Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Falko Białystok oferta na dzień dzisiejszy B0 7,31 brutto

To nie lepiej mauzera wrzucić na samochód , jechać na Orlen i kupić 1 zł taniej . Teraz do wyborów to raczej na stacjach się będzie taniej kupować niż w hurcie 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mysza103 napisał:

To nie lepiej mauzera wrzucić na samochód , jechać na Orlen i kupić 1 zł taniej . Teraz do wyborów to raczej na stacjach się będzie taniej kupować niż w hurcie 

Jak cię dorwą z mauzerem to nieciekawie może być .A tak z innej beczki odnośnie mauzera i paliwa to w pogorzelisku biegły   ubezpieczyciela (u mnie pożar ) znalazł kosz po spalonym mauzerze i jeb przyczynienie się do rozmiaru strat pożaru i żegnaj poliso to dla przestrogi i paliwa w nim nie było -i teraz biegli sądy i zabawa na lata 

Opublikowano
4 godziny temu, Desperado napisał:

Podobno tylko do zbiorników pojazdu, a Ty o mauzerze.

Nie wiem jak tam jest u was , ale wczoraj na Orlenie normalnie do baniek 20-30 litrowych brałem 300 litrów i nie było problemów 

4 godziny temu, v11 napisał:

Jak cię dorwą z mauzerem to nieciekawie może być .A tak z innej beczki odnośnie mauzera i paliwa to w pogorzelisku biegły   ubezpieczyciela (u mnie pożar ) znalazł kosz po spalonym mauzerze i jeb przyczynienie się do rozmiaru strat pożaru i żegnaj poliso to dla przestrogi i paliwa w nim nie było -i teraz biegli sądy i zabawa na lata 

W skali kraju  to pewnie z 80% albo więcej operuje na stałe mauzerami , czy bańkami 20-50 litrów i jakoś się kręci.  U ciebie rozumiem że jak by hurt stanął na jakieś  pół roku  czy rok  to na ten czas byś zawiesił działalność w gospodarstwie z powodu braku paliwa,  bo na stację byś przecież z jakąś beczkąnie pojechał ? 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, mysza103 napisał:

Akurat w czerwcu kupiłem B0 po 5.97 i zrobiłem zapas aż do jesieni, także tylko z czystej ciekawości interesowałem się ceną, a jak już wiedziałem cenę to chciałem się tą informacją tu podzielić, nie mniej jednak masz rację, w takim przypadku lepiej kupić na stacji :)

Opublikowano
4 godziny temu, mysza103 napisał:

Nie wiem jak tam jest u was , ale wczoraj na Orlenie normalnie do baniek 20-30 litrowych brałem 300 litrów i nie było problemów 

W skali kraju  to pewnie z 80% albo więcej operuje na stałe mauzerami , czy bańkami 20-50 litrów i jakoś się kręci.  U ciebie rozumiem że jak by hurt stanął na jakieś  pół roku  czy rok  to na ten czas byś zawiesił działalność w gospodarstwie z powodu braku paliwa,  bo na stację byś przecież z jakąś beczkąnie pojechał ? 

Tak z lekka paliwowo jestem chyba  naj mniej  uzależniony ze wszystkich rolników a kwestia transportu paliwa jest określona w czym i ile  możemy przewozić .A nie ryzykować a później płakać i narzekać 

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Tak z lekka paliwowo jestem chyba  naj mniej  uzależniony ze wszystkich rolników a kwestia transportu paliwa jest określona w czym i ile  możemy przewozić .A nie ryzykować a później płakać i narzekać 

To jak swoje wyciskasz , to pewnie jak by cię skontrolowali to też nie spełniłbyś jakiś procedur przechowywania , czy czegoś tam na etapie produkcji , więc taki sam strach , albo i większy , jak ktoś wiezie mauzera z paliwem 

Opublikowano

Przewóz paliwa to przepisy transportowe i policja  inna klasyfikacja i zwykła kontrola drogowa jest problem a jak widzą mauzera to lizak sam się wyrywa żeby zatrzymać pojazd  -  przechowywanie to przepisy przeciw pożarowe to straż pożarna i ubezpieczenia w przypadku pożaru ale na co dzień najwyżej ochrona środowiska i może się czepiać ARiMR ale starcza oświadczenie tankuję na stacji (chyba że widzą wprost mauzara z paliwem 

Opublikowano

kaczystan to parodia prl-u..

wtedy paliwa brakowalo stale-teraz chwilami..

bez nerwow -pare dni i sytuacja sie uspokoi, narobili paniki ze po wakacjach zdrozeje sporo i wszyszcy kupuja.

oczywiscie ze bedzie drozej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v