Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wypoczywać to trzeba mieć za co 

Ludzie będą przyjeżdżać szukać noclegu i jadła. Nad Soliną usługi inne niż turystyczne stanowią znikomy procent jeśli nie promil. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U nas działki też jakiś czas temu były po 100 zł za m2 ale teraz widzę wszystko siadło chyba przez zamiar likwidacji kopalni i elektrowni ,brak perspektyw kto z młodych wyjedzie np na studia do dużego miasta już praktycznie nikt nie wraca 

A bo nieraz coś by się przydało bez karencji

To smalcem i octem posmaruj podobno pomaga 

Marcin zawsze pisałeś że ci tanio płacą to już przywykłeś 😉taki żarcik 

A jogo upadło i moje 30k poszło w pisdu 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

@HF86To owsa trzeba by posiać ,na FB twierdzą że zysk lepszy niż z kukurydzy na ziarno 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

W auteczku nocowałeś nie było siły do domu dojść 🤔

No co ty Marek. Moja kochana by ma to nie pozwoliła. Spałem w ciepłym łóżeczku.😴

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A dajesz do badania mleko czy po karencji od razu lejesz ? 

Daję. Zbyt duże ryzyko, żeby nie badać. Daję kierowcy rano, po południu mam wynik

Ale ostatnio 3 lata temu to robiłem 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To owsa trzeba by posiać ,na FB twierdzą że zysk lepszy niż z kukurydzy na ziarno 🤔

W tym roku tak. Za rok może być zupełnie inaczej. Owies był poszukiwany w charakterze opału co podbiło cenę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ciekawie😞. U mnie cisza. Kierowcy dzisiaj pytałem, to mi powiedział, że na zakładzie nic się nie mówi 

Może cisza przed burzą ...🤔

U mnie to dziwnie wygląda ,bo według cennika tyle wychodzi a napisali że cena będzie obniżona o 15 gr to powinno być kilka gr poniżać 2 zł , coś mi tu nie gra 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może cisza przed burzą ...🤔

U mnie to dziwnie wygląda ,bo według cennika tyle wychodzi a napisali że cena będzie obniżona o 15 gr to powinno być kilka gr poniżać 2 zł , coś mi tu nie gra 

W sklepie za to nie widać obniżek. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Ludzie będą przyjeżdżać szukać noclegu i jadła. Nad Soliną usługi inne niż turystyczne stanowią znikomy procent jeśli nie promil. 

Się użerać z mieszczuchami ... dziękuje postoje 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@HF86To owsa trzeba by posiać ,na FB twierdzą że zysk lepszy niż z kukurydzy na ziarno 🤔

owies co kilka lat ma pozytywny wpływ na glebę. 

a nowe ekoschematy widzę że mi nawet pozytywnie na portfel wpłyną. 

owies co kilka lat ma pozytywny wpływ na glebę. 

a nowe ekoschematy widzę że mi nawet pozytywnie na portfel wpłyną. 

Opublikowano

Może cisza przed burzą ...

Pewnie tak 

1 minutę temu, hubertb napisał:

W sklepie za to nie widać obniżek. 

Są. Popatrz na promocje masła

Opublikowano
42 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I ch*j od 1 lutego produkuje mleko sporo poniżej 2 zł za litr 🤨 właśnie kierowca przywiózł nowy cennik ... Tak się k**wa można na rozwijać 😪

a ile oddajesz , dużo ci brakuje by jakiś kolejny próg ilościowy przekroczyć czy nie ma czegoś takiego ?

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

To smalcem i octem posmaruj podobno pomaga 

Marcin zawsze pisałeś że ci tanio płacą to już przywykłeś 😉taki żarcik 

A jogo upadło i moje 30k poszło w pisdu 

Wspaniały żarcik 🙄🤭 k**wa 

Szkoda.Jeszcze kilka lat temu tak rokowało to jogo, nawet mieli chęć przejąć kiedyś osm Pabianice jak jeszcze rodzice oddawali mleko ale zarząd się nie zgodził na połączenie 

9 minut temu, Qwazi napisał:

Daję. Zbyt duże ryzyko, żeby nie badać. Daję kierowcy rano, po południu mam wynik

Ale ostatnio 3 lata temu to robiłem 🤷

To tak jak u nas , rano daje a wieczorem dzwonię do laboratorium 

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

U was to ten wyjazd rano przed 8 odpycha ludzi, przecież te wasze 200m do miasta to się dłużej jedzie jak ode mnie 7km 

Te 200m to się jedzie 30s ale najgorzej to od świateł i most. Rekordowo do szkoły jechałem 18 min 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Jak tak potanieje to trzeba będzie zakup vario i ładowarki i trzech mieszkań na drugi rok odłożyć, ciężkie życie 

Etam. Najlepszy czas na inwestycje to niekorzystna koniunktura

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Są. Popatrz na promocje masła

Kostka/osełka masła w 4 osobowej rodzinie starcza nam na tydzień. Za to mleko i ser to już są ilości niebagatelne a tu obniżek nie widać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wspaniały żarcik 🙄🤭 k**wa 

Szkoda.Jeszcze kilka lat temu tak rokowało to jogo, nawet mieli chęć przejąć kiedyś osm Pabianice jak jeszcze rodzice oddawali mleko ale zarząd się nie zgodził na połączenie 

To tak jak u nas , rano daje a wieczorem dzwonię do laboratorium 

Lepszy interes może byki trzymać zamiast krowy na mleko . Bo tak piszesz to wychodzi skórka za wyprawkę z tej mlecznej produkcji 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Kostka/osełka masła w 4 osobowej rodzinie starcza nam na tydzień. Za to mleko i ser to już są ilości niebagatelne a tu obniżek nie widać. 

Pewnie też będą. W mleczarstwie bazują na cenie masła i mleka w proszku 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Tylko ilu masz kupców na owies? To nie pszenica że zawsze sprzedasz. 

W tym roku jest zapotrzebowanie i cena też niezła. Zresztą i w tamtym roku też 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v