Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Obecnie z budżetu są zamiary wypłacać z pokryciem KPO .

To w końcu będzie to KPO czy może nie? Bo może przyjdzie tylko przyjdzie kwit że KPO potrącono na rzecz Ziobrowych kar cały czas naliczanych.:lol:

Opublikowano

To jest pytanie co może się wydarzyć po , wyborach jeśli dla przykładu wygra ,Tusk umorzą kary będzie taka zagrywka polityczna dla PO . By zglebić PiS .

Tylko czy PO , przeznaczy tą kasę na pokrycie tego co , zaplanowano dla rolnictwa , wrazie jak by nie wypłacono przed wyborami ?.

11 minut temu, Leszy napisał:

Piszesz o kryminalistach, ordach, kozakach, tatarach itd, oraz o mieszaniu się krwi, ale to się działo na wschodzie. Dużo dalej na wschodzie niż miała miejsce rzeź wołyńska. 

Tak tylko nienawiść wzrastała pomiędzy dwoma narodami .

Bohdan Chmielnicki, hetman zaporoski, przywódca powstania kozackiego przeciwko Rzeczypospolitej zmarł 6 sierpnia 1657 roku. Na Ukrainie uznawany jest za bohatera narodowego. W Polsce wielu uważa go za zdrajcę?.

Od tych lat trzeba bardziej doszukiwać się , nienawiści pomiędzy dwoma narodami .

Dzisiejszych dniach co przyniesie los , to będzie bardziej zależało od innych krajów , kto na ile podpuści kogo i na kogo .

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Mam jedno pytanie. To osobiste Twoje przemyślenia, czy specjalnie wyszukujesz takie fragmenty?

Uciekali i jak się okazało mieli rację. Na tyle ich instynkt nie zawiódł. Przynajmniej przeżyją. A poza tym czy by tam zostali, czy nie, to i tak zostałaby tam kupa gruzu tylko. Sam widzisz że rusy równają wszystko z ziemią i nie obchodzi ich opór lub jego brak ze strony ludności cywilnej. 

Równają wszystko z ziemią ponieważ na tym wojna polega.

Ukraińcy nie opuszczają pozycji tylko się bronią to oni muszą ich jakoś wypędzić to niszczą.

Chyba logiczne?

Opublikowano

Wnuczki po pisie będą kredyty spłacać. Kupujemy czołgi samoloty a rakiety latają nad Polską jak chcą.

https://tech.wp.pl/zbrojenia-na-kredyt-polska-kupuje-bron-w-korei-za-koreanskie-pieniadze,6906716922661376a

Wielkie zakupu wojskowe są finansowane przez Polskę za pomocą kredytu, zaciągniętego w Korei – podała koreańska telewizja SBS (Seoul Broadcasting System). Część wsparcia finansowego – w przeliczeniu ponad 38 mld zł - Polska już otrzymała, ale ubiega się o więcej. Łącznie to prawie 77 mld złotych.

Opublikowano (edytowane)

Ameryka weźmie nas jako kolonię i będziemy następnym stanem , przybędzie następna gwiazdka na fladze  51 stan .

Na mocy obowiązującego aktu prawnego, kraj jest podzielony na 50 stanów, z czego 48 leży w kontynentalnej części kraju, jeden – Alaska – jest oddzielony od pozostałych obszarem Kanady, a jeden – Hawaje – leży na obszarze archipelagu o tej samej nazwie.

51 BĘDZIE LEŻAŁ W Europie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Wnuczki po pisie będą kredyty spłacać. Kupujemy czołgi samoloty a rakiety latają nad Polską jak chcą.

https://tech.wp.pl/zbrojenia-na-kredyt-polska-kupuje-bron-w-korei-za-koreanskie-pieniadze,6906716922661376a

Wielkie zakupu wojskowe są finansowane przez Polskę za pomocą kredytu, zaciągniętego w Korei – podała koreańska telewizja SBS (Seoul Broadcasting System). Część wsparcia finansowego – w przeliczeniu ponad 38 mld zł - Polska już otrzymała, ale ubiega się o więcej. Łącznie to prawie 77 mld złotych.

