Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, v11 napisał:

potrafę słuchać tvn potrafię polsat i potrafię info- polsat jest zwykle najbliżej prawdy wpadłem dziś na coś o smoleńsku okazało się RESET .miałem Maciarewicza za debila totalnego i na 100% uważałem że wina zmuszenia pilotów do lądowania .Jeżeli z tego programu tylko część 10% jest prawdy z postępowaniem z ciałami (ładowanie wręcz łopatą do trumny ) zaczyna mi sugerować że może nie zamach wybuch  ale świadoma  pomoc w tym żeby samolot się rozbił i ruscy brali świadomy w tym udział ta myśl zaczyna we mnie kiełkować .Przed tym jak zaczniecie na mnie naskakiwać i mnie wyzywać od pisiorów warto poświęcić czas i posłuchać tego felietonu i wziąć pod ocenę tylko autentyczne nagrania wypowiedzi  daje do myślenia 

Za dużo szczujni oglądasz wodę z mózgu ci zrobili. ładowanie wręcz łopatą do trumny? CO to za określenie. Kogoś kto boi się okłamać w tej sprawie do końca i mówi wręcz łopatą? Jeśli fragmenty ciał zmiażdżonych przez samolot miały konsystencję mielonego mięsa wymieszanego z piachem czym chciałeś to załadować do trumny? Palcami ręką? Tak się robi ciemnocie wodę w mózgu sugerując, ze tam dochodziło do jakiejś niesamowitej profanacji tych zwłok. I wy to łykacie. Przy czym w wielu wypadkach słowo zwłok należy wziąć w cudzysłów i napisać tkanek wymieszanych z ziemią

Tak ruscy "pomogli" w katastrofie. Mając zdezelowane wyposażenie na lotnisku pamiętające lata 60 te o którym Polacy wiedzieli przy mgle w której nie było nic widać powiedzieli pilotowi ,że jest na kursie i na ścieżce. Bo mniej więcej był. Natomiast pilot źle ustawił wysokościomierz nie wiedział na jakiej wysokości się znajduje. We mgle nie mógł zejść poniżej 100 m a zszedł. W kabinie słysząc "musimy próbować do skutku" i spróbował. Nasi sami sobie najlepiej pomogli w tym, że samolot się rozbił. I takie są fakty. Lech Kaczyński w niczym ruskim nie przeszkadzał widać było, że przegra wybory i tyle.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, v11 napisał:

potrafę słuchać tvn potrafię polsat i potrafię info- polsat jest zwykle najbliżej prawdy wpadłem dziś na coś o smoleńsku okazało się RESET .miałem Maciarewicza za debila totalnego i na 100% uważałem że wina zmuszenia pilotów do lądowania .Jeżeli z tego programu tylko część 10% jest prawdy z postępowaniem z ciałami (ładowanie wręcz łopatą do trumny ) zaczyna mi sugerować że może nie zamach wybuch  ale świadoma  pomoc w tym żeby samolot się rozbił i ruscy brali świadomy w tym udział ta myśl zaczyna we mnie kiełkować .Przed tym jak zaczniecie na mnie naskakiwać i mnie wyzywać od pisiorów warto poświęcić czas i posłuchać tego felietonu i wziąć pod ocenę tylko autentyczne nagrania wypowiedzi  daje do myślenia 

Jak już będą nawiedzały Cie takie myśli. to zacznij od początku i pomyśl po kija w takim razie ruscy dużo wcześniej poinformowali Polskę, iż lotnisko w Smoleńsku jest zamknięte? Kto normalny wysyła w takim układzie samolot z Prezydentem i setką ludzi na kartoflisko gdzie nie można zapewnić bezpiecznych warunków lądowania?

I teraz kwestia następna. Organizacja tej wycieczki nie przewidywała wariantu innego niż lądowanie tam, albo powrót do Warszawy. To może ruscy napisali naszym taki scenariusz wyjazdu i podesłali na maila, jak Dworczykowi?

Świadoma pomoc, to była ale Kancelarii Prezydenta i w większości tych co zginęli. Przeznaczenie takiej okazji nie przepuści.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Była kampania wyborcza samolot musiał tam lądować za wszelką cenę. Kazana powiedział pilotowi wyraźnie.

"Prezydent nie zdecydował" , "musimy próbować do skutku" to wszystko jest w stenogramach nagranych przez polski rejestrator o którym Rosjanie nie wiedzieli i który znaleźli sami Polacy.

