Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Jak komu pasuje tak zamawia 

Żonka zamówiła w niedzielę i to już we wrześniu, czas zapiernicza jak szalony 

Oczywiście. Kto chce to zamawia. Kto nie chce to nawet nie świętuje. Rodzice mieli 2 lata temu 40 lat to żadnych obchodów. A u niektórych ostre imprezy.

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

@Agrest Już skonsumowałeś pizzę?

A dziękuję, ale dziś kebab. Też najlepszy jaki jadłem. Przetestowałem 3 punkty w Sandomierzu,  ten obecny jest naj.

Tylko dziś musiałem kupić plus jeden, bo kolega z czerwonym nosem był dość nachalny.  Chciał kasę ale powiedziałem mu że na alkohol nie dam. Nie obraził się, a za kebaba podziękował😁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A dziękuję, ale dziś kebab. Też najlepszy jaki jadłem. Przetestowałem 3 punkty w Sandomierzu,  ten obecny jest naj.

Tylko dziś musiałem kupić plus jeden, bo kolega z czerwonym nosem był dość nachalny.  Chciał kasę ale powiedziałem mu że na alkohol nie dam. Nie obraził się, a za kebaba podziękował😁

W Dwikozach w ceglanych kątach dobre jedzenie. Przynajmniej było z rok/półtora temu 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W Dwikozach w ceglanych kątach dobre jedzenie. Przynajmniej było z rok/półtora temu 

W dwikozach to kiedyś berneńczyka kupiłem. I tyle mojej bytności tam😁

Pewnie ceglane kąty, bo tam cegielnie były.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Chciał kasę ale powiedziałem mu że na alkohol nie dam

Dokładnie wiedział co robi. Jak dużo pijaków sie kręci koło knajpy to znaczy że jest dobra. 

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas moda teraz na to nastała ale z tego co czytam to przeważnie sobie ludzie sami dla siebie zaklepują mszę, nie "ogólną".

No i ja tak.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Agrest napisał:

Za to ja dziś na twoje konto pizzę opierdzieliłem, w sąsiedniej wiosce otworzyli jakiś czas temu , o ile jeszcze Kozłów można wioską nazwać 

17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Masz workownice do prosiaków? 

No nie mam, przecież napisane że luzem wieźliśmy 

48 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a tam brame. cza jechać osobiście złozyć życzenia... tak np motorami podjechać? 🤔🤭

No dla mnie żaden problem, bo to niedaleko

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie co znalazlem w starym domu wczoraj? Jakis stary akordeon,nawet nie ma śladu nazwy. Bardzo wysłużony ale dźwięki oddaje. Może by sie szybko nauczył grać to bym u Cb Tomek @6465 zdazył zagrać😄

20230218_121331.jpg

To chyba fisharmonia nie akordeon

Opublikowano

Ja w tamtym tygodniu w sobotę na Warszawie też takiego miałem to KFC zjadł

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Wiecie co znalazlem w starym domu wczoraj? Jakis stary akordeon,nawet nie ma śladu nazwy. Bardzo wysłużony ale dźwięki oddaje. Może by sie szybko nauczył grać to bym u Cb Tomek @6465 zdazył zagrać😄

20230218_121331.jpg

Daj zdjęcie strony dyszkantowej

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Ja sie nie znam, ale dziala,jeden "guzik" wcisniety ale jak sie go ruszy to wyłazi. Tesciowa opowiadala ze kiedys to siedzieli i przygrywali bo jej ś.p. kuzyn grał w orkiestrze

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Tzn?

Opublikowano

Basy wyglądają jak we współczesnych akordeonach ale ogólna forma już trochę pod polską harmonię podchodzi tylko trochę bidną 🤔 Gregor cho no tu , co to może być za wynalazek ? 3 rzędówka czy jakaś radziecka harmoszka ?🤔

Belaruss820 napisał:

1 minutę temu, witejus napisał:

Ja sie nie znam, ale dziala,jeden "guzik" wcisniety ale jak sie go ruszy to wyłazi. Tesciowa opowiadala ze kiedys to siedzieli i przygrywali bo jej ś.p. kuzyn grał w orkiestrze

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Tzn?

