Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiec po co pis te laptopy dzieciakom rozdaje. BY rodzice mieli co jak widzieliśmy do lombardu zanieść? Ty już straciłeś kontakt z bazą? PO co pis te laptopy rozdawał? Chcą popełnić błędy Szwecji?

nie słuchałeś premiera?

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych.

• Haha 2
Opublikowano

i jeszcze tematy "cyfrowe"
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kreml-wypowiedzial-wojne-gigantowi-internetowemu-promowanie-terroryzmu/8wygn40

jak nie raz pisałem blokuję produkty Met-y ale też i Yandex-a, ...( albo nie będę promował nawet nazw kacapskich instrumentów internetowych ale blokuję je wszystkie mi znane zarówno jankeskie jak i kacapskie z automatu a tylko ręcznie włączam jeśli już konieczne bo chińskie blokują sami Chińczycy i ktoś powie - no dobra, to jakie my mamy własne narzędzia adekwatne funkcjonalnie do tych zewnętrznych? Już nawet nie na poziomie Polski a całej xujni?
no właśnie
dla tego Europa to skansen bo przeregulowana tymi różnymi RODO, UODO i masą innych srodów że nie ma szans i niechybnie upadnie gospodarczo zwłaszcza że zaczyna budować już autentyczny związek sowietów Europy. Polska przystępując do UE chodziła do klubu czołówki technologicznej świata ale ta czołówka dziadzieje tołmanieje i się społecznie degeneruje zatem pora powoli myśleć o radzeniu sobie samodzielnie bo jeśli federalizację xujni będą prowadzić ci sami ludzie co do takiego stanu Europę już doprowadzili to ... ktoś mi tu udowadniał że federalizacja to jedyna droga by rangę Europy podnieść
teoretycznie tak ale praktyka pokazuje co innego i warto mieć bodaj opcję alerntywną

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

nie słuchałeś premiera?

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych.

ale Ty to przedstawiasz jako cytat czy również własny pogląd?
Laptop dla czwartoklasisty to jak drukarka dla analfabety. Owszem; obsługi się nauczy i nawet to i owo wydrukuje ale i tak nie przeczyta tego co wydrukował  drukowanie obrazków tylko mu zajmie czas zamiast na naukę czytania; tak nomen omen "obrazowo" przedstawiłem już pomijając że statystyczny współczesny polski nauczyciel to też podobny analfabeta bo czyż nie?

po drugie - nawet komuna za darmo zeszytów i podręczników nie rozdawała a przecież idiotów nie wychowała, co więcej - pamiętam wręcz zachęty do korzystania z używanych podręczników i jeśli już coś to pieniądze dawali uznaniowo biedniejszym na zakup a czy używanego czy nowego podręcznika pozostawiając decyzji zainteresowanych na co wydadzą
Ani tym nauczymy gospodarności, ani ukształtujemy ambicje w nowych pokoleniach  tylko zniszczymy przyszłość naszych dzieci kształtując je na roszczeniowe ofermy które niczego nie będą zdolne osiągnąć samodzielnie
tak giną cywilizacje - wyłączając wewn selekcję osobniczą źle pojętym "wyrównywaniem szans"
Długofalowo taki premier jest zabójcą narodu i tyko pytam czy i Ty też podzielasz jego strategię a czy zamierzoną to już kwestia osobnego dochodzenia bo jeśli zamierzoną to ku czyjemu interesowi?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

Długofalowo taki premie jest zabójcą narodu i tyko pytam czy i Ty też podzielasz jego strategię a czy zamierzoną to już kwestia osobnego dochodzenia

Nie spodziewaj się głębszych refleksji. Kolega popiera wszystko co robi i mówi PIS. 

Opublikowano (edytowane)

jeśli jest tylko głupią papugą to się przestraszy i zacznie samodzielnie myśleć jak - nawet nie mi ale bodaj sobie - odpowiedzieć na moje pytanie
jeśli zaś samodzielnie dochodzi do podobnych jak premiera wniosków to pokazuję że poznaliśmy się na Nim jak jest niebezpieczny, wiemy to i gdy uznamy za konieczne nie omieszkamy sprawdzić kto zacz aby wiedzieć przed kim strzec bodaj nasze dzieci i jeśli rzeczywiście samodzielnie myśli to wie że dla obrony dzieci dowolna stawka nawet życia jest dla rodzica akceptowalniejsza niż obrony samego siebie ;)

enigmatycznie?
bo tak miało być

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie słuchałeś premiera?

W Szwecji pewnie tak samo tłumaczyli wprowadzając te tablety które teraz wycofują. Jesteś albo głupi albo aż taki hipokryta. W Szwecji dali tablety z Internetem do nauki źle same wady. W PL pis dał tablety czy tam komputery różnice techniczne a cel ten sam. To dobrze.

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

😁😁😁😁😁😁😁

image.png

Kobieta zmienną jest a ta potrzebowała się zabawić a może nie mogła się zdecydować i musiała dobrze sprawdzić zanim wybierze. Tak na stałe.

Opublikowano
59 minut temu, dysydent napisał:

Laptop dla czwartoklasisty to jak drukarka dla analfabety

Ale zawsze rodzice mogą se wejść na dziennik elektroniczny latorośli i zobaczyć to i owo.:lol:

Opublikowano

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu

Tiaaaaa z tego równania dostępu to tez mieliśmy równanie dostępu do PKS, PKP, do mieszkań, do pracy i HGW jeszcze czego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

i tyko pytam czy i Ty też podzielasz jego strategię

powinieneś już wiedzieć 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Długofalowo taki premier jest zabójcą narodu

zwłaszcza ten cytowany :) 

45 minut temu, Ulman napisał:

Nie spodziewaj się głębszych refleksji. Kolega popiera wszystko co robi i mówi PIS. 