Opcji innego lotniska nikt nie analizował bo Kaczyński by go zgnoił jak tego pilota co nie chciał lądować w Gruzji. Trzeba też dodać, że Kaczyński się spóźnił na odlot 45 minut i była presja czasu a lotnisko dodatkowe wydłużyło by wszystko. Jednym z tych którzy pomogli mu się rozbić a przeżyli jest mistrz nie kompetencji i nieudolności Jacek Sasin.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Roman4321 napisał:

jaką masz działalność i gdzie w Czechach idzie nabyć, przywiozą czy trzeba jechać?

Teraz u nas ceny spadły. 560 bifacjalne można kupić po 500 zł z haczykiem 

Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał:

Powiem delikatnie: odlot.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przeznaczenie takiej okazji nie przepuści.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Była kampania wyborcza samolot musiał tam lądować za wszelką cenę. Kazana powiedział pilotowi wyraźnie.

Dalej brońcie ruskich i Putina, was nic nie przekona, nawet jakby teraz Putin przed kamerami oświadczył że to na jego rozkaz strącono samolot to byście buchnęli śmiechem i powiedzieli że to prowokacja pisu i Macierewicza

• Haha 2
Opublikowano

dzisiaj 10 ??  e chyba jeszcze nie...

jak to szlo na samym koncu-k**wa mac.. to ostatnie slowa pilota-to jest najlepszy komentarz do jego dzialan..k**wa mac..

akurat wczoraj kawalek resetu obejrzalem- zamiast woloszanskiego mamy kondona.. 

muzyka ,limuzyny, spacery -nie wiadomo gdzie i po co.. 

na slabe pis-owski umysly ,zaburzone psychicznie to dziala 😂

Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał:

Dalej brońcie ruskich i Putina, was nic nie przekona, nawet jakby teraz Putin przed kamerami oświadczył że to na jego rozkaz

A ktoś tu broni ruskich? Ich jedynym błędem było to, że nie postawili sprawy kategorycznie iż nie przyjmą na tym lotnisku żadnego samolotu. Ale stosunki między Polską i Rosją nie były wtedy jeszcze na tyle złe, żeby otwarcie coś takiego ogłosić. Ale skoro sami Polacy stwierdzili iż "nikt nie zabroni Prezydentowi tam lądować a jakby co to będzie okrzyknięty wrogiem" , to cóż więcej można zrobić. Rosja nie była państwem wrogi w tym czasie. A jeśli była, no to Pan prezydent nie powinien tam lecieć.

• Like 3
Opublikowano
31 minut temu, witejus napisał:

Dalej brońcie ruskich i Putina, was nic nie przekona, nawet jakby teraz Putin przed kamerami oświadczył że to na jego rozkaz strącono samolot to byście buchnęli śmiechem i powiedzieli że to prowokacja pisu i Macierewicza

Ruscy są źli jak z PO rozmawiają a jak z PIS to są dobrzy 🤣

371773377_6594706050597254_6164400746081403625_n.jpg

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

na slabe pis-owski umysly ,zaburzone psychicznie to dziala 😂

Po tobie widać to najlepiej.

23 minuty temu, mirro napisał:

Ich jedynym błędem było to, że nie postawili sprawy kategorycznie iż nie przyjmą na tym lotnisku żadnego samolotu.

No właśnie, zamach przedstawiacie jako błąd, a to ruskich a to prezydenta, a dziwnym trafem wcześniej inne samoloty wylądowały tam bez problemu, jak ktoś tu wcześniej napisał, jakby go wtedy Putin nie zlikwidował to zrobiłby to przy innej okazji, bo to  Putin był tym przeznaczeniem.

Opublikowano

Napisałem jedynie ze zaczynam mieć wątpliwości i rozmyślania co do przyczyn -a fanatycy skaczą i plują jadem czy kogoś obrażałem czy komuś dowalałem ? i to jest różnica pomiędzy nami wy nie bierzecie pod uwagę niczego - człowiek rozumny -homo sapiens a przez was przemawia homo finances .Prosty przykład którego nikt się nie wypiera zdjęcia Kopacz z uśmieszkami i kawką przy worku za zwłokami i to nie jedno ,zaszyte pety w zwłokach , szczątki  innych osób w trumnie Lecha  to wszystko przypadek ?  Oczywiście że biorę pod uwagę że to może być ściema ale jakoś słucham TVN i się tego nie wypiera nikt .W ruchu komunikacyjnym bywają sytuacje że trzeba by łopatą zbierać a jakoś tego nie robią mało w straży są specjalne osoby wyznaczone do zbierania szczątek z wypadków pożarów itd  

Opublikowano

jak ciebie wozili tyle razy do szpitala to co-plakali rzewnymi lzami w karetce czy na izbie przyjec ??  a moze smiali sie i zartowali ??

to sa fakty znane od lat- jesli teraz o tym sie dowiedziales , to nie mam pytan..

jesli nie lopata zbieraja to czym ?? to pewnie sa pojedyncze przypadki ale pewnie i w polsce sie zdarzaja. znajomi ze sluzb nigdy nie opowiadali-pewnie taki widok zostaje na lata..

