Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

to u nas chyba jakies inne formularze maja.

tylko 7 wchodzi a dodatkowej nigdy nie bralem- wiekszosc pola to dzierzawy bez umowy.

dodaj jeszce zeroi troche i bedzie prawie.

7 to wchodzi w jednej linii bez większych starań, zmniejszasz trzciąnkę i 50 wejdzie na sportowym luzie

Screenshot_20230516-152010_OneDrive.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, slawek74 napisał:
9 godzin temu, tmk1974 napisał:

20 godzin temu, AdamKutno napisał:

Kolejny bubel prawny, Ci co złożyli w pierwszym terminie dostali 1,20. Drugi termin - dwa złote. Wystarczyło zacząć od kolejnego roku rozliczeniowego, a tak znowu idiotyzm.

Taki krótki wpis a jak bardzo ukazuje naturę człowieka...... Pewnie sąsiad nie wykorzystał limitu na wiosnę?🤣

weź ,,nie pierd..l,, 🙋‍♂️🤦‍♂️

Bo d.psko boli?🌽

Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

chciało się zyskać 40tys jakby cena wbiła 2k a straciło się 70k xd

Nie znam osobiście żadnego rolnika który liczył że będzie po 2 tyś zboże. Ale faktycznie wielu liczyło że coś zdrożeje na znak drożejących nawozów czy paliw w czasie żniw i po.

Opublikowano
tmk1974 napisał:

8 godzin temu, slawek74 napisał:
9 godzin temu, tmk1974 napisał:

20 godzin temu, AdamKutno napisał:

Kolejny bubel prawny, Ci co złożyli w pierwszym terminie dostali 1,20. Drugi termin - dwa złote. Wystarczyło zacząć od kolejnego roku rozliczeniowego, a tak znowu idiotyzm.

Taki krótki wpis a jak bardzo ukazuje naturę człowieka...... Pewnie sąsiad nie wykorzystał limitu na wiosnę?🤣

weź ,,nie pierd..l,, 🙋‍♂️🤦‍♂️

Bo d.psko boli?🌽

ogarnij się człowieku 🤦‍♂️ jak tak jeden drugiemu wilkiem to nigdy dobrze nie będzie dobrze ani rolnikom ani w kraju.... żygać mi się chce jak takich cymbalów czyta.. 🤢

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mds212 napisał:

tak się składa że od jesieni paliwo czy nawozyejuz nie drożały

Tak, zwłaszcza październik i listopad

Screenshot_20230516-182416_Chrome.jpg

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
11 godzin temu, Janusz napisał:

Teraz wychodzi zapasów na nic nie robić a w miarę często kupować przy tej polityce i tych cenach...

Dokładnie, przy tak rozchwianych czasach kupować przyjdzie na bieżąco.

Opublikowano
1 minutę temu, AdamKutno napisał:

Dokładnie, przy tak rozchwianych czasach kupować przyjdzie na bieżąco.

Jeden fakenews i niema co do traktora wlać, tak jak było w marcu 2022

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, mds212 napisał:

chciało się zyskać 40tys jakby cena wbiła 2k a straciło się 70k xd

Mam pytanie- czy nie jesteś czasem kobietą , i czasem moją byłą nażeczoną?

Wypisz wymaluj ten sam charakter.  Uczepić się jak pijawka lub rzep i dusić do upadłego byle mieć chwilę satysfakcji.

Wyobraź sobie, że wszyscy naraz sprzedać nie mogą. Masowy szturm w jakimkolwiek okresie roku zawsze wywoła masowy spadek cen.

Takie proste prawo znane od wieków- podaż popyt. Ciesz się że sprzedałeś dobrze i podziękuj reszcie, że wówczas nie sprzedawała.

Sam sprzedałem wszystko w bdb cenach na dziś dzień i nie pastwię się nad tymi którzy trzymają do dziś.

Ty kilka razy dziennie skaczesz jak ratlerek w kilku tematach i podgryzasz kostki ludziom którzy ciężko pracują by utrzymać rodziny.

Ogarnij się i jak chcesz szczekać to idź na wiec wyborczy i tam wygarnij temat . Chyba że jesteś nominatem z zadaniem jątrzenia, to wówczas twoje zachowanie wyczerpuje temat.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Wypisz wymaluj ten sam charakter.  Uczepić się jak pijawka lub rzep i dusić do upadłego byle mieć chwilę satysfakcji.

Ojjjjj. 

Aż przykro. 

Ale to coś gorszego ten HDS...

To chłopek z zadupia...🤭

Opublikowano
11 godzin temu, MariuszDe napisał:

Orlen świętokrzyskie ON 6,02 przy większej ilości -10groszy

Jakie miasto/ wieś że tak tanio ? 

TLW - 6.12-6.19 litr ON

Opublikowano

26 minut temu, mf362 napisał:

Jakie miasto/ wieś że tak tanio ? 

TLW - 6.12-6.19 litr ON

Wyszmontów 5,98 i 5,88 dla tir. Tak samo Sobótka.

Sandomierz 6,09 na Orlenie

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

orlen  od 6,15 do 6, 49 ..

mi braklo tabelek na faktury i zostawilem sobie troche limitu na nowy sezon- i pare zlotych wpadnie wiecej.

Tylko żebyś się nie zaskoczył że faktury sprzed 1 lutego nie są brane pod uwagę do zwrotu akcyzy w sierpniu.

Opublikowano
10 godzin temu, Sadek napisał:

Tylko żebyś się nie zaskoczył że faktury sprzed 1 lutego nie są brane pod uwagę do zwrotu akcyzy w sierpniu.

wiesz ile ja mam faktur ?? teraz na paragony biore ,bo za duzo tez niezdrowo.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

Ja to samo nawet jak biorę za 100pln to wystawiają imienny paragon a na koniec msc fakturę zbiorcza 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

To kupuj po 10 litrów a nie po 5. Będziesz miał faktur mniej🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v