Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

a czytałem o tych chińczykach

i co w tym nadzwyczajnego? chciał zachód otwarcia Chin to właśnie dostaje to co chciał

kolejny przykład na słuszność przestrogi - uważajcie czego żądacie bo możecie to otrzymać

teraz weź wykombinuj jak nie pozwolić się zdominować

jedynie czego ie rozumiem to polityki Chin wobec Ukrainy , i to nie o obecny czas tylko ten nawet przedwojenny może chiny postrzegały ukraine jako kraj bez perspektyw na jakiekolwiek istnienie i czekają co się stanie bo ich inwestycje w chinach były symboliczne a strategicznie to by spory zyskali , oprócz ziem dobrych  ukraina ma troche innych  zasobów 

5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jeden podatek liniowy na wszystko ? tylko podaj stawkę .

czym wieksze podatki tym chetniej do tych krajów ludzie migrują 😁

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, jahooo napisał:

Nieprawda, jaja już prawie 100% maszynie prawdziwe dane 

A wicie że do nas idą litewskie jaja w pięknych opakowaniach z polskimi napisami? 🤣

Do mnie nie dochodzą. U mnie z lokalnej fermy.

Opublikowano (edytowane)

chinole za dobrymi geostrategami nie byli i nawet pewnie większość z nich nawet nie wiedziała gdzie leży ta ukraina i dla nich to taka prowincja rosji co się kacapom zbuntowała jak chinolom tajwan i dopiero teraz pewnie trochę geografii poznali

zapewne teraz inaczej postrzegają rosję że ni taki silny z tej rosji wróg dla chin ani przyjaciel zbyt przydatny a zarazem ukraina też.
oni tam się uważają za pępek świata i takie pierdóły jak Europa a tym bardziej jakieś europejskie plemiona tak postrzegają jak my ... nie wiem, kraiki ameryki pd albo murzyńskie jakie bambuka co się między sobą tłuką podczas gdy dla nas każdy czarny to tylko murzyn i nikt więcej
tam sporo pospólstwa sądzi że jankesi graniczą z niemcami skoro wojowali ze sobą a wielu chinoli podejrzewa że nadal wojują
przecież i tam ciemnoty tak samo pełno jak wszędzie indziej

np czy wielu z Polaków sobie zdaje sprawę że jak teraz zaczynamy ten "romans" z koreańczykami południowymi to że owe koreańczyki to odwieczny wróg japońców nawet większy jak chinole? zjednoczenie obu korei na warunkach południowej to koniec dominacji japonii w tamtym regionie ... tam nie mniejszy kocioł jak w centralnej i bałkańskiej Europie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

jedynie czego ie rozumiem to polityki Chin wobec Ukrainy , i to nie o obecny czas tylko ten nawet przedwojenny

Ukraina też tego nie może pojąć.🤣 A zważywszy jak Chinole wyruchali Motor Szicz, to jednak lekcja przerobiona została. Oczywiście Ukraińcy w podobny sposób wyruchali Zakłady Przetwórstwa Owocowego w Annopolu i Dwikozach ale widać sposób opatentowany nie jest, więc brać i używać do woli.😂

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

chinole za dobrymi geostrategami nie byli i nawet pewnie większość z nich nawet nie wiedziała gdzie leży ta ukraina i dla nich to taka prowincja rosji co się kacapom zbuntowała jak chinolom tajwan i dopiero teraz pewnie trochę geografii poznali

zapewne teraz inaczej postrzegają rosję że ni taki silny z tej rosji wróg dla chin ani przyjaciel zbyt przydatny a zarazem ukraina też.
oni tam się uważają za pępek świata i takie pierdóły jak Europa a tym bardziej jakieś europejskie plemiona tak postrzegają jak my ... nie wiem, kraiki ameryki pd albo murzyńskie jakie bambuka co się między sobą tłuką podczas gdy dla nas każdy czarny to tylko murzyn i nikt więcej
tam sporo pospólstwa sądzi że jankesi graniczą z niemcami skoro wojowali ze sobą a wielu chinoli podejrzewa że nadal wojują

np czy wielu z Polaków sobie zdaje sprawę że jak teraz zaczynamy ten "romans" z koreańczykami południowymi to że owe koreańczyki to odwieczny wróg japońców nawet większy jak chinole? zjednoczenie obu korei na warunkach południowej to koniec dominacji japonii w tamtym regionie ... tam nie mniejszy kocioł jak w centralnej i bałkańskiej Europie

Nie mniejszą nienawiścią do koreańczyków zioną chińczycy, w końcu to oni wspierali Koreę Północną w czasie wojny. Poza tym Korea blokuje im sporo ruchów na morzu.

