Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Takeda napisał:

nie żartuj to nie po to jedyny najświętszy prawie nadpapiez, za doradctwem swojej ulubionej polskiej dewoty uznał nawet prezerwatywy za grzech by prawdziwi polscy katolicy to stosowali

zażywam a potem się wyspowiadam i dzięki cześć  

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

chce zobaczyć ile zboża sprowadzili 

a po co ci to jak ty liczyć nie umiesz nie wspominając o prawidłowej i logicznej ocenie danej sytuacji. 

Jak mogli to sprowadzili i nie popełnili żadnego przestępstwa czy nadużycia. To głupi rząd spowodował ten burdel

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

ile się utrudzili by się tłumaczyć biednym ukraińskim małym rolnikiem co w szopce ma kilka worków ziarka. 

że afryka z głodu zdechnie jak nie puścimy 🤣

potem nowe nazwy, ziarna paszowego nie kupimy, ale techniczne tak, a potem czyściwo Młynarskie 🤣

bo to uje co grają na emocjach 

Na przejściu granicznym w Korczowej doszło do skandalicznej sytuacji. Ukraińcy wznosili okrzyki "Smiert Lachom". To hasło sprawców ludobójstwa na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Niestety, nie było żadnej reakcji policji i innych służb. Po czymś takim ci ludzie powinni mieć zakaz wstępu do naszego kraju!

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

ZŁOTE ZIARNO Sp. z o.o.; (.....) występuje 48 razy

eksportowałeś pdf-a do arkusza kalk. czy masz jakiegoś gotowca?

bo tak samemu liczyć to nie uwierzę by Ci się chciało xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Na przejściu granicznym w Korczowej doszło do skandalicznej sytuacji. Ukraińcy wznosili okrzyki "Smiert Lachom". To hasło sprawców ludobójstwa na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Niestety, nie było żadnej reakcji policji i innych służb. Po czymś takim ci ludzie powinni mieć zakaz wstępu do naszego kraju!

ale może potem się wyspowiadali i cześć? przecież uważasz takie wyjście za jak najbardziej prawidłowe

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

eksportowałeś pf-a do arkusza kalk. czy masz jakiegoś gotowca?

bo tak samemu liczyć to nie uwierzę by Ci się chciało xD

A to zwykły przypadek, że trafiłem. Wziąłem pierwszą lepszą firmę, wzrokowo na jednej stronie z 7 razy się powtarzała, użyłem prostego skrótu Ctrl+F, wkleiłem tą nazwę i wyszło, że jest 48 takich samych linijek ;) I jak tak sobie to poprzewijasz to takich firm jest dużo więcej, jedne powtarzają się po 4-5 razy a inne 50 razy ... Wstyd tylko, że w naszym kraju pracują w ministerstwie takie gamonie co powtarzających się linijek nie potrafią usunąć ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

bo ZŁOTE ZIARNO Sp. z o.o.; (Skwer Kard. Stefana Wyszyńskiego 5/21, 01-015 WARSZAWA, PL) występuje 48 razy xD Ale co się dziwić jak teraz w ministerstwie tacy eksperci jak Gembicka zasiadają przez jeszcze 13 dni ...

to jest Niemiec co kupował elewary BORIS POGORILER spółka znajduje sie wawie   jednego miesiąca zarobek 258 399 376

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Niestety, nie było żadnej reakcji policji i innych służb. Po czymś takim ci ludzie powinni mieć zakaz wstępu do naszego kraju!

spokojnie; zostali sfilmowani, obfotografowani etc i nie tylko tamci
Policje i służby tu akurat na nic ;)

Opublikowano

to jest Niemiec co kupował elewary BORIS POGORILER

Mam w d*pie kto to jest, działał zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem, nie są winni Ci co sprowadzali, winny jest NIERZĄD że na to pozwalał ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to zwykły przypadek, że trafiłem. Wziąłem pierwszą lepszą firmę, wzrokowo na jednej stronie z 7 razy się powtarzała, użyłem prostego skrótu Ctrl+F, wkleiłem tą nazwę i wyszło, że jest 48 takich samych linijek ;) I jak tak sobie to poprzewijasz to takich firm jest dużo więcej, jedne powtarzają się po 4-5 razy a inne 50 razy ... Wstyd tylko, że w naszym kraju pracują w ministerstwie takie gamonie co powtarzających się linijek nie potrafią usunąć ...

