Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

A czytałeś coś więcej niż nagłówek? Tak, takie rzeczy będą a wynikają prosto z blokad. Jak to mówi @dysydent im dalej na wschód tym większa dzicz. Niemcy jak protestowali to zrobili sobie grila, pogadali, pokrzyczeli popili się a rzygali już w domach. Nasi kibole są już bardziej na wschód od nich a ukraińcy od naszych...

Opublikowano
dysydent napisał:

dlaczego burak? nie wiem kto On ale po tym że to akurat Ty takie wnioski (botaniczne) wywodzisz to zgaduję że On nie z PiSu  cała Szkocja i Holandia pełna takich "buraków" a w Polsce takie są "Pyry" niezależnie od orientacji ani statusu w sumie to całkiem niegłupia rada bo żywienie się czymkolwiek na jakichś okazjonalnych spędach od domorosłych pichciarzy co to okazjonalnie na kiermasze, dożynki czy przyjazd jakiego kacyka tudzież co większe święta kilka razy do roku w jakiej zapajęczonej komorze co upichcą to unikanie takich wiktuałów bardzo często zapobiega nagłej i niespodziewanej ... sraczce oczywiście - ktoś powie - żywienie się w marketach też za zdrowe nie jest, no nie jest i nawet jest to przebadane że mamy pewność na ile gdy na okazjonalnych spędach sam sprzedawca nie wie co mu tym razem wyszło

To jest zajebista i życiowa rada. Jak idziemy na du.. dyskę to flaszeczkę robimy w domu bo tam drogo i aby mniej kupować.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

no ale o co tam poszło? jak Ten Hołownia zablokował uchwałę? bo jakoś z linka nic nie wywnioskowałem a nie jestem fanboyem kanałów sejmowych po różnych jutubach i nie śledzę na żywo jak oni się tam użerają między sobą

"Antoś" miał już swoje osiem lat i jeśli nikogo nie postawił przed TS to tym bardziej teraz  ... se może, pogadać do rury (nie mylić z Dudą bo tu to jeszcze nie wiadomo czy Go na pałace wpuszczą z donosami ale może i wpuszczą; zobaczymy)

że co? Hołownia nie poddał pod głosowanie czy "reasumpcji" tylko nie zarządził jak nie po myśli "Antosia" głosowanie poszło?

no nie chce mi się szukać po netach  a ten link nic a nic nie wyjaśnia za co dokładnie ten TS?

pytam całkiem poważnie bo "Antoś" Antosiem ale i Hołowni sceptycznie się przyglądam
Pamiętam powiedzenie mojej babki - "chłop jak dąb a jaja jak żołędzie" i akurat co nieco pasuje ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dysydent napisał:

no nie chce mi się szukać po netach  a ten link nic a nic nie wyjaśnia za co dokładnie ten TS?

A za próbę obalenia legalnego Prezydenta RP to co powinno się Antosiowi zrobić?:lol:Może jesień średniowiecze z wiadomej części ciała?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Zacznijmy od tego że coś takiego jak uchwała nie ma absolutnie żadnej mocy na naszym poletku krajowym a  w europie tym bardziej. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Bo nie miało być. Taka tam luźna uwaga w sprawie kręgosłupa moralnego Antosia i jego zapędów karania Pana Hołowni.

2 minuty temu, Ulman napisał:

Zacznijmy od tego że coś takiego jak uchwała nie ma absolutnie żadnej mocy na naszym poletku krajowym

Ale zajebiaszczo wygląda i zaspokaja żywotne interesy ludu pracującego miast i wsi.:lol:

Opublikowano

czyli Hołownia nie dopuścił do głosowania? jeśli tak to powtórzę

20 minut temu, dysydent napisał:

