Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertb napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Jak ja wyprawiam dzieciaki do szkoły to właśnie tak jest. 7:00 pobudka, ogarnięcie się, i 7:50, max 8:00 ruszamy. 

U mnie to samo z tym że o godzinę wcześniej o 7 najpóźniej 15 po musimy już siedzieć w samochodzie. 

my mamy do szkoły 1km. 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tomek za te pieniądze jak tam jeden napisał to naprawdę nie ma co wagać, a w miarę spawa.

No pewnie że spawa, po to jest, jeden to zrobił spawarkę z silnika od zamrażarki i też spawała🤣

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Mi by 150 to już wystarczy do spawania profili ze ścianką 2,3 mm. 

2mm to i przy 100 przepalisz, szukaj dedry takiej co Darek ma, albo magnum snake 200, tylko cena razy 2,5

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

my mamy do szkoły 1km. 😉

Też tak gdzieś będzie. Tyle że do pracy musimy dojechać na 8 i małą w żłobku zostawić. 

1 minutę temu, jacor73 napisał:

2mm to

2mm elektrodą spawa się ciężko, takie grubości to raczej migiem trzeba jechać 

Opublikowano
26 minut temu, 6465 napisał:

I kukurydza 

Też jestem w szoku. I przeszło 300kupilo a ile dobrych recenzji 🤔

No zwłaszcza to co pisze, że spawarka przy elektrodzie 2,5 potrzebuje 200A, albo ten co pisze, że działa na 50 metrowym przedłużaczu.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacor73 napisał:

2mm to i przy 100 przepalisz, szukaj dedry takiej co Darek ma, albo magnum snake 200, tylko cena razy 2,5

Myślę w tych chińskich spawarkach jest ten sam jeden bebech, a różnią się tylko ceną i ,,karoserią".Firma która wyrobiła sobie już jaką markę na rynku podnosi cenę ,a firma która dopiero wchodzi sprzedaje z mniejszym zyskiem.Poza tym sprzedawcy wykorzystują psychologię , bo wiedzą że pewnie 90% nabywców sądzi że wyższa cena oznacza wyższą jakość, tych którzy nie znają się na spawarkach i spawalnictwie.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
16 minut temu, jacor73 napisał:

Czerwone Dedry już są chyba nie dostępne

A może swoją bym pogonił??? I tak przez ostatnie półtora roku wyspawala półtorej elektrody 

Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

Myślę w tych chińskich spawarkach jest ten sam jeden bebech, a różnią się tylko ceną i ,,karoserią"

Różnią się są i takie że można je nazywać "fabrycznie zjebanymi". 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, 6465 napisał:

Mi by 150 to już wystarczy do spawania profili ze ścianką 2,3 mm. 

Tomek do 2 czy 3 mm to 100 wystarczy kup taką 140, 150 A, takie moje zdanie a trochę w życiu pospawałem 

45 minut temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś mówili że niebieskie Dedry to amatorskie, a czerwone do profesjonalnego użytku, nie wiem ile w tym prawdy, ale czerwone były dużo droższe 

Masz rację na pilarkę 3 lata mam 

Dla Tomka to niebieska Dedra albo Magnum  bo ile on spawa, ja swoją kilka elektrod non stop i nic się nie dzieje a mam Magnum  od kilku lat 

IMG_20230212_090238.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika   w mrówce są czerwone ale cena to już konkret.

Screenshot_2023-02-12-08-49-58-704_com.android.chrome.jpg

No, ja z 6 lat d.tylu za swoją chyba 800 czy 900 dałem 

7 minut temu, Łolek napisał:

Tomek do 2 czy 3 mm to 100 wystarczy kup taką 140, 150 A, takie moje zdanie a trochę w życiu pospawałem 

Jak będzie miał taką z realnymi 200A to od wielkiego dzwonu pospawa i co grubszego, a małą już nie da rady. 

Poza tym, im mniejszy amperaz tym większa sprawność, dłużej pospawa na 120A spawarka 200-amperową, niż 140-amperową

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał:

Dla porównania  tarcza 125 

16761892285365011536016113359920.jpg

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Im mniejsza masa, tym mniej radiatorów,a im mniej radiatorów tym bardziej się będzie grzać. Co oznacza że może być tak że dłużej będziesz ją studzić niż spawać 

Darek nigdy się nie wyłączyła a potrafię 4 czy 5 elektrod 2,5 ciągiem spawać 3,25 całą na raz i też idzie 

Chodzi o to że lekka i na potrzeby garażu super wystarczy 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czerwone Dedry już są chyba nie dostępne

A może swoją bym pogonił??? I tak przez ostatnie półtora roku wyspawala półtorej elektrody 

Ile byś cenił?

Opublikowano (edytowane)

Naczknołem się przypadkiem przeglądając inne przedmioty sprzedawcy: 

Spawarka Lincoln Electric Invertec v145-s (v145-s) • Cena, Opinie • Spawarki i przecinarki 12435550828 • Allegro

Nie doczytałem dopiero teraz dokładniej obejrzałem że spawarka jest uszkodzona. 

Sprzedam spawarkę migatronic Bełchatów • OLX.pl

migatronic to mało znana firma produkują urządzenia profesjonalne. A widze że na olx używki w pięknym stanie można wyrwać do 700zł. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
31 minut temu, Stodoła napisał:

Pany czas na zgłoszenie zakupu pojazdu do WK to 2tyg .a zgłoszenie sprzedaży ile 14 czy 30 dni

2 tygodnie to masz na zgłoszenie zakupu do US, nabycie albo zbycie w WK to jest 30 dni, można przez internet.

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v