32 minuty temu, witejus napisał:

Po tobie widać to najlepiej.

No właśnie, zamach przedstawiacie jako błąd, a to ruskich a to prezydenta, a dziwnym trafem wcześniej inne samoloty wylądowały tam bez problemu, jak ktoś tu wcześniej napisał, jakby go wtedy Putin nie zlikwidował to zrobiłby to przy innej okazji, bo to  Putin był tym przeznaczeniem.

jak prezydent upadlego kraju,gdzie bida az piszczala,bez wojska,sprzetu wojennego, z glodujacymi obywatelami, upadajaca gospodarka, szalejacym bezrobociem , wyprzedanego niemcom i rosji-mogl byc jakims zagrozeniem dla rosji ??

zapominasz o mgle -gdyby nie ona, to na pewno polska by inaczej wygladala.

Opublikowano

W odróżnieniu od fanatycznych zwolenników potrafię przyznać że wywalenie Arandowskiego było błędem Kowalczyk to była tragedia Maciarewicz to obciach podobnie jak Terlecki . Darowanie sprzętu wojskowego Ukraińcom to był błąd - mieli sprzedać jak wszyscy Cpk przerost formy nad treścią i wiele innych przykładów   czyli krytyka z mojej strony też jest ale ne zaślepienie Są decyzje dobre i złe podobnie jak PO nie wszystko jest złe al powoływanie się na posraną praworządność jest chore wszystko z obu stron rozbija się o kasę a nie o dobro kraju -gdzieś to mają wszyscy 

Opublikowano

Ta praworządność powinna być po stronie partii co się nazywa prawo i sprawiedliwość 😄

Kowalczyk tragedia to co dopiero tellus 😄 obaj chyba z klubiku radia maryja 😄

Opublikowano

kto spamieta wszystkich ministrow rolnictwa za rzadow dojnej zmiany ?? a vice to juz byl prawdziwy cyrk-chyba najwiekszych debili wstawiali...najlepszy byl ten co we wolnych wnioskach na posiedzeinaiach sejmu, po polnocy, wlasne wiersze recytowal- to niestety nie zart..

a opolski dzban to juz wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu 😂 w sumie jacy wyborcy tacy politycy .

info dla v11-opolski dzban to "roch' kowalski

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

jak ciebie wozili tyle razy do szpitala to co-plakali rzewnymi lzami w karetce czy na izbie przyjec ??  a moze smiali sie i zartowali ??

to sa fakty znane od lat- jesli teraz o tym sie dowiedziales , to nie mam pytan..

jesli nie lopata zbieraja to czym ?? to pewnie sa pojedyncze przypadki ale pewnie i w polsce sie zdarzaja. znajomi ze sluzb nigdy nie opowiadali-pewnie taki widok zostaje na lata..

Byłem na granicy  agonii nikt się nie cieszył i zdjęć nie robił  .Przypomina mi się obrazek jak kiedyś byłem po mączkę mięsną (lata 90) pracownik bakutil usiadł na zdechłej rozdętej krowie rozpakował śniadanie +kawa czy herbata i wpierdalał to bez  emocji - podobnie było chyba w Smoleńsku . A Kopaczowa jako lekarz nie mogła się powstrzymać bo tak wesoło było - a to wychwalanie ruskich jak to jak rodzina pomagaja jak mogą - też mam szwagra który wysyłał syna do mnie kraść (Jebaj wójka bo on ma się czym podzielić )

1 minutę temu, jacus napisał:

kto spamieta wszystkich ministrow rolnictwa za rzadow dojnej zmiany ?? a vice to juz byl prawdziwy cyrk-chyba najwiekszych debili wstawiali...najlepszy byl ten co we wolnych wnioskach na posiedzeinaiach sejmu, po polnocy, wlasne wiersze recytowal- to niestety nie zart..

a opolski dzban to juz wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu 😂 w sumie jacy wyborcy tacy politycy .

info dla v11-opolski dzban to "roch' kowalski

Rocha zapomniałem wymienić ale to wisienka -k**wa polecę na niego głosować dobrze że przypomniałeś 

