Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

U nas z kolei jest zwykle tak, że jak wieje to prąd jest zawsze. Natomiast jak wiatr ucichnie to prądu brak. 🤷

Po godzinie prąd był znowu  więc było dobrze bo nie musiałem przełaczac pieca

Opublikowano
7 godzin temu, damian303 napisał:

Ten octopus nowy? Wrzuć zdjęcie/a jeśli możesz.

Mam pytanie odnośnie dopłat. Wchodzisz w tym roku w IP? Te pieniąse z IP można od tego roku dostać? Bo szczegółowe wytyczne ekoschematow są w połowie marca, a wniosek do IP trzeba do 1 -szego złożyć. Miałem z tym dwie kilkuletnie przygody, ale nie przynosiło to wtedy wymiernych korzyści (raz jeden zakład sobie tego zażyczył, a po roku zapomniał).

Raczej nie. Znając życie to szkolenia i kontrole wyciągną te dopłaty. Współczynnik korygujący zrobi z nich jałmużnę z szeregiem wymogów

Miałem porobione szkolenia, ale potraciły ważność.

Ogólnie święty spokój jest bezcenny.

Octopus nowy, 2000l

20221021_183839.jpg

20221210_125554.jpg

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Nie wsłuchiwałem się co tam radzili żeby to naprawić. Lipa troche bo były robione przeglądy przez kilka lat i nikt tego nie sprawdzał.

tam win 😁 znam gościa co ma przez przypadek zmienione nazwisko a i w traktorze w numerach też miał błąd traktor na jego nie żyjącego ojca 😁🤪

Opublikowano

Znajomemu zmarł z 10 lat temu ojciec. W stodole stoi ciągnik, 2 przyczepy, przyczepka samochodowa, wszystko nie płacone OC i przeglądy. 5 rodzeństwa, każdy ma wyjebane,część mieszka za granicą, nie ma jak sie tego pozbyć, sprawy spadkowej nie było, teoretycznie maszyny są wszystkich po 1/6, podejżewam, że kary za brak OC również. Tak więc polecam takie sprawy załatwiać za życia albo zaraz po śmierci właściciela.

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Jeszcze jej nie sprzedałeś? 

Ty liczysz że weźmiesz kokosy za siuntke 🤔

Adam narazie jeszcze oficjalnie nie wystawiałem na olx , wujek był chętny ale ostatecznie się rozmyślił bo inne wydatki

Jakie kokosy , normalne pieniądze chce koło 30 tyś to nic nadzwyczajnego 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Octopus, a ja tu widzę 10 macek. Bardziej decopus. 😉

Standard wychodzi na 8 końcówkach.

Dla Ciebie niech będzie dziesięciornica🤭

Radek chciał mi drogo wałek wom sprzedać, na szczęście znalazłem za pół pieniędzy na Podlasiu. Na nieszczęście podnieśli Podlasiaki ceny i zamiast 999netto, zapłaciłem 1580brutto. I to po rabacie 200 zł za to że zamówiłem w grudniu. Tak zdrożały

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Octopus, a ja tu widzę 10 macek. Bardziej decopus. 😉

Standard wychodzi na 8 końcówkach.

Dla Ciebie niech będzie dziesięciornica🤭

Radek chciał mi drogo wałek wom sprzedać, na szczęście znalazłem za pół pieniędzy na Podlasiu. Na nieszczęście podnieśli Podlasiaki ceny i zamiast 999netto, zapłaciłem 1580brutto. I to po rabacie 200 zł za to że zamówiłem w grudniu. Tak zdrożały

nie zdrożały, tylko Podlasie wie kto to Agrest. 😉

• Haha 5
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

chce koło 30 tyś to nic nadzwyczajnego 🤔

Się kawą mało nie udławiłem, za siuntkę? Tak podrożały czy twój egzemplarz jakiś cudowny? 

Opublikowano
DANDYS napisał:

tvp nagrywa obok samolotu a TVN przez siatkę 😄

Rolnik1973 napisał:

6 minut temu, Strongman napisał:

A ty blikiem chcesz płacić.

Tak

czemu blikiem ? najgorsze gowno

jezeli chodzi o blika to najbardziej bezpieczne dla Twoich pieniedzy Tak mi wytlumaczyli w sluzbach zeby tym placic jak mialem przejscia ze mi kasa z konta zniknela (ale skonczyli sie dobrze na szczescie)

soltys48 napisał:

4 minuty temu, Agrest napisał:

Rysiek, coś Ty taki nowoczesny?

Weź przestań bo wkońcu tylko ja tu dinozaurem zostanę.

Spokojnie. Ja tego nawet raz w życiu nie użyłem 

wiadomo soltys to tylko gotowka 😉😁

• Haha 1
Opublikowano

7° i wieje, bez opadów 🤝🙋

7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Znajomemu zmarł z 10 lat temu ojciec. W stodole stoi ciągnik, 2 przyczepy, przyczepka samochodowa, wszystko nie płacone OC i przeglądy. 5 rodzeństwa, każdy ma wyjebane,część mieszka za granicą, nie ma jak sie tego pozbyć, sprawy spadkowej nie było, teoretycznie maszyny są wszystkich po 1/6, podejżewam, że kary za brak OC również. Tak więc polecam takie sprawy załatwiać za życia albo zaraz po śmierci właściciela.

6 miesięcy od śmierci jest na odrzucenie spadku. Po tym czasie następuje dziedziczenie zgodnie z przepisami prawa spadkowego. Długi się dziedziczy 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Się kawą mało nie udławiłem, za siuntkę? Tak podrożały czy twój egzemplarz jakiś cudowny? 

To sobie zobacz ogłoszenia po ile chodzą 🙂 , moja ma dodatkowo tura , sprzęt zadbany 

FB_IMG_1676669319968.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

ale to dalej siuntka

Ale co mnie to obchodzi , skoro są klienci to mam na złom zaprowadzić 🤔 

A Tobie nie każe kupować

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Tura ma🤔...wol meta🤷😉🤭

Jak dla mnie to tak, jak bez tura

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v