Klawiatury. Prawej strony

• Like 1
Opublikowano

U Nas nowy kebab otworzyli, sieciowkę BAFRA kebab, ma w ofercie giganta z dwóch pit za 25zl. Mieso mają super, jest tez dracula na placu gdzie rynek co poniedziałek ale tam juz slabszy. Bafre ma mój znajomy co mi belował siano w tym roku więc nie może kantowac na jakosci. Orlen obok, w styczniu stracil 600 hot dogów.

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Basy wyglądają jak we współczesnych akordeonach ale ogólna forma już trochę pod polską harmonię podchodzi tylko trochę bidną 🤔 Gregor cho no tu , co to może być za wynalazek ? 3 rzędówka czy jakaś radziecka harmoszka ?🤔

Klawiatury. Prawej strony

Jutro zrobie foty i wyślę. 7 lat a dopiero teraz to wynalazlem,bo nigdy sie nie zagladalo w te miejsca. Nie wiem po co trzymać tą chałupę, wolalbym zburzyć i obore postawić na 100 sztuk opasa😂

Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Oczywiście. Kto chce to zamawia. Kto nie chce to nawet nie świętuje. Rodzice mieli 2 lata temu 40 lat to żadnych obchodów. A u niektórych ostre imprezy.

Niektórzy lubią żyć na pokaz 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nie wszyscy. Mój dziadek w czasie wybuchu wojny był w wojsku w Kcynii. Trafił do niewoli i pracował na robotach w Niemczech. Babcia moja była Rosjanką która też była na robotach w Niemczech tam się poznali.

To w tobie płynie ruska krew . Mamy jednego znajomego co matka była Rosjanka to chłop ma pary do roboty ( 60+ )  zdrowie mu dopisuje 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

To w tobie planie ruska krew . Mamy jednego znajomego co matka była Rosjanka to chłop ma pary do roboty ( 60+ )  zdrowie mu dopisuje 

Tomek nie dał sie covidowi i jest tu teraz z nami 👍

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

18 minut temu, Qwazi napisał:

No to pięknie. Okrągło. Jeśli sobie życzysz, to mogę zapytać syna

Nie dzięki żartowałem.  Jakoś tam poczęstunek może będzie ,ale bez pompy.

15 minut temu, Łolek napisał:

Kiedy masz tą rocznicę bo  my srebrne gody w tym roku 

O to po gratulować.

to w którym miesiącu ta rocznica bo ja też ma we wrześniu 20lecie moja chce gdzieś lecieciec 😁😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

a za notoryczne paplanie ozorem.... 😋

Oj masz😔 niefajnie

56 minut temu, bratrolnika napisał:

Marek, za dużo wspólników do tej wódki nam się tu zaczyna zgłaszać...

Ja tylko do delegacji ...🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Za to ja dziś na twoje konto pizzę opierdzieliłem, w sąsiedniej wiosce otworzyli jakiś czas temu , o ile jeszcze Kozłów można wioską nazwać 

17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Masz workownice do prosiaków? 

No nie mam, przecież napisane że luzem wieźliśmy 

48 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a tam brame. cza jechać osobiście złozyć życzenia... tak np motorami podjechać? 🤔🤭

No dla mnie żaden problem, bo to niedaleko

reklama w radiu sochaczew leci tej pizzerii

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Niektórzy lubią żyć na pokaz 

Ja nigdy urodzin, imienin. Czasem ktoś kto wie to krótko "najlepszego" i tyle. Ale niektórzy lubią pompę. Senior twierdzi, że urodzin to już nie chce obchodzić bo za dużo tych lat ale imieniny ewentualnie może.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v