Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ma być spokój a nie odwiedziny i goście w domu.

kurna bym miał bliżej to na złość bym przyjechał do Ciebie... 😄

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Woda w kranie jest cukier i herbata, jajka są, to już  się ogarnie 

Szczerze podana szklanka herbaty smakuje bardzo dobrze nie trzeba cudów 

Daj spokój, bym musiał sprzątać a tak nic nie trzeba. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja sobie nie życzę czegoś takiego nawet. Ma być spokój a nie odwiedziny i goście w domu.

Pioter bunkier już budujesz czy dopiero plany kreślisz?

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Tragedia, ale aż pasuje do tego programu "Śmierć na 1000 sposobów"..... 

mam takiego koguta chodzi i nic, ale jak zobaczy, że się jajka zbiera to atakuje j**aniec

Opublikowano
MonteChristo napisał:

4 minuty temu, Leszy napisał:

Tragedia, ale aż pasuje do tego programu "Śmierć na 1000 sposobów"..... 

mam takiego koguta chodzi i nic, ale jak zobaczy, że się jajka zbiera to atakuje j**aniec

To go na rosół zawczasu 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

To go na rosół zawczasu 😉

Jeden jest najpierw trzeba znaleźć następce

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

kupil gotowy -dla pepersa idealny 🤣

jak zwykle tytul slabo oddaje pelna tresc .

To WP. Tam rzadko kiedy tutuł oddaje cokolwiek. Większość w stylu" niesamoite, internet zamarł, wszyscy na to czekali" i inne tego typu gówno. Facet sie poślizgnął a nie zabił go kogut, ale wiadomo trzeba pisać głupoty.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Też o tym myslalem,tyle ze ja jak cos zaplanuję to wykonam. Do @bratrolnika @6465 napewno zajadę bez powodu i niezapowiedzianie(choziaz tylko wiem gdzie Darek mieszka), @Bananek tez zamierzam odwiedzić. Który tam jeszcze po drodze?🤔

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Do @bratrolnika @6465 napewno zajadę bez powodu

@6465 ma taka ławkę naprzeciw swojej posesji. nie wiem czemu, ale strasznie bym chciał kiedyś tam sobie usiąść.

sie kiedyś muszę wybrać....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

18 minut temu, Łolek napisał:

Pioter człowiek sam wart jest tyle ile waży 

Człowiek jest w ogóle niewiele warty, a to czy sam czy z kimś to bez różnicy. Ta wartość to się bierze tylko z postrzegania innych i siedzi w wyobraźni, nic poza tym.

18 minut temu, PRIMO napisał:

Pioter bunkier już budujesz czy dopiero plany kreślisz?

A po co komu bunkier, piwnica wystarczy. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Dobrze że do mnie daleko 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

do mnie daleko

e tam daleko. mam szybki motor... i zamierzam sporo jeździć. 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co komu bunkier, piwnica wystarczy. 

A masz tą piwnice gdzies pod obórką czy taki lubelski loch?albo inaczej, ziemiankę/ziemliankę?

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze że do mnie daleko 😉

Do Cb tez bym przyjechał 🙂

Opublikowano
19 minut temu, MonteChristo napisał:

Też miałem kiedyś takiego świra.Ale ukrucilem te szaleństwa raz dwa.Za każdym razem gdy mnie napadał go łapałem i pełne zanurzenie w beczce która stoi pod rynną.Po kilku kąpielach jak mnie widział to do kurnika się chował.

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

A masz tą piwnice gdzies pod obórką czy taki lubelski loch?albo inaczej, ziemiankę/ziemliankę?

Nie mam. Pod chałupą tylko. Gdzie pod stajnią piwnica, co to za pomysł? Jak już to pod stodołami robili. A ziemianki to wyginęły  jak zaczęli podpiwniczone domy budować.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wartość człowieka to tylko to co sobie ktoś dopisze czy domyśli. 

Dobra, nie komentuje bo dziś humoru do takich tematów nie mam a jeszcze bym o jedno słowo za dużo napisał. 

Dobrej nocy wszystkim ;)

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Dobra, nie komentuje bo dziś humoru do takich tematów nie mam a jeszcze bym o jedno słowo za dużo napisał. 

Ogrom ludzi jest bezwartościowych i bezużytecznych - na przykład ja. I tyle, proste. Nie było człowieka był las, nie będzie człowieka, będzie las. 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dobrej nocy wszystkim ;)

No co ty dzisiaj taki ponury 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

. A ziemianki to wyginęły  jak zaczęli podpiwniczone domy budować.

Jak pod domem zazwyczaj kocioł stawiali  to trochę za ciepło chyba aby ziemniaki całą zimę trzymać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v