Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To jest pij pij bo się ściemnia 🤭

Panie towar klasy światowej i to nie tylko moje zdanie 

Ładne zwierzaki na TVP 

1674995028577944161827066196844.jpg

Marek, fajne ciemne mebelki, szkoda, że kurz na nich tak szybko widać.

Opublikowano
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To jest pij pij bo się ściemnia 🤭

Byś się napił takiego to może by ci umysł rozjaśniło 😉 nie głupi chłop jesteś a robizz tu z siebie UJ wie kogo i ofiarę...

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

co myślisz że wszystko oddaje ?

Kradnie coś? Bo nie wydaje mi się. Nawet jak część idzie na jakieś inne cele to pewnie legalnie. Jakby dowody były na przekręty to już by Ziobro dawno konferencję prasową urządzał. 

• Like 2
Opublikowano
Leszy napisał:

10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

co myślisz że wszystko oddaje ?

Kradnie coś? Bo nie wydaje mi się. Nawet jak część idzie na jakieś inne cele to pewnie legalnie. Jakby dowody były na przekręty to już by Ziobro dawno konferencję prasową urządzał. 

O to to. Nawet TVP nie potrafi znaleźć grubego tematu na tę organizację przez dwie kadencje. Żeby nie było, nie jestem też zwolennikiem WOŚP, bo to państwo powinno ogarniać takie tematy, a nie społeczeństwo. Ale do skarbonki co roku wrzucam.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Akurat trafiłeś na gościa co przepracował w tej branży kilka lat 😊

No co Ty , kupiłem mniejszy tur żeby takich jaj nie było

My na jesieni przy dużo większym ciągniku byśmy dach potłukli w ten sposób ale krokodyl 2.5m

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Nie interesuje mnie to. Złodziej zabiera coś wbrew woli. Tu ludzie sami mu dają. Druga kwestia to jak Adaś pisze

Samo założenie i ruch jest piękną ideą, co roku też Polacy bardzo pięknie wspierają. Tyle że to działanie pewne, koncerny po prostu wiedzą że co roku w Polsce będzie do wydania np. 10mln złotych i z tego chętnie korzystają. Drugą patologią czego nie mogę zrozumieć dlaczego lekarze to robią jest przyklejanie serduszek na sprzęcie na którym jest też nalepka UE. To przecież oszustwo. 

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ładna, ale zimna 

Może być każde inne drewno , nawet egzotyczne gatunki 

9 minut temu, Bananek napisał:

Nie interesuje mnie to. Złodziej zabiera coś wbrew woli. Tu ludzie sami mu dają. Druga kwestia to jak Adaś pisze. W szpitalach szybciej znajdziesz sprzęt kupiony z funduszy WOŚP niż NFZ.

Dobrze

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

W szpitalach szybciej znajdziesz sprzęt kupiony z funduszy WOŚP niż NFZ.

bo to patologia jak budżetówka , sie nie narobić a kokosy prywatnie nabić 

a szpitale to tylko mają ustawić ludzi przychylnych władzy jak koryto w samorządzie się skończy 

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Marek, fajne ciemne mebelki, szkoda, że kurz na nich tak szybko widać.

Ja nie sprzątam 😉

Ale fakt wszystko widać, robione na zamówienie już kilka lat wstecz 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Numer jest głębszy niż ci się wydaje, Owsiak co rok podaje "wielkość tortu". To jest tak jak byś w styczniu podał cenę zboża oraz popyt na niego z miesiąca sierpnia. Po za tym WOŚP dostarcza sam sprzęt nie szkoli i nie utrzymuje. To piękna inicjatywa która zamiast pomagać przeszkadza coś jak "roboty społeczne". Sam Owsiak to pewnie zrozumiał już dawno ale wózek ciągnie do tej pory. 

I do tego możemy sobie tylko wyobrazić jakie profity oferują firmy żeby ich sprzęt kupił 

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Byś się napił takiego to może by ci umysł rozjaśniło 😉 nie głupi chłop jesteś a robizz tu z siebie UJ wie kogo i ofiarę...

🤭 Cicho Szymon 

Opublikowano
27 minut temu, lukaszkol napisał:

Nowej desce trzeba nadać strukturę wyciągnąć słoje do wierzchu na specjalnej szczotkarce

starzejemy tylko jedną stronę desek dziury po robaku dodatkowy plus

super biznes ale 10 lat temu dzisiaj ogólnie śliski temat

przed rozpoczęciem starzenia proponuję zagłębić temat i to dość głęboko

U nas w okolicy powymieniali na nowe to pokrzywily się szpary porobiły , część osób żałowała. 