8 minut temu, racyl napisał:

to co dopiero tellus

Ja tam jestem przekupny za kilkaset tyś dopłaty do sprzedanego zboża mnie przekupił ja tam za praworządnością nie jestem bo nikt ne wie o co chodzi a chodzi o bezkarność i łapownictwo sędziów 

Opublikowano

gdyby lekarz plakal nad  kazdym pacjentem to szybko by zwariowal,

nigdy nie byles na zadnej pogrzebowej ? rodzina placze caly czas czy rozmawia ,pije ,smieje sie ??

antek uciekl ze smolenska zaraz po katastrofie.. 

idac twoim tokiem myslenia to chyba nie przypadek ze pojechal pociagiem ??

Opublikowano

Ja nie wierzę ja domniemam przypuszczam  a ty kolego wierzysz w twoje teorie .A ja wiem że ówczesnemu rządowi ten wypadek zamach tragedia jak zwał tak zwał na pewno politycznie pasowała i tyle 

7 minut temu, jacus napisał:

gdyby lekarz plakal nad  kazdym pacjentem to szybko by zwariowal,

nigdy nie byles na zadnej pogrzebowej ? rodzina placze caly czas czy rozmawia ,pije ,smieje sie ??

antek uciekl ze smolenska zaraz po katastrofie.. 

idac twoim tokiem myslenia to chyba nie przypadek ze pojechal pociagiem ??

Szat rozdzierać nie będę skakać obrażać też nie po prostu słucham wszystkich a wnioski to moja sprawa 

Opublikowano

to nie sa moje teorie-to sa badania komisji panstwowej.

jak mogla pasowac jesli z kiepskiego prezydenta,bez szans na druga kadencje zrobila meczennika na ktorym jego brat doszedl do wladzy ??

trumny do dzisiaj sluza do walki politycznje..wiele kanali i wariatow zrobilo na nich kariere i pieniadze.

cala psycho-prawica zyje ze smolenska..

na wlasne oczy widzialem samolot ktory spadl z plotu_-doslownie- zginelo 2 ludzi, 2 nastepnych bylo ciezko rannych, pilot zmarl po parunastu miesiacach , zanim wyrok sie uprawomocnil..

• Like 1
Opublikowano

Masz też częściowo rację ale czy pewność 100% ? Ruscy po prostu przy nadarzającej się okazji możliwe że świadomie pomogli .Z tym że nie miał szans na 2 kadencje -bywają cuda (Duda na którego nie głosowałem bo nie wiedziałem kto to jest) a zdziwio na wyborach nie głosowałem na pis nigdy -rzadko chodzę bo mam przekonanie że to zmiany przy korycie i lepiej nie identyfikować się ze zwycięską partią aby nie mieć wyrzutów że głosowałem na nich a ci mnie wyruchali 

Opublikowano

ja na dude nie glosowalem bo wiedzialem kto to jest😂 -osobiscie zrywalem jego plakaty z mojej wiaty..

mgla wyszla na kilka godzin- moze trzy ,dwie-gdyby nie spoznienie w warszawie to by wyladowali spokojnie ,jak pierwszy polski samolot i chyba tez rosyjskie wczesniej ladowaly.

przez opoznienie, zaden plan b nie wchodzil w gre, najblizsze normalne lotnisko bylo na bialorusi. kilka godzin jazdy samochodem..

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, v11 napisał:

.A ja wiem że ówczesnemu rządowi ten wypadek zamach tragedia jak zwał tak zwał na pewno politycznie pasowała i tyle 

siądź na spokojnie i pomyśl co sam napisałeś.

czy fakt śmieci polskiego Prezydenta na terytorium obcego kraju historycznie zaborczego i - co by nie pisał - silniejszego i nieobliczalnego, czy ten fakt ułatwił czy utrudnił wygranie wyborów formacji prowadzonej przez brata i to bliźniaka Tego Prezydenta?
Katastrofa smoleńska była gwoździem do trumny ekipy która miała lepsze stosunki ze starymi wrogami Polski a emocje wyborców po tym wszystkim skutecznie przesłoniły pamięć o fakcie za czasów rządów jakiej ekipy,... która to jednak skutecznie "wyprosiła" wojska zaborcy wykorzystując jego słabość i to bez wojny, bez kosztów w zbrojenia zadłużających kraj na pokolenia i wasalizujących Polskę wobec drugiego hegemona planety jak to ma miejsce teraz kiedy obecna ekipa niejako na kolanach musi żebrać o wojska innego hegemona planety bo jednak ten ruski pokazał że "modlitwami" na jego terytorium nic wskórać nie można a realną polityką siły ale realnej siły kktórej to siły Polska nie miała i mieć nie będzie wystarczającej nawet jeśli by finansowo mogła bo ani Niemcy, tym bardziej Francja, na pewno USA i nawet brytole nie pozwolą na budowę arsenału polskiego zdolnego skutecznie odstraszyć nuklearny kraj czyli arsenału nuklearnego.