5 minut temu, hubertuss napisał:

W Szwecji pewnie tak samo tłumaczyli wprowadzając te tablety które teraz wycofują. Jesteś albo głupi albo aż taki hipokryta. W Szwecji dali tablety z Internetem do nauki źle same wady. W PL pis dał tablety czy tam komputery różnice techniczne a cel ten sam. To dobrze.

1 minutę temu, mirro napisał:

Tiaaaaa z tego równania dostępu to tez mieliśmy równanie dostępu do PKS, PKP, do mieszkań, do pracy i HGW jeszcze czego. 

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych – tak mówił w orędziu w maju 2008 roku premier Donald Tusk.

buachaaaaachaaaaaa :D :D :D 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

😁😁😁😁😁😁😁

image.png

No i co? Można? Ano można , wystarczy trochę dobrej woli. Mąż z kochankiem się dogadają w końcu a dziecko ojca mieć musi. Teraz we dwóch zajmą się dzieckiem a mama dziedzictwem narodowym. Taka rodzina to ja rozumiem. I dziecko zaopiekowane i służba dla Ojczyzny. :lol:

To jest wybitny przykład na to, że dzieckiem jednak może opiekować się dwóch tatusiów.:lol:

6 minut temu, nie napisał:

tak mówił w orędziu w maju 2008 roku premier Donald Tusk.

I co zrealizował? A figę, bo zobaczył że w Szwecji to przyniesie złe wyniki.:lol:

buachaaaaachaaaaaa :lol::lol::lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Ale zawsze rodzice mogą se wejść na dziennik elektroniczny latorośli i zobaczyć to i owo.:lol:

to było możliwe już ... ochocho temu że musiał bym policzyć ile to już lat miałem taką możliwość co i tak mało z tego korzystałem  bo akurat moje dzieci same wiedziały po co i do jakich szkół chodzą.le czy  podstawówce czy gimnazjum była taka możliwość to nie pamiętam ale tylko dla tego że na tym "poziomie" nie było nikogo kompetentnego  w szkole kto by taki dziennik sprawnie prowadził i nawet jeśli był to wieczna zwiecha i nic nie dało się dowiedzieć netem i trzeba było osobiście dymać na wywiadówki co mialem równolegle różnolatków w różnych szkołach i bezpośrednie porównanie

jak pisałem - pierwej trzeba wyeliminować wykluczenie cyfrowe belfrów

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

to było możliwe już ... ochocho temu że musiał bym policzyć ile to już lat miałem taką możliwość

Ty miałeś, a ilu nie miało, bo nie było hardwaru w chałupie?:lol:

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, nie napisał:

powinieneś już wiedzieć 

nie wiem jak u Ciebie z logiką ale skro pytam to ... no się nie wyrabiam z tym co "powinienem" przynajmniej w tym konkretnym przypadku gdy (co @hubertus ... oj nie Ten (literówwka); Ten @hubertuss raczył zauważyć; wysyłasz sprzeczny przekaz - Szwecja vs Polska

29 minut temu, nie napisał:

zwłaszcza ten cytowany :) 

odpowiedzi godne co najwyżej jakiegoś prymitywnego bota i już tak gdzieś w dwutysięcznym był taki programik "bluzgator" i to ot taki poziom tylko baza zwrotów mniej "banowalna"

18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Na gruzach PISu nic nowego nie powstanie ?

oj tam oj tam
Przyroda nie lubi pustki i jakieś psiaki na tym wyrosną a jak trochę podgnije to i może pokrzywy, jak to na rumowiskach :P
tam wyżej już nawet pokazują jedną taką pokrzywioną tylko jeszcze nikt łacińskiej nazwy tego gatunku nie użyłxD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

nie wiem jak u Ciebie z logiką ale skro pytam to ... no się nie wyrabiam z tym co "powinienem" przynajmniej w tym konkretnym przypadku gdy (co @hubertus raczył zauważyć wysyłasz sprzeczny przekaz - Szwecja vs Polska

odpowiedzi godne co najwyżej jakiegoś prymitywnego bota i już tak gdzieś w dwutysięcznym był taki programik "bluzgator" i to ot taki poziom tylko baza zwrotów mniej "banowalna"

do twoich odp. to mi daleko

gdzie widzisz sprzeczność? coś mało bystry jesteś

sprzeczność i hipokryzja to jest właśnie u niego, wyśmiał to jako pomysł pisu a gdy pokazałem mu, że to jest pomysł tuska to nagle zniknął

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

W Czernobylu przyroda dała sobie radę. Ale z PiSowskim gruzowiskiem może przegrać.:lol:

ruskie z jednej a niemiecka bruksela z drugiej szykują kruszarki tak że nie doceniasz Przyrody

3 minuty temu, nie napisał:

do twoich odp. to mi daleko

może jestem nowszy model, nie wiem ;)

4 minuty temu, nie napisał:

a gdy pokazałem mu, że to jest pomysł tuska to nagle zniknął

a to musiałem coś przegapić z Twoich wpisów
zraz poszukam co i ew co dopiszę a jak nie znajdę tym bardziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v