Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

8 godzin temu, hubertb napisał:

Nie wiem czy jeszcze aktualne ale możesz to rozwiązać na dzielniku ciśnienia w którym zaślepisz jedno z wyjść. Zawory NO w przypadku paliwa są rzadkością. Z ciekawości do czego to potrzebne ? 

w Deutzu poci się cewka gaszenia

oryginał kosztuje tyle co T25 w słabym stanie, zamienników brak

po rozmowach z @soltys48 i @Bananek wygląda (przynajmniej w teorii) że tam są dwa oddzielne obwody, które po zaniku napięcia jeden się zamyka, a drugi otwiera (nie weryfikowałem tego jeszcze)

no i teraz pytanie czy np. czymś takim uda się to zastąpić

Elektrozawór dzielnik 6/2 12V 50 l/min KGR667870010001 za 223 zł z Mieczewo - Allegro.pl - (10583037067)

i czy cewka w tym elektrozaworze przeżyje kilkugodzinną pracę w trybie załączonym

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

🙋‍♂️1⁰C bez opadów. 

Jak mnie ku🤬 znowu połamało i ten pieruński kaszel. 🤧🤒🤕

myślałem że się dziś z wyra nie zwlokę, coś mi w plecach się przestawiło...😪

gdzie pytałeś o cenę tej cewki? zapytaj w agomarket Jaryszki oddział Kutno a apropo pleców to ja nie wiem co Ty z żoną w nocy robiłeś 😁😁😁

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

ja nie wiem co Ty z żoną w nocy robiłeś 😁😁😁

Jak to co. Szanowna małżonka go do podłogi przygła...i jezdził na szmacie do rana...to teraz bolą plecki...ale jaki błysk w chałupie 🤔😎🤭

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

panowie mamy tu na forum jakiegoś budowlańca , mam kilka pytań ?

@slawek74 stary tynkarz akrobata

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

To arimr teraz zbożem handluje?

A skad,gdzies juz widzialem ze ktos pytal na jakims forum ile ma podac,nie wiem czy tu na af czy na fb. Wg mnie to arimr chce moze jakas pomoc zrobic dla rolnikow(z łaską po noskiej cenie zeby sprzedac) i kusza miec dane ile mamy zboza w polsce u rolnikow. Chyba doszli do glowy ze naciągnęli syfu z ukrainy

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

A skad,gdzies juz widzialem ze ktos pytal na jakims forum ile ma podac,nie wiem czy tu na af czy na fb. Wg mnie to arimr chce moze jakas pomoc zrobic dla rolnikow(z łaską po noskiej cenie zeby sprzedac) i kusza miec dane ile mamy zboza w polsce u rolnikow. Chyba doszli do glowy ze naciągnęli syfu z ukrainy

Już planują pomoc . Rysiek masz faktury za zboże ?

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/beda-doplaty-dla-rolnikow-w-zwiazku-z-nadmiernym-importem-zboz-z-ukrainy/

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
45 minut temu, wojtal24 napisał:

gdzie pytałeś o cenę tej cewki? zapytaj w agomarket Jaryszki oddział Kutno a apropo pleców to ja nie wiem co Ty z żoną w nocy robiłeś 😁😁😁

do Jaryszek @Łolek dzwonił, tam cena 1550

a co do pleców, może i masz rację

38 minut temu, jahooo napisał:

Jak seks na stojąco, to i plecy napier, trzeba se lżejsza babę znaleźć

no fakt, przytyła teraz, trochę, nawet 50kg przekroczyła....

Opublikowano
20 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/arimr-dzwoni-do-rolnikow-i-pyta-o-zboza-w-jakim-celu/

Opublikowano
bratrolnika napisał:

45 minut temu, wojtal24 napisał:

do Jaryszek @Łolek dzwonił, tam cena 1550

a co do pleców, może i masz rację

38 minut temu, jahooo napisał:

Jak seks na stojąco, to i plecy napier, trzeba se lżejsza babę znaleźć

no fakt, przytyła teraz, trochę, nawet 50kg przekroczyła....

wyślę Ci nr na priv do gościa on naprawia ale i zamawia czesci

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

Oj to te co od 10 lat dopłaty uprawiają a krowiarz  pole obrabia i nagle mieli 10 ton pszenicy której od czasu wolnej Polski na polu nie mieli zasianej co zrobią z tym zbożem 🤷‍♂️

Toż to cała stodoła ziarna🙆‍♂️

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Aaaa, a juz myslalem ze cos sobie zrobiles😀 no nie wyszlo, juz do mojej zony z arimr dzwonili i pytali ile zboza do sprzedania mamy

https://agroprofil.pl/wiadomosci/telefony-od-arimr-sprzedaz-zboza/

Dwie kupki macie 🤔🤭😂

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

u mnie dyndały się dwa lata przy kierownicy, a potem je uciąłem🤣

to za***iście, jest tam dźwigienka do gaszenia i tam dać taki siłownik

dzięki, naprawdę dużo pomogłeś

tylko pytanie czy jeśli ta dźwigienka gaszenia będzie wyciągnięta przez cały czas postoju to czy to się nie będzie zapowietrzać jako albo co??? choć myślę że chyba nie

tzn???

myślałem że klej do szyb będzie bardziej elastyczny, tam cała główka cewki do zasmarowania, to żeby nie popękało

to inny model, do większości Deutzów są cewki gaszenia za 99zł, ale akurat nie do tego

tam jest taki typ👇

Deutz Fahr 0.018.4260.4/10 Elektrozawór 00184260410 (agropilot.com.pl)

lokalny sklep wycenił na 2800zł

kolega Marek @Łolek podzwonił i może załatwić za 1550zł

co nie zmienia faktu że serwis i użytkownicy mówią że to jest wadliwe, i najlepiej to przerobić na cokolwiek innego

i Czarka stać, i gdyby było pewne że wyłoży tą kasę i 10 lat będzie z tym spokój to nikt by się z tym nie pierdzielił, tylko kupił i zapomniał

ale jak mówią że to po roku może znów się rozciec to jaki to sens

nie udało się przejąć stanowiska Obajtka???😉

Przyjadź to ci dam. Zobaczysz czy przypasuje 

• Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:
27 minut temu, Belaruss820 napisał:

Już planują pomoc . Rysiek masz faktury za zboże ?

To Marcinek zaczynaj Sypać w worki pszenicę, za 700 sprzedaż 

Tak się robi spekulacje 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

To Marcinek zaczynaj Sypać w worki pszenicę, za 700 sprzedaż 

Tak się robi spekulacje 

A daj spokój 

Opublikowano
33 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jeszcze mnie nigdy nie pytali z ARiMR ile mam za to z jednostki certyfikującej zawsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v