Jak wygląda obecnie Ukraina pod "gwarancjami" obecnych "sojuszników" Polski którzy metrówką (w sumie to tamta dzicz jakichś cali używa) jest mierzone jak daleko podarowane przeciw rosji rakiety i pociski mają latać.
Tak samo ruskie słowo gwarancji integralności Ukrainy jak i słowo brytoli i jankesów jest gów..o warte bo co widzimy? morze grobów Ukraińców i rychły kolaps tego państwa pod takimi "gwarancjami" a dlaczego? bo się "sojusznicy obecni polscy zwyczajnie tej rosji boją i nikt tam na "modlitwy" swych oficjeli nawet myśli wysyłać ale i Polsce jak dotąd bodaj parasola nuklearnego nawet nie myśli gwarantować jak ta rosja swojemu włazidupasowi Łukaszence.

już w8dać że Polskę sobie obecni "sojusznicy" dopuszczają jako drugą linię obrony w razie ukraińska zawiedzie a coraz więcej wskazuje że zawiedzie.

Na katastrofie smoleńskiej wygrali ci którzy prą do bezpośredniej konfrontacji z rosją z tymi którzy byli tym 'pokornym cielęciem" i rzeczywiście potrafili "dwie krowy ssać".

Przypomnij sobie najnowszą Historię a zrozumiesz kto jest większym zagrożeniem dla Polaków wśród nas samych na przyszłość i tu rzeczywiście trudno ocenić ale jedni zamierzają z nas zrobić mięso armatnie (Lech Kaczyński dał osobisty przykład) a drudzy roboczy zasób dla nie swoich interesów i tylko jest delikatna  różnica; za robotę jednak jakoś tam płacą bo za mięso armatnie na groby naszych dzieci na pewno na "modlitwy" nigdy ani szwab ani jankes ani żabojad nikogo ze swych oficjeli nie wyśle i to dla tego tacy jak Oni rządzą światem a durnie za takich walczą ścieląc planetę trupami "bohaterów" Powstań Warszawskich, kampanii wrześniowych a teraz już mniej więcej można zacząć składać nazwę typu "wojny flankowej" w której mało prawdopodobne aby bodaj okręg królewiecki został odbity a nawet jeśli to dla kogo? szwaby wnet by się upomnieli i jak nie wojny z kacapami to z dowolnym kim innym takie "bohaterskie" rządy się kończą i coraz więcej wskazuje że się tak skończą zważywszy sondaże.

Druga wojna skutecznie przetrzebiła polskich głupków bohaterów i przeżyli tylko rozważni pragmatycy którzy pokojowo i nie wojskiem suwerenność odzyskali ale widać znowu kolejnych głupków bohaterów się narodziło a takich każdy się boi tak jak i my boimy się szwabskiego AFD, kacapskiej mafii u władzy czyi islamskich fanatyków co walkę przedkładają nad pracę. Nic dziwnego że rosja też się boi i nic dziwnego że będzie się bronić a oni też wiedzą że najlepsza obrona to atak.
Gdyby Ukrainy nie zaatakowali to kto wie czy już by nie mieli jankeskich baz w Zaporożu, na Krymie etc.

tak samo zareagowali jak swego czasu jankesi w kryzysie kubańskim i tak samo ma szansę się wojna ukraińska skończyć.
Kuba pozostała z samą sobie w nędzy i przestała interesować kogokolwiek bo strefy istotnych wpływow przesunęły się do Azji Wschodniej Polska jest zbyt atrakcyjnym miejscem dla kacapów a coraz mniej atrakcyjnym dla zachodu czyli tutaj zanosi się inaczej niż Kubie i na pewno jeszcze dramatyczniej niż Kubańczykom.

że natowskie kacyki przysięgają iż "ani centymetra" nie oddadzą
Oni działają w skali globalnej na mapie całej planety (zwłaszcza na teraz powszechnych kilkucalowych smartfonach ...) a w skali tej mapy polska ma parę milimetrów (a na smartfonach i mniej) a z resztą tamci cali używają a nie centymetrów

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v