Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Sulejówek trochę lepiej

Pomału Garwolin wykupią 

W tym czasie  co kupowałem w Mińsku  to za tą  samą kasę z metra można było  kupić w wawie  przy rondzie  Wolnego  Tybetu. Tylko że tam zostały taki 65m+

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Karp w słonej wodzie🤦

Też ciężko mi to pojąc no ale co się odezwiesz żeby być homofobem, antysemitą albo innym zdrowo rozsadkowym człowiekiem?

5 minut temu, 6465 napisał:

Myślałem o czymś takim, ale ze swoich desek ukręce.

https://allegro.pl/oferta/panel-ogrodzeniowy-impregnowane-drewno-sosnowe-1-14820280049

Żeby to było szykowne to roboty jest opór i napewno taniej wyjdzie to ale ze to brukiew to inna sprawa. Nie rób z nieheblowanych desek bo sam będziesz się chodził i denerwował 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

W tym czasie  co kupowałem w Mińsku  to za tą  samą kasę z metra można było  kupić w wawie  przy rondzie  Wolnego  Tybetu. Tylko że tam zostały taki 65m+

W tym gettcie? Mam tam punkt do obsługi. Za uja nie ma gdzie auta na chwilę zostawić. Tam balkon w balkon. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A są fajne oleje do drewna ale to niech się nieaktywnystolarz a aktywnyrolnik wypowie

Oleje do drewna to gówno i shit. Ale jak kto woli. 6 lat przy tym pracowałem, dzień w dzień. Jak nie chciałeś mieć problemu to odmawiałeś olejowania.

Opublikowano

jak te wędkarze co nawet w tvp programy mają. 

łowią, wypuszczają, jeszcze cmokają te ryby, a po wedkowaniu do smarzalni na rybkę 🤭

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

jak te wędkarze co nawet w tvp programy mają. 

łowią, wypuszczają, jeszcze cmokają te ryby, a po wedkowaniu do smarzalni na rybkę 🤭

Chciałbyś takiego karpia 20kg z dzikiej wody zjeść? Złowiłem kiedyś okonia na starorzeczu 43 albo 42cm to jeszcze delikatnie na łuskach dało się zaobserwować swastykę bo do reszty się nie starła. On z 50 lat musiał mieć i w smaku to dobre nie było.

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

A tam tematy nieruchomościowe zostawmy w spokoju, nie dla mnie szampan i kawiory. Ba no co robótka na jutro się szykuje, trzeba by się przebrać za Mikołaja znów

Ile za godzinę  liczysz? Też mnie  jutro 3 takie fuszki czekają. 

Toś Ty nie  dziad skoro grasz mikołaja  ten tłustawy zawsze był 

Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

Stolica gdyby nie komunikacja miejska już by padła 

Korposzczury nie chcą płacić tak jak kiedyś 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Ile za godzinę  liczysz? Też mnie  jutro 3 takie fuszki czekają. 

Toś Ty nie  dziad skoro grasz mikołaja  ten tłustawy zawsze był 

A uj tam na dzieciakach się nie będę dorabiał. No tlustawy przestaje być 

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

W tym gettcie? Mam tam punkt do obsługi. Za uja nie ma gdzie auta na chwilę zostawić. Tam balkon 

To było pod wynajem  myślane a nie  dla siebie 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Butla gazu 71 zł

trzeba grochówke żreć i samemu napełniać😉

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

No. Masakra rekolekcje u nas od wczoraj i w kościele 40 osób. 10% tego co miejsc siedzących. 

zdziwiony , rekolekcje w dzień powszedni to chybiony pomysł , przychodzi ten kto nie pracuje i nie w szkole

u nas tłumy w niedzielę i to na porannych mszach bo im później pójdziesz do kościoła tym więcej dnia stracisz 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ty obeznany w temacie drewna. Weź no podpowiedz czym zaimpregnować drewniana ścianę i nie koniecznie olejem przepalonym olejem. Musi być bardziej eko.

jak nie przepalony to zostaje  skrzynia biegów , zwolnice , przedni most lub wspomaganie kierownicy 😁

3 godziny temu, Łolek napisał:

Lasery lampeczki, a u spowiedzi byłeś do kościoła na pasterkę idziesz, z rodziną opłatkiem się podzielisz 🤔

Ludzie zajmują się gadżetami a nie tym co naprawdę istotne 

jedni konsumpcjonizm promują drudzy katolicyzm 
to i tamto na pokaz i pod publike 

u mnie ani tego ani tego 

Opublikowano (edytowane)

Kurde, się dziś gościowi 2ton ziemniaków zachciało.Ale już po walce,po 18 skasowalem.Wsrod tych religijnych waszych rozważań chciał bym wspomnieć że w 10 przykazaniach nie ma nawet wzmianki o spowiedzi księdzu do ucha albo jakiej kolwiek innej.Jest spowiedź powszechna i to powinno wystarczyć.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Kurde, się dziś gościowi 2ton ziemniaków zachciało.Ale już po walce,po 18 skasowalem.Wsrod tych religijnych waszych rozważań chciał bym wspomnieć że w 10 przykazaniach nie ma nawet wzmianki o spowiedzi księdzu do ucha albo jakiej kolwiek innej.Jest spowiedź powszechna i to powinno wystarczyć.

Jak jest po kościelnemu "niemondra spominac"?

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Chyba te co wychodziły z fabrycznym turem miały takie dachy. 

Oglądałem 5465 miał szklany szyberdach i adaptacje do tura.

To była opcja 

Nie każdy miał 

Te nowsze miały już w większości

Nie każdy był skłonny dołożyć te 7000 zł 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v