Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Miałem to dziś zamówić na allegro ale tyle tego że uj wie które wybrać

Jeśli JEST już ketoza, a opisane objawy na to wskazują to takie coś nic nie da tylko i wyłącznie kroplówka(glukoza) do żyły.

• Like 3
Opublikowano

Ku.... Jakiś kretyn drzewo przy ścinaniu położył na główną linie od zasilania, prądu brak, coś tam się grzebią słupy wymieniają, w domu zimno bo pompka nie działa. 

Opublikowano
2 minuty temu, lukasz20 napisał:

Jeśli JEST już ketoza, a opisane objawy na to wskazują to takie coś nic nie da tylko i wyłącznie kroplówka(glukoza) do żyły.

Kroplówka podziała chwilowo, jak nic nie da to zaraz będzie to samo 

Opublikowano

Dzisiaj usłyszałem w radiu😁

Zięć nie lubił swej teściowej....i po jej śmierci jeszcze chciał jej dopiec.🤦Postanowil zniszczyć jej nagrobek-niestety płyta nagrobkowa przytlukla mu nogę i potrzebna była interwencja pogotowia oraz strażaków 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Kroplówka podziała chwilowo, jak nic nie da to zaraz będzie to samo 

Oczywiście masz rację. Wcześniej pisał o glikolu na wlewki tylko musi na początek dostać strzał żeby zbić ciała ketonowe. Jak zacznie jako tako chociaż jeść to wtedy można wspomagać. 

@jahooo nauka będzie słono kosztować 

• Like 2
Opublikowano
jahooo napisał:

Ku.... Jakiś kretyn drzewo przy ścinaniu położył na główną linie od zasilania, prądu brak, coś tam się grzebią słupy wymieniają, w domu zimno bo pompka nie działa. 

A fachowiec chciał grawitacyjne robić 😉🤭🤭

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

Takie uroki ciepła tylko pompka .

To gdzieś przed Zamościem widziałem na polach , elektryków .

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Dzisiaj usłyszałem w radiu😁

Zięć nie lubił swej teściowej....i po jej śmierci jeszcze chciał jej dopiec.🤦Postanowil zniszczyć jej nagrobek-niestety płyta nagrobkowa przytlukla mu nogę i potrzebna była interwencja pogotowia oraz strażaków 

Nawet po śmierci złośliwość jej nie przeszła. Ot zemściwa kobita 🙃

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, jahooo napisał:

@Leszy cuś tam dzisiaj wycinał...nie zrobiłeś mu wcześniej jakiego psikusa🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

"Wbrew krążącym w mediach społecznościowych pogłoskom nowa ustawa nie wprowadza obowiązku znakowania/kolczykowania drobiu."

Jak nie. Od 1 sztuki musisz mieć numer z weterynarii a powyżej 351 masz normalnie zgłoszenia kupna sprzedaży. Info z ARiMR z piątku 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak nie. Od 1 sztuki musisz mieć numer z weterynarii a powyżej 351 masz normalnie zgłoszenia kupna sprzedaży. Info z ARiMR z piątku 

Przeczytaj co Pioter napisał jeszcze raz 😉

Opublikowano
5 minut temu, leszek1000 napisał:

Rozchorowałem się. Chyba jakaś grypa i czuje się jak pęknięta dętka 😂

To zdrowiej 

Stan cywilny zmieniłeś czy nadal na etapie poszukiwań jesteś 

Opublikowano
43 minuty temu, kris91 napisał:

A fachowiec chciał grawitacyjne robić 😉🤭🤭

Jakby nie grawitacja to musiałbym żar z pieca wygartac, a tak to woda się grzeje i 2 grzejniki, piec zamknięty i czekam na prąd 

44 minuty temu, galan99 napisał:

Takie uroki ciepła tylko pompka .

To gdzieś przed Zamościem widziałem na polach , elektryków .

A to gmina Izbica prądu nie miała przed południem, coś ryplo.

Opublikowano
23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Przeczytaj ze zrozumieniem to co wkleiłem. Tam nie ma mowy o jakimkolwiek zgłaszaniu, numerze tylko o znakowaniu/ kolczykowaniu. 

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

To zdrowiej 

Stan cywilny zmieniłeś czy nadal na etapie poszukiwań jesteś 

Coś wspominał o pękniętej gumie, to może już lub niebawem🤔😉

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, radekz200 napisał:

Ładowarka miała w standardzie wyjścia hydrauliczne do owijarki?

3/4 tych dużych ma

Podchodzi to już chyba pod syndrom sztokholmski... Tyle mi nerwów napsuła a ja w nią nadal inwestuję,🤣

IMG_20230207_191641.jpg

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

3/4 tych dużych ma

Podchodzi to już chyba pod syndrom sztokholmski... Tyle mi nerwów napsuła a ja w nią nadal inwestuję,🤣

IMG_20230207_191641.jpg

5 koni mocy na + z tymi lampami 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v