Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, miwigos napisał:

Prędzej doloża jakiś podatek , psy chcą  cipować

W mojej gminie już w tym roku było 50/50.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

tak samo jak ci mało lub w gule nieproduktywni rolnicy 

ja mam dniówki kolego ... nie mam tyle i tyle za miesiąc ... po za tym kodeks pracy nie ja napisałem ...  to co ja chce to normalne siedzimy razem u tego samego lekarza ja płace prawie tysiaka w jeden miesiąc   podatku 900  i innych rzeczy  .. już o socjałach typu dopłaty do zboża paliwowe  suszowe nawozowe 

Tylko jeszcze zobacz ile przedsiebiorstw utrzymuje rolnictwo.

Opublikowano
Sadek napisał:

12 godzin temu, slawek74 napisał:

o przepraszam czasem i 5tys 🤭😁

Wiadomo że każdy grosz się liczy, ale przy 5 tysiącach to jest tylko 1000 złotych (ruch 20 groszy). Był taki czas że w krótkim czasie było różnicy ponad 1 złoty to wtedy robiła się kwota.

Ogólnie jestem zdania że nie myśleć jak oszczędzić tylko jak zarobić.

a jak by i oszczędzić i zarobić 🤔

Sadek napisał:

Tylko jeszcze zobacz ile przedsiebiorstw utrzymuje rolnictwo.

,,od myszki po cesarza wszyscy żyją z gospodarza,, 🙋‍♂️

Opublikowano
10 godzin temu, miwigos napisał:

Robert

9 godzin temu, miwigos napisał:

Prawdopodobnie pierwszy raz w życiu mu sie udało

Dla twojej wiadomości nic zborza nie sprzedaje mam chodowle , a nawet czasami dokupuje.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

mam  dużo hektarów swoich 

To ty jesteś największym socjalisto i pasożytem,  gdzieś udajesz że pracujesz ziemię oddałeś w dzierżawę i czekasz na dopłaty.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Jak tam ci co tu tak krzyczeli za tę rosnąca opłatę paliwową? Zapasy porobione?  W końcu to aż 21 zł za 1 tys litrów podrożeje.

to jest teoretycznie ... praktycznie może być x4...

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Jak tam ci co tu tak krzyczeli za tę rosnąca opłatę paliwową? Zapasy porobione?  W końcu to aż 21 zł za 1 tys litrów podrożeje.

Choćby i o 1 zł podrożało na tys litrów to już  jest coś nie halo , tym bardziej że  ten który podniósł tą opłatę paliwową jeszcze 2-3 miesiące temu był za tym że rząd powinien taką opłatę  wręcz obniżyć , a nie myśleć o podniesieniu . Teraz widzimy że w PO  została zasada że  lepiej 2 razy obiecać, niż  raz to zrobić.  Kiedy się było  w opozycji to wszystko było bee, ale jak już się jest u władzy to to co było be , zrobiło się cacy , a nawet trzeba jeszcze bardziej ludzi przycisnąć podatkami.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mysza103 napisał:

Choćby i o 1 zł podrożało na tys litrów to już  jest coś nie halo , tym bardziej że  ten który podniósł tą opłatę paliwową jeszcze 2-3 miesiące temu był za tym że rząd powinien taką opłatę  wręcz obniżyć , a nie myśleć o podniesieniu . Teraz widzimy że w PO  została zasada że  lepiej 2 razy obiecać, niż  raz to zrobić.  Kiedy się było  w opozycji to wszystko było bee, ale jak już się jest u władzy to to co było be , zrobiło się cacy , a nawet trzeba jeszcze bardziej ludzi przycisnąć podatkami.

Z czego ma państwo funkcjonować jak nie z podatków? PO obiecało otwarcie social jak PIS z choinki się urwałeś czy kucem z konferencji jesteś?

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, JanKrzysztof napisał:

I już skubanie za pomocą kolejnych podatków nie przeszkadza, tylko dlatego, że skubiący się zmienił? 

Akurat to skubanie jest zapisane prawnie i można na nie narzekać tak jak na vat dochodowy czy zus. Ale to wynika z przepisów prawa których Tusk nie uchwalał ostatnimi czasy. Tak samo podwyżka tej opłaty wynika z przepisów których Tusk nie wprowadzał. Oczywiście mi podatki przeszkadzają dlatego jestem np za zlikwidowaniem 800 plus jako wypłaty a przeniesieniem jako obniżka np podatku. Jestem przeciw jakimś dopłatom do prądu itd.

29 minut temu, slawek74 napisał:

to jest teoretycznie ... praktycznie może być x4...

Może być i x 10. Zależy od wielu czynników. Sama opłata to jest wzrost marginalny.

11 minut temu, mysza103 napisał:

Opłatę paliwową podniosły przepisy uchwalone nie przez Tuska teraz o tym, ze jest to powiązane bodajże i inflacją czy coś. To wynika z przepisów. Ja tam jak rządził pis na opłatę paliwową nie narzekałem tak jak na inne podatki w paliwie. Ja narzekałem jedynie na marże Orlenu rekordowe w historii jak i na ceny paliwa brane z d*py nie powiązane z ceną baryłki tylko z polityką.

