmie całą działkę

śmiać się mogą tylko ci, co nic nie wiedzą i się nie orientują, głupcy i ignoranci

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, tracker napisał:

Jeszcze nie zaczęli rządzić, a już akcje Orlenu lecą 8% w dół. Czekamy z niecierpliwością na dalsze mądrości demokratów:D

Pis też robił podobne numery brał z państwowych spółek. Akcje też spadały i jakoś tu nie płakałeś Po pół roku zapłacisz więcej za prąd i już będą akcje stabilne. Bo to pewnie ostatnia tarcza.

2 minuty temu, Ulman napisał:

A jaki wpływ ma odległość na wywlaszczenia? Tak czy owak muszą  jakiś kawałek wydzierżawić pod wiatrak więc co to ma do rzeczy?

No ale pis straszy, że niemce będą z domów wypędzać i niemieckie wiatraki stawić. Ludzie po wsiach się kłócą zazdroszczą jak ktoś wiatraki przyjmie na swoje ziemie. A ci szukają durnia, ze to na siłę będzie trzeba robić.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Całe te wywłaszczenia to po prostu obowiązek udzielenia działki do przekopu aby wykonać przyłącze do wiatraka, a PiSiory już pompują aferę że rolnikom ziemię będą zabierać xD chodzi o to, że jak na sąsiedniej działce będzie wiatrak i przez twoją będzie szło przyłącze to masz obowiązek udostępnić działke do wykonania przekopu pod przyłącze, to są te niby wywłaszczenia Suskiego xD

Nieźle jaja🤣 Suskiemu to by pewnie podjął decyzję żeby prąd bezprzewodowo przesyłać 🤣 A teraz to jak jest z tymi kablami co do sieci idą? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

a chcesz mieć wiatrak 100m od domu ? i będzie to zgodne z prawem, w dodatku przez twoją działkę pójdzie kabel WN i nie będziesz mógł na niej nic zrobić poza zasianiem trawy - żadnych budynków nie postawisz, bo strefa ochronna takiego kabla zajmie całą działkę

śmiać się mogą tylko ci, co nic nie wiedzą i się nie orientują, głupcy i ignoranci

A kto taką ustawę przyjął, że 100 m od domu? Wiatraki są przeważnie na polach gdzie i tak nic nie można budować. Ludzie mają pod ziemią wodociągi linie energetyczne telekomunikacyjne i dalej to pole orzą. Sam mam wodociąg podpolem i żyję z tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v