Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Kiedyś wywalę tą szlifierkę bez osłony. Paluszek tylko dotknął 😠

Do szlifierki bez osłony pasuje cięcie bez okularów 

Tomek idzie o krok dalej, będzie ciał bez palców. 😉

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Siątka

Poluzowalem przewód aż olej poszedł i pokazuje to samo więc chyba nie trzeba

Screenshot_20230222-190253.png

Nie wiem co masz za problem ale lepiej ten manometr sprawdź takim od opryskiwacza. U mnie podobny zaniżał o 1 bar 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Czujnik ciśnienia oleju pod zegar wskaźnik 360-081-030-023 C za 180 zł z Białystok - Allegro.pl - (8493040753)

Taki da się sparować z zegarem od zetora. Obsługuje kontrolkę oraz zegar jednocześnie. 

U mnie ten zaniża https://allegro.pl/oferta/czujnik-wskaznik-cisnienia-oleju-c-330-c-360-9890488717

2 kolejne mam dedykowane do t-25 to się pokrywa z tym z opryskiwacza 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No i jest 

IMG_20230222_173642.jpg

IMG_20230222_191646.jpg

@Pafnucypacz od razu farbę dali...🙈

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Eeee ni ma letko na śluba jadziem pełnym składem 

Jo nawet mogę Pekaesa zorganizować na te intencję 😉... 

1 minutę temu, Łolek napisał:
5 minut temu, Karol6130 napisał:

No i jest 

IMG_20230222_173642.jpg

IMG_20230222_191646.jpg

Walizkę se kupił też mi wielkie co 🤭

I jeszcze jakąś taką...maleńką🤔🤭

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

2 kolejne mam dedykowane do t-25 to się pokrywa z tym z opryskiwacza 

Ja zamontowanego nie mam żadnego. Bo uważam to za mało istotny parametr. Tak samo jak nie sprawdzasz sobie co chwilę ciśnienia krwi. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Ja zamontowanego nie mam żadnego. Bo uważam to za mało istotny parametr. Tak samo jak nie sprawdzasz sobie co chwilę ciśnienia krwi. 

Ja mam w każdym, a w siuntce to i od teperarury bo te oryginalne 3 wskaźniki to...

W c-330 raz zaczęło wariować i skakać od 1 do 5 co się okazało to jakiś brud zablokował się przed filtrem i nie mogło przepchnąć. Lampka oczywiście nic nie wskazała 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Lampka oczywiście nic nie wskazała 

Lampka gaśnie przy ciśnieniu 0,2bar. Najmądrzejszy system nadzoru ciśnienia oleju wymyślił VAG. Tam są dwa czujniki "niski" montowany przy filtrze i "wysoki" montowany przy głowicy. Wysoki ma wartość przełączenia od 0,9 do 1,2 bar. System do obrotów 1500obr/min(w przypadku starych diesli) mierzy ciśnienie czujnikiem "niskim" po przekroczeniu obrotów "wysokim" jeśli ciśnienie jest zbyt niskie lampka zaczyna mrugać i odzywa się buzzer. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Jo nawet mogę Pekaesa zorganizować na te intencję 😉... 

I jeszcze jakąś taką...maleńką🤔🤭

Obiecałeś że wszystko co potrzebne mi dasz, to po co większa🤔🤭😉

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie wiem co masz za problem ale lepiej ten manometr sprawdź takim od opryskiwacza. U mnie podobny zaniżał o 1 bar 

Żaden problem, stroje się do remontu i chciałem sprawdzić

32 minuty temu, hubertb napisał:

Mnie natomiast zastanowiło jak tam odczytać 4,5 bara 😐

Normalnie. Mnie uczyli, że między 4 a 6 jest jeszcze 5. A 4,5 to mniej niż 5, ale więcej niż 4 🙋 co Ty ze suafkiem do klasy chodził? 🤔

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Lampka gaśnie przy ciśnieniu 0,2bar. Najmądrzejszy system nadzoru ciśnienia oleju wymyślił VAG. Tam są dwa czujniki "niski" montowany przy filtrze i "wysoki" montowany przy głowicy. Wysoki ma wartość przełączenia od 0,9 do 1,2 bar. System do obrotów 1500obr/min(w przypadku starych diesli) mierzy ciśnienie czujnikiem "niskim" po przekroczeniu obrotów "wysokim" jeśli ciśnienie jest zbyt niskie lampka zaczyna mrugać i odzywa się buzzer. 

W c-330 to czujnik jest w złym miejscu, mierzy na filtrze a już w 60 realnie to co sie dzieje w silniku 

Edytowane przez superfarmer02
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v