Może to są jakies partie towaru i konkretne firmy na Ukrainie, że tyle razy występuje, też mnie to zastanowiło, ale zapewne lista jest wycieta z jakiegoś wykazu, pewnie im częściej firma występuje, tym więcej przywiozła - takie wyciągnąłem wnioski

Opublikowano

a jaktam te silosy przy granicy, co ziarko miało czekać na statki do Afryki?

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Może to są jakies partie towaru i konkretne firmy na Ukrainie, że tyle razy występuje, też mnie to zastanowiło, ale zapewne lista jest wycieta z jakiegoś wykazu, pewnie im częściej firma występuje, tym więcej przywiozła - takie wyciągnąłem wnioski

też tak uważam + ma więcej oddziałów w PL 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

Ja tylko wyciągnąłem wnioski, że skoro to jest lista firm, to gamonie pracujące w ministerstwie powinny pousuwać powtarzające się linijki aby sztucznie nie wydłużać tej listy ... Plus udostępnianie takiej listy może nam narobić problemów na arenie międzynarodowej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

a jaktam te silosy przy granicy, co ziarko miało czekać na statki do Afryki?

no ja tak blisko wschodniej
silosy Ci ja jakieś tam widuję jak jeżdżę po okolicy ale statku to jeszcze żadnego nie widziałem :P

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

tak a to chyba unia dała światło z głosami PO i pis ? 

jakby PIS pilnował by to był tranzyt to by nie było problemu. Niestety ci kretyni po prostu otworzyli granicę i zrobili rozpierduchę.

Opublikowano

ale garść srebrnikow pewnie się im przydała 🤣

toc dla tych wielkich, to jak splunąć, a te memeje aż się oblizywały. 

tak głupi nie są że zrobili to ot tak. 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nawywijał przekrętów w Radomiu i smród się ciągnie.

A niedawno zastanawialiśmy się jaki to element przyplątał się i stanowi szeregi PiS. 

Opublikowano (edytowane)

Kosztowniak tam grubo wywijał z Suskim. Jego zastępca przyznał się nawet do brania łapówek za przyjęcie do roboty. Miejscowy pisowski deweloper nawet się chwalił dziennikarzowi, ze wszystko w Radomiu on budował. W pisie każdy z głównych polityków jak widać jest umoczony nawet wydawało by się taka pierdoła Suski lody kręcił. Jak by się tak dobrze za nich wziąć to może by można było postawić zarzut kierowania zorganizowaną grupą przestępczą chociaż nie o charakterze zbrojnym.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

i tak tusk "Teraz, k..., to paliwo może być nawet i po 7 zł." robi z was frajerów potrzebnych do głosowania

Grupa posłów KO i Polska 2050-TD złożyła w Sejmie projekt ustawy zakładającej zamrożenie cen prądu, gazu i ciepła dla gosp. domowych i podmiotów wrażliwych do końca czerwca 2024 r

#donaldwaswydyma

Opublikowano (edytowane)

NO a ile można dokładać z kieszeni podatnika? Przecież my i tak za to płacimy tylko z podatków. Pis tez by to zrobił. Miejmy nadzieję, że tu też naprawią szkody po pise i choćby poprawią warunki dla instalacji fotowoltaicznych. 

Niestety 8 lat stawiania przez pis na wungiel jak się okazało ruski zrobiło swoje w energetyce. Zamiast snuć mokre sny o potędze CPK i Mierzei czy Ostrołęce to trzeba było 8 lat temu te atomówki zaczynać stawiać. ALe pis jak zwykle wszystko na opak. Pierdoły tak potrzebne rzeczy nie.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v