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

@Chłoporobotnik dlaczego tak Cię zdziwiło że sieję owies? 

Co do WOŚP zrobili dużo pięknych rzeczy i przy tym rodząc jedną z największych patologii Polskiej służby zdrowia. 

Czy ja wiem czy zdziwiło? Po prostu wydajesz się orędownikiem "nowoczesnego" gospodarzenia a też masz sporo upraw.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ta przy moście w Kozłowie 😉

Było puścić sygnał, to bym cię zholował na bazę 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Te 200m to się jedzie 30s ale najgorzej to od świateł i most. Rekordowo do szkoły jechałem 18 min 

Kiedyś jak się tamtędy zapuściłem, to do roboty jechałem 55minut... 

1 godzinę temu, konteno napisał:

u nas we wsi jest taki jeden pijaczek to ma zdrobnienie Zbenek a ksywe Filomena po prababci

Był gość co miał ksywę Informatyk, bo drugiemu na głowę laptopa rozbił 

16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam to komentarze z FB 

Nie powielaj głupot 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

bo to patologia jak budżetówka , sie nie narobić a kokosy prywatnie nabić 

a szpitale to tylko mają ustawić ludzi przychylnych władzy jak koryto w samorządzie się skończy 

Najlepsze są karetki które zwykle należą do prywatnych firm i są całe w serduszkach....

Muszę z niechęcią przyznać że lekarzem w Polsce zostaje się nie z powołania ale dla pieniędzy. Puki to się nie zmieni służba zdrowia będzie kuleć nie ważne czy to państwowa czy prywatna. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Czy ja wiem czy zdziwiło? Po prostu wydajesz się orędownikiem "nowoczesnego" gospodarzenia a też masz sporo upraw.

Jakby u nas były inne wiosny to też bym siał owies. Myślę by poeksperymentować z siewem owsa na jesieni jeszcze. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Muszę z niechęcią przyznać że lekarzem w Polsce zostaje się nie z powołania ale dla pieniędzy.

kiedyś to bardziej dało sie zauważyć przede wszystko tylko w medycynie estetycznej , dziś w każdej gałęzi medycyny tak jest

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie jednego roku. Jednego roku jest jedno zboże, ziemniaki i grządki. Nie sieję na raz dwóch czy trzech zbóż. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A jak sobie wyobrażasz w inny sposób rozwiązać zmianowanie ? 

Żyto po życie przez całe życie ? 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Drugą patologią czego nie mogę zrozumieć dlaczego lekarze to robią jest przyklejanie serduszek na sprzęcie na którym jest też nalepka UE. To przecież oszustwo. 

nadrukowali za dużo to nie może sie zmarnować 

11 minut temu, Leszy napisał:

Kradnie coś? Bo nie wydaje mi się. Nawet jak część idzie na jakieś inne cele to pewnie legalnie.

to działa na zasadzie fundacji , jakieś tam małe % pewnie idą co roku na prywatne konto Owsiaka i pewiie częściowo na organizację Poland Rock Festiwal w kostrzynie , za darmo nikt tego by nie prowadził ale sponsorzy i wolontariusze robią dużo by ze środków ze zbiórki za dużo nie szło na organizację kolejnego finału , dobry pijar i ludzie sami lecą z kasą , jak z kościołem i innymi mniejszymi inicjatywami itp 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie jednego roku. Jednego roku jest jedno zboże, ziemniaki i grządki. Nie sieję na raz dwóch czy trzech zbóż. 

To teraz wszystko jasne. 

1 minutę temu, Leszy napisał:

Jakby u nas były inne wiosny to też bym siał owies. Myślę by poeksperymentować z siewem owsa na jesieni jeszcze. 

Mało tego u nas, z reguły jak ktoś sam zużywa u siebie to sieje trochę czystego albo w mieszance. Jeden sąsiad sobie zostawił teraz z 45-50a i sieje z 20-25a jęczmienia z owsem co roku. Na reszcie pszenica, ziemniaki, buraki i warzywa. Sieje głównie dla królików i trochę do ześrutowanie brojlerom czy kurom.

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A jak sobie wyobrażasz w inny sposób rozwiązać zmianowanie ? 

Żyto po życie przez całe życie ? 

Myślałem, że robi jak u nas - po kawałeczku. 

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

To niech sobie zbiera ,mi nie przeszkadza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v