Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Problem w tym że prezydent dysponuje prawem łaski ale nikt nie wie co to oznacza.

Problem większy że Prezydent również.

Opublikowano
9 minut temu, jacek1296 napisał:

Ten tekst to wymysł dudy (  w uproszczeniu ), w którym powołuje się na orzecznictwo trybunału przyłębskiej. Poszukaj sobie art. 139 konstytucji i porównaj z tymi farmazonami.

To udowodnij..swoją rację stanu,?

A nie że sobie poszukaj..

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

oficjalnie składek emerytalnych w Polsce nie płaci lub z tzw kapitału składkowego nie korzysta jakieś 5% bo tyle oficjalnie jest bezrobocia a tu okazuje się że te składki to nie są żadne oszczędności a zwykłe "przepadło"
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/co-piaty-polak-nie-ma-zadnych-oszczednosci-powod-jest-oczywisty/48vzbnw

co najciekawsze; nikt się nie buntuje

potęga psychotechniki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

To udowodnij..swoją rację stanu,?

A nie że sobie poszukaj..

Art. 139.

Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.

Abolicja indywidualna nie ma ŻADNEGO umocowania w polskim prawie, a jest forsowana przez dudę, aby usprawiedliwić swoją głupotę z ułaskawieniem tych dwóch typków.

Opublikowano

W Rosji będą wybory , wiadomo że tylko jeden jest namaszczony Putin , ale ludzie zaczynają myśleć . Za co ...

"Nikt nie pokazuje wam tego w telewizji". Rosja otwiera oczy, czyli poruszający apel Rosjanki .

Moskiewska propaganda zaczyna pękać. Od paru dni w sieci krąży wideo nagrane przez wdowę po rosyjskim żołnierzu, która potępia inwazję Rosji na Ukrainę. Kobieta podkreśla, że sami Rosjanie i ich ignorancja również są winni temu, co robią siły Kremla. 

Ludzie tutaj nie potrzebują tej wojny. Nasi ludzie umierają za nic — opowiada wdowa. — Bądźmy bardziej świadomi, dokonujmy własnych wyborów, nie zamykajmy oczu na fakt, że obecnie umierają setki tysięcy ludzi i nikt nie pokazuje wam tego w telewizji — mówi Maria Iszkowa, wdowa po zmobilizowanym rosyjskim żołnierzu.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Łaska dotyczy winnego. Winny może być dopiero po prawomocnym wyroku to proste jak cep. Gorzej jak ktoś nakręci jak Duda w 2015 roku i teraz szuka się wyjścia by się nie ośmieszyć

A gdzie jest napisane że łaska dotyczy winnego? 

Opublikowano
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Art. 139.

Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.

Abolicja indywidualna nie ma ŻADNEGO umocowania w polskim prawie, a jest forsowana przez dudę, aby usprawiedliwić swoją głupotę z ułaskawieniem tych dwóch typków.

Sami Sędziowie tu są , interpretują prawo . Brawo , Brawo .

Opublikowano
26 minut temu, jacek1296 napisał:

Art. 139.

Ale  co to akt łaski,to już nie ma...

I to rodzi się dobrowolności interpretacji przez Dudę 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A to są jeszcze potrzebujący?

PiS nie zlikwidował biedy, ubóstwa?

Gdzie tam biedę widać, elektryki chcą kupować, fotovoltaika co 2 dom, pod marketami pełno ludzi od rana do wieczora🙆‍♂️ 

Agregaty pokupione i po 9 pił w zapasie 🤭

Bieda to gam gdzie ktoś zdrowia nie ma albo pracować się nie chce.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

ja bidny inwalida,robc mi sie nie chce-to kazdy kto mnie zna wie.. 

podac numer konta ?? 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Problem w tym że prezydent dysponuje prawem łaski ale nikt nie wie co to oznacza. Po prostu jest burdel prawny

jak  w wielu sprawach-paragrafy po to sa krete zeby je omijac..

kazdy kto sie interesuje polityka pamieta sp. falandysza..

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A gdzie jest napisane że łaska dotyczy winnego? 

nie widze problemow zeby ulaskawic wszystkich polakow na przyszlosc-nawet niewinnych spokojnie mozna ulaskawic .a niech sie ciesza na nowy rok..

adrian moze w oredziu oglosic ze ulaskawia i abolicjonuje wszystkich czlonkow i sympatykow pis-u..

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ale  co to akt łaski,to już nie ma...

I to rodzi się dobrowolności interpretacji przez Dudę 

Tylko on zastosował ową "abolicję", której nie ma w naszym systemie prawnym. I tu jest problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v