Opublikowano

to jest takie przekladanie z kieszeni do kieszeni- z drobna prowizja pobierana przez panstwo,, tylko co roku coraz wieksza.. urzednikow przybywa. biurokracja rosnie, tony papieru mimo cyfryzacji.

on -6,47 orlen odciety od swiata przez remont glownej ulicy..

Opublikowano (edytowane)

Niestety biurokracja to rak naszych czasów to zjada każdy system państwowy i prywatny. Widzę co się u mnie w firmie dzieje.

Tylko jest problem taki, ze Polak wyssał socjalizm z mlekiem matki. Więcej osób zagłosuje na takiego co da michę jak pis 500 plus niż na takiego co powie nie dam nic co zarobicie to wasze ale zapłacicie mniej podatków

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Akurat to skubanie jest zapisane prawnie i można na nie narzekać tak jak na vat dochodowy czy zus. Ale to wynika z przepisów prawa których Tusk nie uchwalał ostatnimi czasy. Tak samo podwyżka tej opłaty wynika z przepisów których Tusk nie wprowadzał. Oczywiście mi podatki przeszkadzają dlatego jestem np za zlikwidowaniem 800 plus jako wypłaty a przeniesieniem jako obniżka np podatku. Jestem przeciw jakimś dopłatom do prądu itd.

Może być i x 10. Zależy od wielu czynników. Sama opłata to jest wzrost marginalny.

Opłatę paliwową podniosły przepisy uchwalone nie przez Tuska teraz o tym, ze jest to powiązane bodajże i inflacją czy coś. To wynika z przepisów. Ja tam jak rządził pis na opłatę paliwową nie narzekałem tak jak na inne podatki w paliwie. Ja narzekałem jedynie na marże Orlenu rekordowe w historii jak i na ceny paliwa brane z d*py nie powiązane z ceną baryłki tylko z polityką.

Ale mógł nie P0dwyższać a obniżyć choć o procent

P0 kazać że jest gość i coś robi by było P0 5 zł a nie się szmacić i dvpe z gęby robić. 

• Like 2
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Niestety biurokracja to rak naszych czasów to zjada każdy system państwowy i prywatny. Widzę co się u mnie w firmie dzieje.

Tylko jest problem taki, ze Polak wyssał socjalizm z mlekiem matki. Więcej osób zagłosuje na takiego co da michę jak pis 500 plus niż na takiego co powie nie dam nic co zarobicie to wasze ale zapłacicie mniej podatków

A znaczną część woli na takiego zagłosować który obiecywał podwyższenie socjalow, wypłat itd i jednocześnie obiecywał obniżanie podatków. Choć jak ktoś myśli to wie że jest to nie realne. Ale jednak tych nie myślących jest znaczna część i mimo to zagłosowali na Tuska. Nawet teraz gdy robi odwrotnie niż obiecywał przed wyborami to są zatwardziali zwolennicy którzy za każde źle słowa na swego wodza zagryzli by. Chyba naogladali się za dużo Kołodzieja jak bronił Donka przed nierzetelnymi dziennikarzami. 

48 minut temu, hubertuss napisał:

Jaki problem zmienić przepisy? Przecież ten rząd robi co chce. Konstytucja i demokracja już są nie ważne. Unia wszystko poprze co się dzieje w Polsce. Aby tylko Donek zgadzał się na wszystko co mu każą. 

Tak jak Rolnik napisał. Mógł obniżyć chociaż o ten jeden 1% i z gęby d*py by nie robil. A zapomniałem. U niego to standard. No ale ma twardy elektorat z takimi samymi zasadami. Nie ważne jak , ważne aby przy korycie 

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

I już skubanie za pomocą kolejnych podatków nie przeszkadza, tylko dlatego, że skubiący się zmienił? 

A są dobrzy socjaliści? Mamy takich komunistów narodowościowych z nazwy katolickich. Drudzy to proeuropejscy socjaliści LGBT i kochają wszystkich jednak faktycznie mianownik jest jeden kochają rozdawać nasze pieniądze potrzebującym...

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

To ty jesteś największym socjalisto i pasożytem,  gdzieś udajesz że pracujesz ziemię oddałeś w dzierżawę i czekasz na dopłaty.

wszystko obrabiam .. 😚 gdzie tego się nasłuchałeś od polityków ? którzy pobierają 25tyś wypłaty + diety i namawiają biednych ze socjal jest zły a sami biorą aż miło ... jak wypisujesz głupoty daj przykład jednego polityka co zrezygnował 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

jak wypisujesz głupoty daj przykład jednego polityka co zrezygnował 

No Braun, odpalając gaśnicę zrezygnował z części pieniędzy xD W poprzedniej kadencji Sejmu też często rezygnował z części pieniędzy xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v