Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
rolnikon1989 napisał:

34 minuty temu, Pigmei napisał:

Takie coś to w starych prostych silnikach, zrób to w obecnych lub nowych  to gwarancji nie uznają jak coś klęknie.

Znam gościa co daje 20-25 litrów benzyny na tysiąca i już tyle lat wszystko chula na commonrailu

wxstarych silnikach nawet do 20% można było dolewać benzyny...

Opublikowano
16 minut temu, Pigmei napisał:

Pobliski orlen dalej ma po 5.99, jadę zalać do pełna bo ciągnikiem na rezerwie troche za długo jeżdżę.

Upewnij się czy aby nie zabrakło bo mi ostatnio tak się zdarzyło i ze złości pojechałem ciągnikiem na inną stacje i po 6.10 zatankowałem a mogłem werwe za 6,09 na orlenie zatankować.

Opublikowano
Dnia 29.09.2023 o 08:16, Bercik92 napisał:

co powiecie o kupnie teraz letnie b0 i trzymanie go przez zimę do wiosny? Zimą podczas mrozów zapewne wytrąci się parafina a jak się ociepli to już będzie ok i paliwo nie straci na jakości?

2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Do tylu wytrzymuje ile ma w specyfikacji. 

Już jest przejściowe paliwo w hurcie. Część b0 wczoraj przyjechało  i według świadectwa temperatura zatkania filtra czy jakość tak to -20 stopni  

Opublikowano
5 minut temu, kibix napisał:

Już jest przejściowe paliwo w hurcie. Część b0 wczoraj przyjechało  i według świadectwa temperatura zatkania filtra czy jakość tak to -20 stopni  

I jak ma się takie informację to wtedy wiadomo czy zamarznie przy -10 czy nie. Jak ma się paliwo które blokuje filtr przy -20 a się o tym nie wie to można wtedy mówić że specyfik czarna strzała działa cuda i dzięki niemu przy -10 paliwo nie zamarzlo. Niestety większość dostawców nie daje takich papierów. Myślę że to przez kombinowanie z jakością. Odkąd przerzuciłem się na dostawcę który jest kilka gr droższy niż inni hurtownicy to problem z zamarzaniem jak i z jakością paliwa znikl. Papiery zawsze sa przy dostawie. Inni zawsze zapomniali o papierach i lub mieli dosłać i nigdy nie dotarly. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Nie przyszło ci do tego czegoś co masz na szyi żeby wykładać gdzieś swoje teorie?

przy tej operacji kregoslupa to  takze mozg ci pokiereszowali..moze lepeij znowu zrrob sobie wolne od af bo wyraznie ci szkodzi nadaktywnosc..

wieczorem skocze na orlen-pare baniek oproznilem.

kurna ile tego po ojcu zostalo i wiekszosc wywalilem..w zyciu nie myslalem ze powroci komunizm w postaci kaczyzmu..

Opublikowano
2 godziny temu, danielhaker napisał:

A dowiozą od ręki w tej hurtowni?

Od ręki pewnie nie, ale wożą. A mauzerowcomi na stacjach sie powinna zainteresować ITD czy maja uprawnienia do przewozu paliw i atestowane zbiorniki. No bez jej już, ciągnikiem jedz i tankuj albo zamawiaj drozej hurtowo. Dziwne , że zezwalaja na takie cos przecież to nawet na samej stacji jest zagrożenie. 

• Haha 1
Opublikowano

dawniej chlop jechal klatką , sprzedał wieprzki i kupił paliwo do beczek jak wracał , nie słyszalem zeby rope wyjepało  komuś w powietrze, a dziś cza kupić " mauser atestowany " za 3000 to wtedy sie liczy

• Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

I jak ma się takie informację to wtedy wiadomo czy zamarznie przy -10 czy nie. Jak ma się paliwo które blokuje filtr przy -20 a się o tym nie wie to można wtedy mówić że specyfik czarna strzała działa cuda i dzięki niemu przy -10 paliwo nie zamarzlo. Niestety większość dostawców nie daje takich papierów. Myślę że to przez kombinowanie z jakością. Odkąd przerzuciłem się na dostawcę który jest kilka gr droższy niż inni hurtownicy to problem z zamarzaniem jak i z jakością paliwa znikl. Papiery zawsze sa przy dostawie. Inni zawsze zapomniali o papierach i lub mieli dosłać i nigdy nie dotarly. 

Dawno już to pisałem. Mój dostawca nie jest najtańszy, ale paliwo bez niespodzianek, kwit już z 10 lat. I żadne srebrne strzały czy  inne pierdolety nie potrzebne.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Przywiozłem 900l busem z lokalnej stacji b7 5,99.

Więcej zapasu nie robię. Ciągniki zalane do pełna, roboty praktycznie zakończone,  do kwietnia wystarczy. A co będzie w kwietniu, czy nie po 5zł to kto wie...

Opublikowano

Nazwa idealna. Przy tej suszy w przyszłości  tylko iść na żebry😁

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, artek27 napisał:

Dzisiaj rano na orlenie brak ON teraz juz jest. Bsi

A u mnie powprowadzali limity 200L i na bieżąco starcza -LRA

2 godziny temu, jacus napisał:

a widzieliscie jak wygladala taka beczka -najlepiej taka z obreczami ? porownanie do mausera troche dziwne ..

Do dziś dzień u mnie w użytku

2 godziny temu, Agrest napisał:

Przywiozłem 900l busem z lokalnej stacji b7 5,99.

Więcej zapasu nie robię. Ciągniki zalane do pełna, roboty praktycznie zakończone,  do kwietnia wystarczy. A co będzie w kwietniu, czy nie po 5zł to kto wie...

Zapas na kolejny sezon zrobiłem za 5.97 😎

Edytowane przez tytanowyJanusz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v