Powinni się zbroić bo jak Ukraina wyprze Ruskich to się zajmie Polską za embargo na zboża 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Ameryka weźmie nas jako kolonię i będziemy następnym stanem , przybędzie następna gwiazdka na fladze  51 stan .

Na mocy obowiązującego aktu prawnego, kraj jest podzielony na 50 stanów, z czego 48 leży w kontynentalnej części kraju, jeden – Alaska – jest oddzielony od pozostałych obszarem Kanady, a jeden – Hawaje – leży na obszarze archipelagu o tej samej nazwie.

51 BĘDZIE LEŻAŁ W Europie .

I bardzo dobrze -wreszcie będę mógł strzelać do tego pajaca co mi wiecznie przyoruje 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

To jest pytanie co może się wydarzyć po , wyborach jeśli dla przykładu wygra ,Tusk umorzą kary będzie taka zagrywka polityczna dla PO . By zglebić PiS .

Tylko czy PO , przeznaczy tą kasę na pokrycie tego co , zaplanowano dla rolnictwa , wrazie jak by nie wypłacono przed wyborami ?.

Najlepiej dla przeciwników PIS by było żeby wszystkie dopłaty wypłacił przed wyborami i przegrał . 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko jak nie wypłaci przed wyborami  a przegra, Rudy powie niech  wam PiS wypłaci to oni obiecali nie my  ?.

7 minut temu, v11 napisał:

Powinni się zbroić bo jak Ukraina wyprze Ruskich to się zajmie Polską za embargo na zboża 

I bardzo dobrze -wreszcie będę mógł strzelać do tego pajaca co mi wiecznie przyoruje 

Kozak jeden .

https://www.facebook.com/watch?v=219313180426597

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wybory na jesieni a płacić mają w czerwcu . 4-5 % gospodarstw złożyło wnioski o dopłaty do zbóż .

ja znam już trzech, znaczy znałem już Ich wcześniej ale trzech z moich znajomych usiłowało złożyć te wnioski ale nie przyjęto tak że w jakich statystykach ich ujęto? tych co złożyli? raczej nie. powadzi klika rządowa statystyki tych którym wniosków nie przyjęto a zwyczajnie spławiono? zaryzykuję stwierdzenie - na pewno nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

ja znam już trzech, znaczy znałem już Ich wcześniej ale trzech z moich znajomych usiłowało złożyć te wnioski ale nie przyjęto tak że w jakich statystykach ich ujęto? tych co złożyli? raczej nie. powadzi klika rządowa statystyki tych którym wniosków nie przyjęto a zwyczajnie spławiono? zaryzykuję stwierdzenie - na pewno nie

Pełna zgoda , nowa stawka jeszcze nie idzie dotyczy to pszenicy sprzedanej po 15 kwietnia , na inne zboża i pszenicę sprzedaną po 1 grudnia wnioski idą . Rząd wystraszył się blokady granicy i cały czas zmienia stawki dopłat a to wymaga zgody UE .

Opublikowano (edytowane)

pozostaje tylko pytanie czy rolnicy dopłat nie wezmą a i tak granicę zablokują?
bo tak na prawdę to nie ma innego sposobu aby na przyszłość sytuacja się nie powtórzyła a po wyborach to kto by ich nie wygrał tak chętny w rozdawaniu dopłat nie będzie ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Trza tak było od razu.  Jak wróci to znowu będzie że to przeze mnie.  Może się też okazać że mody są na usługach putina i się nad biednym małopolskim banderowcem znęcają. 

Opublikowano (edytowane)

Bo nie bełkotał tu niezrozumiale... No i nie pisał że ma problem.

Ja wierzę ludziom.

To ty pisałeś ile chlejesz.

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v