"Antoś" Antosiem

ale nic a nic się w parlamencie polskim nie zmieniło a tylko protektorów innych obecna banda słucha i możemy sobie pomarzyć o demokracji bezpośredniej np w referendach ale takich prawdziwych referendach a nie z pytaniami jak  ostatnim typu - czy chcecie aby woda była mokra?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

czyli Hołownia nie dopuścił do głosowania? jeśli tak to powtórzę

Skierował projekt uchwały do przeanalizowania przez komisję sejmową, i to się Antosiowi nie spodobało ... Bo to nie stare czasy, że rzucali kartkę Witkowej i ona zaraz to głosowała ... A jak przegrali, to im reasumpcję robiła ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

że rzucali kartkę Witkowej i ona zaraz to głosowała ... A

Pan Prezydent raczył był podpisywac co mu rzucili, Pani Marszałek rzucała się na cokolwiek nadające się pod głosowanie. No obraz jakiś taki nijaki. Dobrze że jej książki telefonicznej( dla jaj oczywiście) nie posunęli bo i to by przepchnęła jako ustawę.:lol:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Skierował projekt uchwały do przeanalizowania przez komisję sejmową, i to się Antosiowi nie spodobało ... Bo to nie stare czasy, że rzucali kartkę Witkowej i ona zaraz to głosowała ... A jak przegrali, to im reasumpcję robiła ...

a to wszystko w porządku. Marszałek m takie prawo i można oceniać tylko politycznie takie zachowanie ale nie kryminalnie i tu Macierewicz kontestuje nie Hołownię a obowiązujący regulamin sejmu w którym Hołownia się "zmieścił"
A że te komisje to jest właśnie rodzaj "zamrażarek" to już inna sprawa i Hołownia jest tylko kolejnym politykiem który jeśli mówi to tylko mówi

a to czy miało by to jakiś wpływ na PE czy nie to zupełnie inna sprawa  tu rzeczywiście można mieć pytanie do zgłaszających projekt dlaczego tracą czas parlamentu na czysto propagandowe i z góry płonne w skutkach rozkminy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a no ja jestem też ten elektorat i mnie wqrwia naciąganie procedur do granic po za którymi już tylko tenże TS w powołaniu nowego rządu a nie pokazywaniu ujni języka co ona i tak nie patrzy. Mnie gó.no obchodzi kto wygrał kto przegrał wybory ale wybory się odbyły i pierwszą rzeczą od której nowy parlament jest to powołanie rządu a w obecnej sytuacji międzynarodowej najszybciej jak to możliwe a najszybciej możliwym byłby już powołany rząd bo na razie mamy paraliż decyzyjny wykonawczy a za to są odpowiedzialni wszyscy "parla-menciarze" ze wszystkich opcji politycznych z głównym wskazaniem na te największe.
Oczywiście jeśli się wyrobią w proceduralnych terminach na styk nikt ich karać nie powinien ale też niech nie liczą na pochwały. Każdy dzień zwłoki to utrata powagi tych ludzi co i tak jej za dużo nie mają

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

W trakcie jednego z programów "Tak jest" w TVN24, prowadzący Andrzej Morozowski stwierdził, że Prawo i Sprawiedliwość działało zgodnie z prawem w trakcie swoich rządów. – Jak się temu przyglądałem, co PiS robił przez te osiem lat, to nie łamał dosłownie konstytucyjnych zapisów – mówił.

Wypowiedź dziennikarza TVN24 była szeroko komentowana. Według wielu to dowód, że promowana przez stację narracja o rzekomym łamaniu przez partię Jarosława Kaczyńskiego ustawy zasadniczej, od początku była fałszywa i stworzono ją jedynie na użytek polityczny.

Po pewnym czasie Andrzej Morozowski wydał oświadczenie. We swoim programie wyjaśniła, że został źle zrozumiany, a jego słowa to był "niefortunny skrót myślowy". – Konstytucja była przez PiS łamana, o czym w ostatnich ośmiu latach wielokrotnie w tym studiu rozmawiałem z prawnikami, sędziami, konstytucjonalistami.

wolne media 🤮

osiem lat kłamią, wmawiają swoim wyznawcom, że pis łamie konstytucję, mają ich za idiotów bo wiedzą, że ci we wszystko uwierzą, a gdy któryś na chwilę się zapomni i powie prawdę to szybko musi składać samokrytykę

jak to w sekcie :D 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

W trakcie jednego z programów "Tak jest" w TVN24, prowadzący Andrzej Morozowski stwierdził, że Prawo i Sprawiedliwość działało zgodnie z prawem w trakcie swoich rządów. – Jak się temu przyglądałem, co PiS robił przez te osiem lat, to nie łamał dosłownie konstytucyjnych zapisów – mówił.

