Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Qwazi napisał:

O Panie, tutaj rezerwacja nastąpiła.🤔

Jaka tam rezerwacja, pieczęci ksiądz nie przybił to rezerwacji nie ma 

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Niechciała ciągać za cyca to niech buja wora 😉

Kliknij w obrazek poniżej 

tos-dojebal_2017-01-15_08-25-28.gif

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Teleporada słyszałeś o tym 

Nie dyskutujmy może o tym 

38 minut temu, bratrolnika napisał:

Mój od października stoi pod kocem. Trzeba będzie w tym miesiącu olej zmienic i filtry, bo w marcu już będziemy zaczynać łutututu

Ty nie masz córki na wydanie 😁

Uważam się za człowieka z pogranicza: już nie biedny, ale jeszcze nie bogaty 

No ale krowiarzem to już chyba nie zostanę 

Możesz zostać krowiarzem. Gospo duże koło Pasłęka jest na sprzedanie 🤔

Opublikowano

to jakos typowo do danej baterii, czy jakos uniwersalne?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Możesz zostać krowiarzem. Gospo duże koło Pasłęka jest na sprzedanie 

Daj link, może akurat mnie stać 

Choć w sumie to nie, z Pasłęka do Sochaczewa do roboty dojeżdżać to o której by trzeba było krowy doić żeby na 8 w Sochaczewie być 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

to jakos typowo do danej baterii, czy jakos uniwersalne?

Chyba do baterii dopasowane, raczej każda marka ma swoje mocowanie na baterię 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Choć w sumie to nie, z Pasłęka do Sochaczewa do roboty dojeżdżać to o której by trzeba było krowy doić żeby na 8 w Sochaczewie być 

https://m.olx.pl/d/oferta/gospodarstwo-rolne-480-ha-i-400-krow-11-000kg-krowe-rok-CID3-IDSOxcl.html

Z tego co się dowiedziałem to trochę trzeba budynki poprawić, nową hale udojową założyć i zainwestować w silosy 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chyba do baterii dopasowane, raczej każda marka ma swoje mocowanie na baterię 

Wtedy to może do roboty by nie trzeba, ludziska by robili na ciebie 

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Jako że ostatnio grzebałem przy aucie z latarką trzymaną w zębach, to dziś już jestem wyposażony w taką oto nakładkę na baterię od wkrętarki , legancka tego 

IMG_20230202_161608_341.jpg

Też takie cóś posiadam, super sprawa

IMG_20230102_142941_746.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

@Chłoporobotnik Taka maszyna by ci się przydała:

Po pierwsze - za dużo konstruowania.

Po drugie - teraz nie zajmuję się już zbieraniem kolb na dużą skalę. Mam 20kg wyłuskane w ręcznej maszynce, to co uzbierałem na końcach.

Po trzecie - na duże ilości mam swój prostszy patent, do którego potrzebna jest tylko beczka 60l, mieszadło do betonu, pilśniowa płyta i metalowe wiadro.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Uja prawda, mój dostawca pasz właśnie pisał że dom remontuje 

Bogacz 

Ma cały dom w białym proszku 😉

Już wiem skąd mosz te strzykawki...razem z zawartością 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

No ale krowiarzem to już chyba nie zostanę 

Krowiarze to sami z krów rezygnują. Nie znam nikogo, kto by do nich wrócił albo zaczął od zera. 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

a to kiedy pandemia się skończyła 🤔

Z pandemia jak z wojną. Najpierw szok i niedowierzanie,  a potem się ludzie przyzwyczaili. 

Opublikowano
52 minuty temu, gregor1284 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/gospodarstwo-rolne-480-ha-i-400-krow-11-000kg-krowe-rok-CID3-IDSOxcl.html

Z tego co się dowiedziałem to trochę trzeba budynki poprawić, nową hale udojową założyć i zainwestować w silosy 

Cena rozsądna, zastanowię się 😉

34 minuty temu, mf362 napisał:

Wtedy to może do roboty by nie trzeba, ludziska by robili na ciebie 

No jak to tak, ja z tych co muszą mieć co robic, i to z planem na pół roku do przodu, inaczej się źle czuję 

32 minuty temu, marulekk napisał:

Też takie cóś posiadam, super sprawa

IMG_20230102_142941_746.jpg

Miałem oryginalną latarkę na tą baterie kupić, bo są takie dostępne, ale kurde, cena ponad 200zł...

29 minut temu, marulekk napisał:

a @80Lukas65  wydrukował :) 

Ile cię wyszło takie drukowanie???

5 minut temu, Leszy napisał:

Krowiarze to sami z krów rezygnują. Nie znam nikogo, kto by do nich wrócił albo zaczął od zera. 

Wiem wiem.... Żarty sobie robię, ja nie rolnik, i już rolnikiem nie zostanę w tym życiu 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Wiem wiem.... Żarty sobie robię, ja nie rolnik, i już rolnikiem nie zostanę w tym życiu 

Traktor już masz, to tylko jakieś pole znaleźć. 😜  

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Traktor już masz

Za dużych słów używasz... 

Na ten mój traktorek to w sumie działkę mam, ale to nie o to chodzi 

Kupiłbym chętnie kawałek ziemi uprawnej, hektar, czy dwa, żeby pieniądze zamrozić, ale nie ma nic w najbliższej okolicy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v