Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

ale i tak  by nie brali  bo  mauzery już pełne😂, kurła ja po wyborach pojade dla zasady jeszcze 300l wezme pewnie zejdzie na 5,69🤭

najpierw pandemia a teraz takie akcje , kurłą ja sie wykończe

Bier na chłodno, nawet jak zapas zrobisz to majątku nie zbijesz na tym. 😉

Ostatnie lata same niespodzianki i ja wielkich zapasów nie robię od roku po tym jak z nawozami mnie wysiudali. Tyle dobrze że oddali trochę  w dopłatach .

Opublikowano

Rano uzgodniłem na orlenie że mogę zrobić kilka kursów mauzarem za chwilę syn jedzie po pierwszy kurs - srednio mi to potrzebne ale jakby akcyza miała przepaść to trzeba skorzystać ciekawe jaka będzie akcja ?

Opublikowano (edytowane)

Bo mi się nie chce za 250zł brudzić samochodu i przepompowywać 3x z beczek, bo mam beczki w sumie na 500l + zbiornik na 1500l ?? Cały dzień kursowania na stacje i przepompowywania ... Za 250zł nie warto się bawić ... Kupiłem B0 za 6,22 , B7 miałem ofertę na 6,12 a na stacji 5,99 wtedy było ...

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Z ciekawości...

Po co kupujeta drożej niż na stacji jest?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

W hurtowniach drożej jak na Orlenie tj więcej niż po 5,99 a wam przywożą po 5,75 ciekawe co to jest.

Stały dostawca zamawiane w piątek. Blisko mnie chłopy mają ponad 60tirow biorą od nich także chyba najgorsze nie jest.Ale cena fakt za***ista patrząc tu na forum

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Bo to je prestige,  lekką ręką dać więcej niż trzeba🤭

A no jak tak ... no to nima co oszczędzać 

Opublikowano

Znajomy wczoraj był świadkiem jak na Siemiatyckim orlenie chłop traktorem podjechał i nie tankuje. Ludzie w kolejce tankuj pan. A on, że nie bo czeka na beczkę i pieniądze. Z tego co widział stał tam dobre kilkadziesiąt minut i tak czekał i się kłócił. Dzisiaj wieczorem widzieliśmy z kumplem jak znowu tam pojechał ale chyba nie wiedział, ze dzisiaj paliwa nie ma. Może będzie do rana kolejkę trzymał. Ludzie pierdolca dostają. Ciągnik to nowy jd lekko z 200 KM mocy.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo mi się nie chce za 250zł brudzić samochodu i przepompowywać 3x z beczek, bo mam beczki w sumie na 500l + zbiornik na 1500l ?? Cały dzień kursowania na stacje i przepompowywania ... Za 250zł nie warto się bawić ... Kupiłem B0 za 6,22 , B7 miałem ofertę na 6,12 a na stacji 5,99 wtedy było ...

0,23x1500=345 złotych.

Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

Znajomy wczoraj był świadkiem jak na Siemiatyckim orlenie chłop traktorem podjechał i nie tankuje. Ludzie w kolejce tankuj pan. A on, że nie bo czeka na beczkę i pieniądze. Z tego co widział stał tam dobre kilkadziesiąt minut i tak czekał i się kłócił. Dzisiaj wieczorem widzieliśmy z kumplem jak znowu tam pojechał ale chyba nie wiedział, ze dzisiaj paliwa nie ma. Może będzie do rana kolejkę trzymał. Ludzie pierdolca dostają. Ciągnik to nowy jd lekko z 200 KM mocy.

Wczoraj rano znajomy z Siemiatycz jezdzil az do Łosic po paliwo bo nigdzie nie bylo.

Opublikowano
3 godziny temu, tmk1974 napisał:

Jak po wyborach cena nie wzrośnie, albo nie daj Boże spadnie, to znowu się Obajtkowi dostanie. Geniusze biznesu będą go winić, że narobili na zimę zapasu drogiego letniego paliwa 🤣

Bo to trzeba zmienić podejście do biznesu nie liczyć oszczędności tylko zyski.

Paliwo +/- 1 zł/l to na tonę zboża różnica w koszcie produkcji 10-15 złotych.

Jest pewna grupa ludzi która zawsze będzie narzekać niezależnie jak będzie.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v