Wypowiedź dziennikarza TVN24 była szeroko komentowana. Według wielu to dowód, że promowana przez stację narracja o rzekomym łamaniu przez partię Jarosława Kaczyńskiego ustawy zasadniczej, od początku była fałszywa i stworzono ją jedynie na użytek polityczny.

Po pewnym czasie Andrzej Morozowski wydał oświadczenie. We swoim programie wyjaśniła, że został źle zrozumiany, a jego słowa to był "niefortunny skrót myślowy". – Konstytucja była przez PiS łamana, o czym w ostatnich ośmiu latach wielokrotnie w tym studiu rozmawiałem z prawnikami, sędziami, konstytucjonalistami.

Oglądałem ten program i zdaje się że Pan Morozowski ujął to w ten sposób  że PiS nie łamał wprost Konstytucji, tylko bardziej ją obchodził. 

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

to że nie czytasz co wklejasz to norma ale że nie czytasz co piszesz to coś nowego 😆

to ze gupiś to wiem ... to ze po twojemu pisowska zaraza nie dźwigał ręki to jakoś  cię to mało a ci bez obłudnej żebyś przez ukrainne przez platfusów nie został na przyszłe żniwa bankrutem 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Oglądałem ten program i zdaje się że Pan Morozowski ujął to w ten sposób  że PiS nie łamał wprost Konstytucji, tylko bardziej ją obchodził. 

przez osiem lat wtłaczali ludziom do głów, że pis łamał konstytucję i kto tu jest szczujnią napuszczającą ludzi na siebie?

to są te wolne, niezależne media 🤮

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, damian303 napisał:

Gdzie jest tak napisane???

W tym artykule co sam podeslales piszę, że głosowanie kończy procedowanie projektu.

link podesłałem z forum tego parę stron wcześniej .. 

12 godzin temu, damian303 napisał:

Podsylasz linki a się wcale nie ustosunkowujesz do ich treści. W treści jedna rzecz, a ty pier... że tak nie jest.

P.s zdziwiła część pisiorow wstrzymując się od głosu i spurkowa głosując przeciwko.

wyraźnie w tekście jest napisane ze ustawa im nie pasuje zielonym ... resztę z top agrar czytałem  

12 godzin temu, Ulman napisał:

To co jest napisane a co nie jest,  nie ma dla Romka żadnego znaczenia. Ważne co mu się wydaje i co sobie dopowie. Poza tym pisał to w piątek wieczorem więc pewnie flachę wcześniej obalił🤔

gdyby nie alkohol to by cię na świecie nie było 

Opublikowano

Drogi panie premierze Mateuszu Morawiecki, z którym mam nadzieję spotkać się w przyszłym tygodniu: chciałoby się powiedzieć, kończ waść, wstydu oszczędź,...

rotacyjny głąb :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

https://finanse.wp.pl/bieda-brud-i-ukraincy-dookola-rosyjski-dziennikarz-mowi-co-zobaczyl-w-polsce-6966985400589280a

"W trakcie wizyty w Polsce Soczkan wybrać się też Poznania, gdzie na dworcu spotkał tłum ludzi. Według Rosjanina nie stać ich na paliwo, dlatego zmuszeni są podróżować koleją. Według Rosjanina podczas wizyty w Polsce ze wszystkich stacji benzynowych zniknął olej napędowy, a dostaw w najbliższym czasie miało nie być."

Oooooo czyżby zostały zauważone i skwapliwie wykorzystane działania przedwyborcze naszego rządu i Pana Obajtka?:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v