Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko zobacz ile było zgonów na COVID, a ile na np nieleczone choroby serca. Ile zgonów na zawały bo karetka nie przyjechała bo ją odkażali po wirusku. Sama Polska, jak dobrze pamiętam to około 50.000 zgonów na COVID, ale w tym samym czasie około 150.000 dodatkowych zgonów porównując z poprzednimi latami, czyli 100.000 dodatkowych zgonów w tym czasie to nie COVID tylko inne choroby ...

Przeciez to było wszytskim na rękę - ZUS nie musi wypłacać emerytur, płacic za leczenie starszych schorowanych pacjentów. Umarli i cicho sza. Ttlko potem wiek emerytalny się skrócił i trzeba było wyższe emerytury wypłacać, bo przeżywalność padła na ryj. Ale przyjdzie KO , wydłuży wiek emerytalny do 100 lat i będzie po problemie.

Już sie odrażają,  że będą majstrować przy PPK, bo to niedobrze, jak obywatel może sobie jeakies prywatne pieniądze odkładać na emeryturę, a po co, a on się nie zna

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

a co odszedł? w ogóle możesz mi w skrócie opowiedzieć co dzisiaj się działo w sejmie?

Nie oglądałem.

Tu pisali sporo 

Niedawno tylko w Polsacie widziałem przemówienia i jak Kaczyński Tuska niemieckim agentem nazwał...

Taki język miłości jak zawsze u Kaczyńskiego 

Opublikowano
10 godzin temu, MariuszDe napisał:

W którym miejscu? KO-30.7% w wyborach +lewica 8.6% razem to ponad 39%

nie młode tylko ogólnie bo gdyby młode to wynik podzielony na 2  

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

a co najbardziej mnie cieszy koniec rozdawnictwa , Patusiary do roboty !!

znalazłeś już prace ? 

Opublikowano

na tym ostatnim filmie najlepsza jest mina adriana..

ten wodz opozycji to juz kiedys byl..

7 godzin temu, Karol6130 napisał:

To chcesz powiedzieć  że za Tuska i Kopacz było lepiej niż teraz ?

pamietaj ze ten dobrobyt jest na kredyt..

7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Na rozchwianym pisowskim rynku jakoś więcej zarabiałem 

Wszystko co podałeś zaczęło się od podnoszenia minimalnej

Pisu nigdy nie broniłem i nie zamierzam, tak jak i innej partia 

Pamiętasz piramidę i linie lotnicze? 

Oczywiście nie mówię że pis tego samego nie robił Bo miał swoje "skoki"

skok-i to ile razy wiecej niz amber-gold  ??? 3 razy ?? wisniewskiego za to wlasnie skazali na wiezienie. 

a geth-beck ?? kolejne 2 miliardy ?? to co ??

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A to już trzeba się Tuska spytać. Wiem tylko tyle, że ani ja, ani ojciec nie pamiętamy czasów gdy uprawa zbóż/kukirydzy przyniosła stratę a nie dochód ... Znaczy nie pamiętaliśmy, bo 2023 to zmienił ...

slaba masz pamiec .

5 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Teraz za rudego może wreszcie sprzedam drogo pszenice 😛 mamy inne oczekiwania od tego cudownego rządu 

myslisz ze ci jakas arabke albo hinduske z rozdzielnika dadza ?? bardzo byc  moze..

4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Słuchałem całych obrad , ci co zabierali głos grali na siebie , normalnej krytyki szło jeszcze posłuchać ale to co mówiła Nowacka to same kłamstwa do potęgi . Za takie oszczercze ataki powinna się jej noga powinąć jak będzie ministrem .

byc moze nie wiesz ale jej matak tez leciala do smolenska.

3 godziny temu, soltys48 napisał:

To na 100

Czy tak nie spier....alają szczury z tonącego statku?

ten co siedzi z ablaszczakiem to pokazuuje prawdziwa twarz pis-u , zawodowy zolnierz lwp,ukradl becze spirytusu i go wyrzucili bo w 70 w gdyni do stoczniowcow dielnie strzelal..to o jego oddziale spiewali w piosence-slupscy bandyci. byl tam podoficerem..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No gdzie.

Zawsze była 1.   Tylko Teleranek zamknęli.

tylko wkolko chodzilo nagranie jaruzelskiego, juz nie pametam kiedy wrocil normalny program.

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

nie młode tylko ogólnie bo gdyby młode to wynik podzielony na 2  

A jakby nie młode tylko stare to wynik by trzeba podnieść do potęgi,  wyciągnąć pierwiastek i podzielić przez 2. A jakby brać w wieku średnim to co by było?  A moze jakby opozycja nie poszła na wybory to wtedy sekta by miała 100%? Jak myslisz, możliwe to jest?

Opublikowano

I na koniec ten jęk rozpaczy starszego zgorzkniałego Kaczorka. Widzi, ze się wali jego pis i postanowił na koniec nawyzywać od agentów jak on pięknie sam się pogrąża. Jeszcze tylko przegrane przez pis wybory na wiosnę do samorządu i euro parlamentu i wezmą się w pisie za kaczora.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Naszczalnik sam się wczoraj pogrążył ... Wyzywał PO że hymnu nie znają, a chyba sam nie zna bo gęba zamknięta była ...

On był tak wkurwiony, ze pis i rząd się wali a Tusk wszedł na mównicę i został premierem, ze cały świat dla niego nie istniał. Tusk go jeszcze dobił cytowanymi słowami o Kurskim jakie padły z ust jego brata i dodał, że było to publicznie. Hymn mało wtedy obchodził Jarka.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Rolnik1973 weź mi powiedz, bo już się pogubiłem, czyim agentem jest Tusk,bo Rachoń mówi że ruskim, Kaczyński wczoraj mówił że niemieckim, ja już na prawdę się pogubiłem.

To kiedy będzie pszenica droższa a paliwo tańsze. Przecież giełdy powinny oszaleć na wieść o Tusku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v