Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał:

tyle to on może dać ale za tą drugą razem z turem i osprzętem 

Jak masz chętnych, to pchaj oba i bierz tego Zetora, co Karol wstawił. 30 Ci zostanie w celach sentymentalnych a ja powiem,że jesteś gość. Takimi dwoma zetorami i maszynami, które masz, to na 40 ha diabłu łeb urwiesz

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

d*pa blada, w Jaryszkach nie taką mieli, może poszukają, może coś się uda 

Tak to wygląda, jak to ma nie cieknac jak tam na tym trzpieniu niema żadnego oringa, możliwe to że cewka jest chłodzona ropą???

IMG_20230128_105126_466.jpg

Cieknie przez przewód prądowy cewki 😭

To jest trójdrożny zawór? Wtyczka ilu pinowa?

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

d*pa blada, w Jaryszkach nie taką mieli, może poszukają, może coś się uda 

Tak to wygląda, jak to ma nie cieknac jak tam na tym trzpieniu niema żadnego oringa, możliwe to że cewka jest chłodzona ropą???

IMG_20230128_105126_466.jpg

Cieknie przez przewód prądowy cewki 😭

jaki to konkretnie model ciągnika ?

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Łon był z daszkiem 

właściciel?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Wytocz szczelną osłonę trzpienia zaworu i połóż cewkę na zewnątrz. Tak jak mają np. zawory do paliwa LPG. 

Nie mam możliwości takiej modyfikacji, jak nie dostanie w poniedziałek tej cewki nigdzie, to we wtorek w przypływie wkurwienia zaspawam to na sztywno w pozycji otwarty, a gaszenie będzie gdzie indziej 

10 minut temu, tomek222 napisał:

To jest trójdrożny zawór? Wtyczka ilu pinowa?

Wtyczka 2pin, plus i minus 

To jest zawór z czterema przewodami  

Zdjęcie na ciągniku poniżej 

4 minuty temu, jahooo napisał:

jaki to konkretnie model ciągnika ?

Agrolux 65

IMG_20230128_080839_858.jpg

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie mam możliwości takiej modyfikacji, jak nie dostanie w poniedziałek tej cewki nigdzie, to we wtorek w przypływie wkurwienia zaspawam to na sztywno w pozycji otwarty, a gaszenie będzie gdzie indziej 

Tak z ciekawości dlaczego? Tokarzy u was pozamykali? Co to za chory pomysł żeby gasić ciągnik odcinając paliwo przed pompą niskiego ciśnienia. Przecież to nie ma sensu. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Tokarzy u was pozamykali?

Starzy powymierali, a młodych nie ma 

3 minuty temu, hubertb napisał:

Co to za chory pomysł żeby gasić ciągnik odcinając paliwo przed pompą niskiego ciśnienia.

A kto powiedział że tak będzie??? Będzie gaszony tak jak wszystkie starsze wersje tego modelu, jest nawet oryginalna dźwigienka na kasecie która po podniesieniu gasi silnik 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Starzy powymierali, a młodych nie ma 

A kto powiedział że tak będzie??? Będzie gaszony tak jak wszystkie starsze wersje tego modelu, jest nawet oryginalna dźwigienka na kasecie która po podniesieniu gasi silnik 

Ten zawór gasi w sposób dosyć dziwny. Skoro nie masz dostępu do tokarzy to rozumiem. Pozycję otwartą wywołasz też dość mocnym magnesem. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

Ten zawór gasi w sposób dosyć dziwny

Mówisz o tym który się popsuł, czy o tym który od trzydziestu lat stosowali we wszelkiej maści deutzach, same i lambo???

Skoro nie masz dostępu do tokarzy to rozumiem.

Podejmiesz się reanimacji tego??? 

Pozycję otwartą wywołasz też dość mocnym magnesem. 

Pozycje otwartą to wywołam sobie nawet śrubokrętem wsadzonym w otwór nr4, nim wypchne trzpień na odpowiednią odległość 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@6465 Tomek pali prawie tyle co 60 a robotę zrobi lepszą , muszę się niestety rozwijać 🙂

A jaki mi radzisz ciągnik kupić ?

Marcin, i Ty zakup ciągnika z poprzedniej epoki nazywasz rozwojem 🤦‍♂️? Przecie to jest krok w tył a nie dwa do przodu.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wtyczka 2pin, plus i minus 

To jest zawór z czterema przewodami  

Zdjęcie na ciągniku poniżej 

Agrolux 65

IMG_20230128_080839_858.jpg

No to lipa trochę bo żeby on był trójdrożny albo dwu to byś z jakieś ciężarówki (volvo, daf, iveco ,merc) założył po drobnych przeróbkach i by było po problemie. A od biedy jeśli cieknie z tego przewodu od cewki, to możesz spróbować odwinąć tego peszla i zalać te kable przy cewce klejem na gorąco.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał:

Marcin, i Ty zakup ciągnika z poprzedniej epoki nazywasz rozwojem 🤦‍♂️? Przecie to jest krok w tył a nie dwa do przodu.

Jacek a co mam zrobić 🤔 

To niech Ci będzie rozwijam się do tyłu 😉

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tomek222 napisał:

No to lipa trochę bo żeby on był trójdrożny albo dwu to byś z jakieś ciężarówki (volvo, daf, iveco ,merc) założył po drobnych przeróbkach i by było po problemie. A od biedy jeśli cieknie z tego przewodu od cewki, to możesz spróbować odwinąć tego peszla i zalać te kable przy cewce klejem na gorąco.

Jest tak, od góry zasilanie, na wyłączonym zapłonie przelew  spowrotem na filtr, na włączonym zapłonie podaje paliwo na pompkę, do tego wyjście nr 4 które jest połączone z przelewem , i które zapewne otwiera się przy zbyt dużym ciśnieniu. 

Peszel był już skracany, całość była suszona, odtłuszczana, i zalana klejem do szyb, niestety nie dało to zbyt wiele 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

A co mi podpowiadają ,zakup zachodnika z poprzedniej epoki 🤔

2 minuty temu, jacor73 napisał:

Może wsłuchać się tylko w głos ludu, może to co inni Ci podpowiadają jest słuszniejszą drogą?

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co mi podpowiadają ,zakup zachodnika z poprzedniej epoki

Zachodni z poprzedniej epoki i tak jest do przodu względem naszych. Ciężka seria bez przodu, to jest najgorszy wybór z możliwych. Znajomy ma 385 i jak kupił sobie Renatę z przodem, to mówi, że teraz praca w polu to jest bajka.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Zachodni z poprzedniej epoki i tak jest do przodu względem naszych. Ciężka seria bez przodu, to jest najgorszy wybór z możliwych. Znajomy ma 385 i jak kupił sobie Renatę z przodem, to mówi, że teraz praca w polu to jest bajka.

Musisz zrozumieć specyfikę problemu, jak szukał 7245 odradzałem mu to na wszelkie możliwe sposoby. Wtedy taką serie ciężką kupowałeś za grosze i doradzałem żeby to wziął jak już się upiera że nie chce zachodniego. Dziś ma zetora seria ciężka podrożała do obsesyjnych cen. Teraz szuka serii ciężkiej. Dziś radze by obejrzał się za używanym zachodem bo to w tych chorych cenach Ursusa/Zetora kupi ciągnik może niezbyt świeży jednak dużo sprawniejszy od naszych. On zrobi dokładnie odwrotnie od tego co mu tu doradzają. 

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v