Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał:

gdybym miał 5ha i pusty łep i nic po za tym nic to bym się nie mylił 

To tym bardziej jak masz kilkadziesiąt ha, nie wiesz ile deszczu spadło i ci się pieprzy 80 ml, 180 ml I pazdziernik z listopadem to o czym można z tobą dyskutować?

Opublikowano

Warto  było  głosować na  opozycję  chociażby  dla tego  , aby  zobaczyć te  miny  na  ryjach  kaczafiego i  jego  bandy ,  do  dyktatora  kaczafiego  to chyba dopiero  wczoraj dotarło że został  odepchnięty od  koryta wyglądał nie jak wielki dyktator  tylko  stary  wystraszony  karzełek który do końca nie wie  co się  wokół   niego  dzieje  .

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, DTaras napisał:

Igrzyskaaaa he he.

a no igrzyska i nie trzeba fikcji wymyślać bo mamy w realu
No może jeden dziadek senior nie kuma czaczy że to co wyczyniają w parlamencie jest ku uciesze gawiedzi i jakoś musi być pokazana jakakolwiek zmiana zanim nie wróci wszystko na stare tory i te fochy antywicemaszałkowskie to tylko spektakl jakoby coś się zmieniło
a może jednak Sawicki puszcza oko do PiSu na ew przyszłość? ;) (o czym już byłem pisałem) 
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/sawicki-skomentowal-zamieszanie-wokol-witek-ja-bym-na-nia-zaglosowal/dtv69dy

tak czy inaczej podniecanie się na żywo każdym bzdem z polskiej polityki końcówki AD 2023 to strata czasu bo tym "kadzicielom" właśnie o to chodzi. nno może w celach rozrywkowych ale nie przesadzajmy w emocjach bo i tak niczego sensownego ustawodawczo ta zbieranina szybko nie będzie zdolna spłodzić zatem i tk czeka nas długo popisowska rzeczywistość prawna a że tam się żrą. i dobrze. Na tyle co nas bilety na to widowisko kosztują to i tak przepłacone

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał:

to ze jesteś ch*jem to wiem ... siedzie j**any debilu z dziećmi jak nie wiesz to k**wa niepierdol bo z mordy pachnie ci menelem 

Ot romanku u ciebie taka kultura jak i u pisiorow . A spizdzony chodzisz tak samo jak kaczorek ? A kaczorkowi z wyrazu twarzy daje taką nienawiścią że szok . Wredota 

Opublikowano

O! Czarnek też może coś pociesznego sklecić - "panie marszałku rotacyjny" (do Hołowni) - no musicie przyznać że niezłe xD

i o to chodziło, nowe talenta się ujawniają, edukator żałosny ale ... no toż to drugi Stańczyk ;)

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Warto  było  głosować na  opozycję  chociażby  dla tego  , aby  zobaczyć te  miny  na  ryjach  kaczafiego i  jego  bandy ,  do  dyktatora  kaczafiego  to chyba dopiero  wczoraj dotarło że został  odepchnięty od  koryta wyglądał nie jak wielki dyktator  tylko  stary  wystraszony  karzełek który do końca nie wie  co się  wokół   niego  dzieje  .

Brawo Ty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

że co? ogórki uprawiać?

coś autor filmidła pokręcił w tytule

burakami medialnymi to my z "ogórami" unijnymi nie wygramy (mam nawet wątpliwości czy to Polak podpisywał skoro trzy byki w dwu słowach)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Od tych spacerków po schodach do marszałka to jarkowi kolano nie wytrzyma.

Uuuuuu to Marszałek nie przybiegnie do Pana Prezesa na każde wezwanie? A Pan Prezydent przybywał w te pędy aby bidulek zbyt długo nie czekał. Coś się zmieniło, może zmienili Marszałka?:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Coś się zmieniło, może zmienili Marszałka?:lol:

Jakoś tak wyszło, potem nie zrobili reasumpcji i się okazało że Elżunia przegrała xD a ten co teraz siedzi w fotelu marszałka nie chce się fatygować do prezesa xD zresztą prezes to już przed obradami się posrał, musiał zmienić pampersa i przez to na hymn nie zdążył xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Stary dziad, choroby mózgu już pewnie dają o sobie znać, może i mu mówili ale jakoś nie dotarło xD mój dziadek świętej pamięci jak miał demencję to też nieraz żył w swoim świecie ... Już takie są choroby osób starszych. Co tylko potwierdza, że osoby w tym wieku powinny np oglądać rodeo w fotelu bujanym a nie bawić się w posła...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

niczego odkrywczego w tym zabyczonym tytule nie widzę wszak ile to już lat mamy dopłaty i do ugorów i rolnictwo polskie się nie zawaliło
Prawdziwym zagrożeniem nie tylko dla polskiego ale całego - nazwę - starounijnego rolnictwa jest potencjalna akcesja Ukrainy na równoprawnych zasadach

bez zbędnego rozwijania dlaczego

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Co tylko potwierdza, że osoby w tym wieku powinny np oglądać rodeo w fotelu bujanym a nie bawić się w posła...

A to może i faktycznie nie powiadamiać?:lol:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak kilka dni temu pisałem, że problemem dla nas rolników jest akcesja UA do UE a nie araby z Afryki to się śmiali ...

no bo gorsze są Araby z Azji Mniejszej ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

O! Czarnek też może coś pociesznego sklecić - "panie marszałku rotacyjny" (do Hołowni) - no musicie przyznać że niezłe xD

i o to chodziło, nowe talenta się ujawniają, edukator żałosny ale ... no toż to drugi Stańczyk ;)

Chciał ośmieszyć Hołownię - ośmieszyłsię...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Chciał ośmieszyć Hołownię - ośmieszył się...

ośmieszył cały parlament a że siebie pośrednio też jako część tego parlamentu to aż takich finezji logicznych od Niego nie wymagajmy :P

On z tych co wierzą i wiedzieć/rozumieć czegokolwiek przez to już nie muszą

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v