Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

No chłopie wyobraź sobie że są gospodarstwa gdzie maszyny pracują dzień w dzień cały rok +40 czy -25

Uważam że nikt rozsądny nie będzie jeździł przy -25 na paliwie letnim czy przejściowym a przecież od stania to paliwo się nie uszkodzi.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A przez 3 tygodnie jakoś giełda nie decydowała ...

Ale czas ochronny minął, teraz będzie normalnie (a może jeszcze kilka tygodni ochrony będzie 🤔😄😄).

Opublikowano
3 godziny temu, Sadek napisał:

Przecież o tym decyduje giełda.

To jakbym powiedział że przez tydzień będzie 15⁰C to uwierzysz?

W tym kraju jedynie o czym giełda decyduje to o cenach plonów. Giełda w dół to skupy szybciutko obniżają, inna sytuacja jest jak idzie w góre.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

a już prawie miesiąc.... dzwonię co kilka dni i tylko ręce rozkładają 🤷‍♂️ dzwoniłem jeszcze w inne miejsca to telefonów nie odbierają ....

powiem jeszcze raz głupotą jest że wierzycie w tych z prawa czy lewa albo jeszcze innych oni tylko patrzą aby bie nam pomóc tylko nas oskubać 🤦‍♂️

Dobra ale na wybory ludzie poszli i wybrali. Mieli dość jednych i wybrali innych nie dlatego że im ufają tylko dlatego żeby pleban mi nie mówił co mam robić. Wybrałeś PiS a mówisz że jedno i to samo...

Opublikowano
21 minut temu, Rolniik122 napisał:

W tym kraju jedynie o czym giełda decyduje to o cenach plonów. Giełda w dół to skupy szybciutko obniżają, inna sytuacja jest jak idzie w góre.

Czyli nie do końca giełda decyduje. 

Opublikowano

że kto co ? chyba z durnia spadłeś 🤦‍♂️ mamy taką sytuacjię że na kogo by krzyżyka nie postawił to źle 🙋‍♂️🤦‍♂️

wojak1986 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

a już prawie miesiąc.... dzwonię co kilka dni i tylko ręce rozkładają 🤷‍♂️ dzwoniłem jeszcze w inne miejsca to telefonów nie odbierają ....

powiem jeszcze raz głupotą jest że wierzycie w tych z prawa czy lewa albo jeszcze innych oni tylko patrzą aby bie nam pomóc tylko nas oskubać 🤦‍♂️

Dobra ale na wybory ludzie poszli i wybrali. Mieli dość jednych i wybrali innych nie dlatego że im ufają tylko dlatego żeby pleban mi nie mówił co mam robić. Wybrałeś PiS a mówisz że jedno i to samo...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

ceny orlen bez zmian bp-6,14 on. droze jak na najdrozszym orlenie w okolicy

4 godziny temu, mysza103 napisał:

Wcześniej pisałeś że ciebie nie interesuję cena ani  dostępność paliw na stacjach bo sam produkujesz i jezdzisz na bio , a teraz nagle co dziennie kursujesz na stację . To co ta twoja rafineria w powietrze wyleciała , czy urząd skarbowy położył na niej łapy , i już się nie opłaca , że taniej ci wychodzi kupić na Orlenie ?

pewnie instalacja wybucha a reszta do odry poplynela i temu ryby wyzdychaly..

on bajki pisze coraz dziwniejsze,,

Opublikowano
22 godziny temu, Strongman napisał:

I dobre są ale mieć zbiornik i z mauzerami czy bańkami latać to nie poważne.

znajomy nie lata z bańkami tylko statkami i sieczkarnią na CPN lata bo nie wożą mu hurtownicy 

21 godzin temu, Sadek napisał:

Przecież na zawór pasuje korek od większości baniek 10 czy 20 litrowej.

na to jeszcze trzeba wpaść

instrybutora z posady wywaliło

IMG_20231017_064628.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, mysza103 napisał:

Wcześniej pisałeś że ciebie nie interesuję cena ani  dostępność paliw na stacjach bo sam produkujesz i jezdzisz na bio , a teraz nagle co dziennie kursujesz na stację . To co ta twoja rafineria w powietrze wyleciała , czy urząd skarbowy położył na niej łapy , i już się nie opłaca , że taniej ci wychodzi kupić na Orlenie ?

przecież nie dam przepaść akcyzie - naście tysięcy zł .Pewnie że produkuję tyle że niestety nie nadaje się do suszarni bo spaliny pachną rybami a z tłumika może pachnąć jak chce .A na orlenie wychodzi 4,87 netto minus 2 zł akcyza = 2,87 kup opałówkę w tej cenie - trochę matematyki a nie podśmiehujki  a suszę słomą tyle że jak wychładzam piec trochę opałówki muszę zużyć .Już wiesz teraz wszystko czy jeszcze coś ?