Opublikowano
dysydent napisał:

Nie bój nie bój, znają się. I tak fla przykładu lubią się z indiami na granicy ponapierdzielać a i do rosjan sentymentem nie pałają jak im się co nie spodoba.

Opublikowano
Dnia 27.01.2023 o 21:47, Pafnucy12 napisał:

A termos i reklamówkę ma?🤭

ona rocznikowo to cos blisko ciebie a wy starsi ludzie lubicie wygody. wiec ekspres do kawy i walizka

4 godziny temu, mirro napisał:

Nie czytaj, bo część tego niezgodna z innymi obecnie zaleceniami, np ograniczenia orki.🤣

godzina 5 minut trzydziesci patrze ze schodow jakies swiatla  w polach- kurna chlopaki orke zimowa zaczynaja, ciekawe czy skoncza wczesniej  niz ja ?? 3 ha zostalo. moze po niedzieli sie wezme.

Opublikowano

A ja tu po stronie Pana Brauna stanę ponieważ choinka postawiona była z LGBTami LPG CNG gejami i blondynkami. Więc na moje to i dobrze zrobił, po drugie samo to sad to nie miejsce wiary i tego typu rzeczy, miejmy jakąś powagę, tak jak do kościoła nie idzie się i nie dzwoni podczas mszy i nie z cyckami na wierzchu tak i w sądzie powaga ma być. 

Odklejeniec Dublin czy jaki niech szkole skończy, trochę wiedzy zaczermnie albo na kurs ekonomi pójdzie potem się wypowiada, bo ja tu słyszę naukę TVPis. 

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

zobacz jaki jest pdf do szpinaku. nie ma żadnego  legalnego herbicydu w szpinaku

6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

To wszystko prawda ale samym atakiem nic nie ugrasz , może napisz co trzeba zrobić żeby ceny spadły .

Nie ja się pcham do rządzenia, ja mam mieć dobrze i normalną inflację, normalne życie

Nawet tych cen ON, Pb i gazu ziemnego nie da się porównać do tuska bo te ceny jak z kosmosu

Wcześniej czy później trzeba skończyć z rozdawaniem, innej drogi nie ma

Opublikowano (edytowane)

czołgi, samoloty, itp

wpuścić import zboża, rzepaku, kukurydzy , malin a co tam dobro polaków

Edytowane przez racyl
Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

To po jaką cholerę my upainę wspieramy? 

lepiej gdyby wojna była u nas ? a tak im posyłamy niech się tam tłuką 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no i ?

40 minut temu, racyl napisał:

Żeby to było tylko wspieranie, to jest włażenie w d*pę byle tylko być pierwszym w tej konkurencji

żebym nie musieliśmy patrzeć jak by była wojna na takich zdrajców jak ty 

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

lepiej gdyby wojna była u nas ? a tak im posyłamy niech się tam tłuką 

Przecież nasz rząd mówi i wyjaśnia że wojna dotarła i do nas. I że wszystkie te drożyznowe cyrki to wina wojny. Co by sie w Polsce nie jebło na pysk, to wina wojny. 

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Przecież nasz rząd mówi i wyjaśnia że wojna dotarła i do nas. I że wszystkie te drożyznowe cyrki to wina wojny. Co by sie w Polsce nie jebło na pysk, to wina wojny. 

nie zapominaj o współwinie rolników.

rząd radzi sobie świetnie z problemami

np taki asf. wystarczyło zlikwidować hodowlę świń i problem rozwiązany.

teraz wystarczy zlikwidować produkcję zbóż w Polsce i też nikt narzekał na niskie ceny nie będzie.

no to proste jest... 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v