Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, malaczarna napisał:

Na której stacji można bez problemu zatankować w beczkę?

U mnie bez problemu,ale znam przypadek że jakiemuś "zjebowi" się dłużej poczekać nie chciało w kolejce i na policję zadzwonił, i przez tego "zjeba" już się problemy robią rolnikowi.

Opublikowano
15 minut temu, Rolniik122 napisał:

Lokalny przywiózł 900 litry B7 po 5,90 brutto.

Dzisiaj rozmawiałem z gościem co bierze tam gdzie ja, jak dzwonił żeby zamówić to B7 tydzień czekania a b0 trzy tygodnie. Wczoraj zadzwoniła babeczka że nie mają

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj rozmawiałem z gościem co bierze tam gdzie ja, jak dzwonił żeby zamówić to B7 tydzień czekania a b0 trzy tygodnie. Wczoraj zadzwoniła babeczka że nie mają

W hurtowni tak jest, b0 nie ma, a b7 trzeba czekać. Ja zrezygnowałem z hurtowni dawno temu, jak jeszcze nie było szału na paliwo na rzecz lokalnego co prowadzi stacje pod szyldem moya, bo dawał mi taką samą cene zazwyczaj jak w hurtowni. Dzwonie i paliwo max dzien czasu trzeba czekać, jeden mankament jest taki, że tylko b7 ma. Ale cóż, jak się zużywa odrazu paliwo to osad się nie wytrąci.

Opublikowano

Kierowcy muszą szykować się na kolejny wysoki podatek

Niestety czasy, w których nie płaciliśmy podatków od posiadanych samochodów powoli mijają. Rząd szykuje tego rodzaju opłaty od 2024 r. I nie ma znaczenia to, że w 1997 r. podobny podatek zlikwidowano i przerzucono do akcyzy w paliwie. Będziemy płacić podatek podwójnie. Niezależnie od posiadanego samochodu.

Będziemy płacić wszyscy

No prawie wszyscy. Podatek będzie dotyczył każdego właściciela samochodu spalinowego niezależnie od normy emisyjnej. Oczywiście najprawdopodobniej, wzorem innych krajów, opłata będzie uzależniona od normy emisji, wieku lub innych kryteriów. W różnych krajach jest to rozwiązane w różny sposób. Czasem od wagi auta, czasem od mocy. Na pewno możemy się spodziewać, że w Polsce będzie to najbardziej skomplikowany i niesprawiedliwy sposób. 

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/kierowcy-musza-szykowac-sie-na-kolejny-wysoki-podatek,136903.html

Samochód będzie luksusem nie zabawką dla każdego .

Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Gdzie ten cetan kupić? Kiedyś w latach 90 tych  był dodatek do paliwa nitrox po dolaniu było widać zwyżkę mocy. Teraz nie do kupienia.

edit Ok już mam.

i sorry obecnie ponad 300 zł  jednak inflacja gna 

Opublikowano
24 minuty temu, Tigon napisał:

Jak tam zapasy? po niedzieli 7 Zeta 😂, prywaciarz zbiorniki pełne a na dystrybutorze kartka awaria xd 

Niech dobije nawet do 10 zł ,żeby wyborcy PiSu zaznali szczęścia i dobroci .

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Kierowcy muszą szykować się na kolejny wysoki podatek

Niestety czasy, w których nie płaciliśmy podatków od posiadanych samochodów powoli mijają. Rząd szykuje tego rodzaju opłaty od 2024 r. I nie ma znaczenia to, że w 1997 r. podobny podatek zlikwidowano i przerzucono do akcyzy w paliwie. Będziemy płacić podatek podwójnie. Niezależnie od posiadanego samochodu.

Będziemy płacić wszyscy

No prawie wszyscy. Podatek będzie dotyczył każdego właściciela samochodu spalinowego niezależnie od normy emisyjnej. Oczywiście najprawdopodobniej, wzorem innych krajów, opłata będzie uzależniona od normy emisji, wieku lub innych kryteriów. W różnych krajach jest to rozwiązane w różny sposób. Czasem od wagi auta, czasem od mocy. Na pewno możemy się spodziewać, że w Polsce będzie to najbardziej skomplikowany i niesprawiedliwy sposób. 

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/kierowcy-musza-szykowac-sie-na-kolejny-wysoki-podatek,136903.html

Samochód będzie luksusem nie zabawką dla każdego .

Może rozleci się ten burdel i będzie spokój.

https://fb.watch/nBlaEDGKDL/

57 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

No jasne że tak będzie 

n-b3be650769fad8d30346f625da0b3d993ed892666f30da5963a5b28808c978b5-c-1042833.jpg

PKS Radzyń 6.10 i bez limitu

B7? Poprawiła się jakość czy jak na Orlenie to samo?

7 minut temu, marek1977 napisał:

Niech dobije nawet do 10 zł ,żeby wyborcy PiSu zaznali szczęścia i dobroci .

Wszyscy zaznają jak nie pogonimy jednych i drugich.

Opublikowano

Ja widziałem lepsza mapę-po linii Wisły az na Śląsk szła

11 godzin temu, Rolniik122 napisał:

O panie, jakbyś przyjechał na moje tereny to byś sie zaśmiał z tego. U mnie jeszcze nie wiadomo gdzie sie pali a chłopaki juz przebrane i w samochodzie siedzą.

U mnie strażak podpala,czasami nawet wrócić na akcję nie zdazy

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Cena paliw bez zmian, do 15 października na Orlenie jeżeli jest dostępny to olej napędowy w cenie 5.95-5.99 w zależności od stacji ;) a jak "awaria" to w tej cenie Verve można dostać ;)

Na stacji Moya PB,98 jest po 7,45 a on 6,36 dzisiaj instrybutory zdrowe

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tigon napisał:

Jak tam zapasy? po niedzieli 7 Zeta 😂, prywaciarz zbiorniki pełne a na dystrybutorze kartka awaria xd 

Żeby nie było jak z VAT 2022/2023 , VAT do góry o 15% a brutto pozostało bez zmiany .

Z nawozami też tak było.

Osobiście jestem ciekaw co będzie 🤔.

Edytowane przez Sadek
Edycja
  • Like 1
Opublikowano

Kobita po 20stej jechała, na orlenie dwa Janusze po jednym mauserze i jeden miał aż trzy na lawecie 😁 

Ekspedientka mówiła, że codziennie to samo jak się ściemni. 

Po wyborach będą musieli na stacji przepompowywać coby pompy się nie zastały 🤭 

No ciekawe co to będzie 

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Kobita po 20stej jechała, na orlenie dwa Janusze po jednym mauserze i jeden miał aż trzy na lawecie 😁 

Ekspedientka mówiła, że codziennie to samo jak się ściemni. 

Po wyborach będą musieli na stacji przepompowywać coby pompy się nie zastały 🤭 

No ciekawe co to będzie 

Tego znajomego co ktoś "podjebal" to policjanci sami mówili żeby przyjeżdżać wieczorem jak ktoś w mausery leje bo im się nawet nie chciało do tej "interwencji" jechać. Ale najlepsze jest to że on się wystal całą noc bo miała być dostawa i nie było. Wczoraj już prywaciarz przywoził na Orlen bo się nie wyrabiają kierowcy z orlenu

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v