6 godzin temu, jacus napisał:

ceny orlen bez zmian bp-6,14 on. droze jak na najdrozszym orlenie w okolicy

pewnie instalacja wybucha a reszta do odry poplynela i temu ryby wyzdychaly..

on bajki pisze coraz dziwniejsze,,

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, slawek74 napisał:

że kto co ? chyba z durnia spadłeś 🤦‍♂️ mamy taką sytuacjię że na kogo by krzyżyka nie postawił to źle 🙋‍♂️🤦‍♂️

Otototo to. 👏 PiS PO jedno zło. Teraz trzeba było wybrać mniejsze zło 🤷

56 minut temu, v11 napisał:

przecież nie dam przepaść akcyzie - naście tysięcy zł .Pewnie że produkuję tyle że niestety nie nadaje się do suszarni bo spaliny pachną rybami a z tłumika może pachnąć jak chce .A na orlenie wychodzi 4,87 netto minus 2 zł akcyza = 2,87 kup opałówkę w tej cenie - trochę matematyki a nie podśmiehujki  a suszę słomą tyle że jak wychładzam piec trochę opałówki muszę zużyć .Już wiesz teraz wszystko czy jeszcze coś ?

Jak ci z te jmatematyki wyszła raka cena ON? Toć chyba 2 zł bylo tylko raz zwrotu???

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Otototo to. 👏 PiS PO jedno zło. Teraz trzeba było wybrać mniejsze zło 🤷

Jak ci z te jmatematyki wyszła raka cena ON? Toć chyba 2 zł bylo tylko raz zwrotu???

LGBT , przymusowe szczepienia, przymusowa relokacja itd to według ciebie mniejsze zło ?

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

ło joj to dolicz te 54 grosze -w głowie mi zostały te 2 zł pomyliłem sie choć może być i 1 zł albo nic

Opublikowano
30 minut temu, krzychu121 napisał:

LGBT , przymusowe szczepienia, przymusowa relokacja itd to według ciebie mniejsze zło ?

Mogę być nie tolerancyjny ale nagminne afiszowanie z  lgbt itp to jakiś tak mi średnio pasuje....🤦 Kto z nim w łóżku śpi to jego sprawa,ale żeby się z tyg  afiszować że śpi chłop z chłopem, albo dziewczyna  z dziewczyną .......🤦 A do szczepień nikt nikogo nie zmuszał.... 

Ps. Nie mów że jesteś za napływem ciapatych ch*j wie z kąd ,w  większości bez żadnych dokumentów????🤦

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

łoś ciul to nie jestem na bieżąco ale poniżej 4 zł  i tak opałowego nie kupię - nadal matematyka górą 

w poniedzialo opal po 3,99 sasiad kupowal prosto z rafinerii..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Policja sprawdzała czy siedzą w domach na kwarantannie, nawet konfederacja maseczki nosiła jaka wolność była😁

Opublikowano

Nie zmuszali dobre sobie. W robocie byłeś jak trędowaty i do obiadu nikt z Tobą nie usiadł. Może na wsi dało się funkcjonować bez szczepionki ale w mieście były problemy...

Wcale nie kadzę przyszłej władzy bo już pojawiają się pierwsze jaskółki "dobrych" zmian. Energia możliwy wzrost o 70%, eliminacja 13 i 14 emerytury przy tym Tusk obiecuje urzędnikom i nauczycielom kasę. Będzie się działo. Przy tak dużym deficycie jeżeli nie będzie oszczędności to nie było sensu zmieniać władzy. PiS będzie czekał a jest gdzie się wyłożyć a decyzję niepopularne...

• Like 2
Opublikowano

Zawsze tak bywało czy to w rządzie czy np. na gospodarstwach takich jak my . Ojciec ciężko pracował gospodarstwo wyprowadził za wzór a syn przepił . Tu także trzeba zrobić porządek i ogarnąć a koniec końcem śmietanę ktoś inny spije 

Od wczoraj u mnie poszło w górę co prawda nie wiele i z rozmowy z właścicielem stacji wychodzi że teraz cały czas delikatnie będzie szło do góry a przecież rządzi jeszcze PiS 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v