Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

Nikt nie każe dawać ale dziwne jak pierwsze o co pyta po modlitwie i poświęceniu domu to ile w tym roku planujecie dać na ofiarę;)

Następnym razem wyjdź przed dom i spytaj czy zajdzie za bóg zapłać 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

to może teraz ja jej przekażę co w internetach piszą. 🤣

jako że znam się z moją żoną już trochę czasu, to jej to nie ruszy

nic z tego, i tak spróbuję 🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ale że Szonuś nie popiera...

Ale co mam popierać? żeby walić księdzu kasę i go rozpuszczać? Ja jestem przeciwny płaceniu za Sakramenty Święte, za mszę, za wszelakie modlitwy, a nie jakiś handelek, a jak nie chce to do łopaty to zarobi. Owszem kościół trzeba utrzymać, ale to są na to składki.

Opublikowano
30 minut temu, Bananek napisał:

na zimowe wieczory może kamasutrę przeróbcie. ;)

Screenshot_20231117-134114_Facebook.jpg

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Ale co mam popierać? żeby walić księdzu kasę i go rozpuszczać? Ja jestem przeciwny płaceniu za Sakramenty Święte, za mszę, za wszelakie modlitwy, a nie jakiś handelek, a jak nie chce to do łopaty to zarobi. Owszem kościół trzeba utrzymać, ale to są na to składki.

U mojego dawnego pracodawcy był młody ksiądz po kolędzie i mówił że jego hobby to inwestowanie w nieruchomości a że akurat przy okazji kolędy po zmianie księdza zbierali na remont tego budynku co w nim mieszkają księża to myślał że wydębi parę groszy. Ten mu powiedzial ze jego hobby nie będzie sponsorował bo ksiadz mu na wedki czy zanete tez nie daje 🤣

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

każesz nam liczyć? nie możesz normalnie -3°C napisać? 😉

Po godzinie  siódmej -10 stopni było.  Taki ciemny jesteś 🤣. Nie dziękuj tylko  za poradę  pińcet się należy 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

jako że znam się z moją żoną już trochę czasu, to jej to nie ruszy

Darek małżonki może i nie ruszy ale Ciebie już tak jak dostaniesz jaką szczotą po plecach. 😁🤣😂🤪

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Po godzinie  siódmej -10 stopni było.  Taki ciemny jesteś 🤣. Nie dziękuj tylko  za poradę  pińcet się należy 

nigdzie wcześniej nie wpomniałeś o godzinie

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

U mojego dawnego pracodawcy był młody ksiądz po kolędzie i mówił że jego hobby to inwestowanie w nieruchomości a że akurat przy okazji kolędy po zmianie księdza zbierali na remont tego budynku co w nim mieszkają księża to myślał że wydębi parę groszy. Ten mu powiedzial ze jego hobby nie będzie sponsorował bo ksiadz mu na wedki czy zanete tez nie daje 🤣

Mietek jak to jest ,na każdą opowiadaną tutaj historię Ty masz w odpowiedzi własną 🤔

Opublikowano
pedro2 napisał:

59 minut temu, malaczarna napisał:

-11 było o 6 a tu dyskusja o religii. Msza co łaska u mnie100 zł. Zamówiliśmy 5 mszy ja rodzeństwo i mama po śmierci Taty. Ksiądz wziął kasę za 5 a zrobił jedna za 500 tłumacząc się że nie ma czasu... 

No to już sk***ysyństwo. 

Już ja bym mu dał. 

księdzu się nadastawiasz 🤫🤭🤭🤭

Opublikowano
16 minut temu, Desperado napisał:

I ja jako stary kawaler mam się składać na ślub mojego sąsiada i chrzciny jego dzieci? Nie zgadzam się:P 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mietek jak to jest ,na każdą opowiadaną tutaj historię Ty masz w odpowiedzi własną 🤔

Przebywam dużo z ludźmi i dużo rozmawiam, nie rozpaczam że mnie kobita zostawiła i staram się nie planować zakupów dłużej niż godzinę przed. 

A jak już jesteś to żądam Ci pytanie I ja. Smarkałeś się że nie masz już dla kogo pracować itp a dla kogo kupiłeś ciągnik? Jeśli dla mnie to ok bo akurat do wydziału komunikacji się wybieram i mogę przerejestrować odrazu 

• Haha 7
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Przebywam dużo z ludźmi i dużo rozmawiam, nie rozpaczam że mnie kobita zostawiła i staram się nie planować zakupów dłużej niż godzinę przed. 

Nie widzę żadnego powiązania

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A jak już jesteś to żądam Ci pytanie I ja. Smarkałeś się że nie masz już dla kogo pracować itp a dla kogo kupiłeś ciągnik? Jeśli dla mnie to ok bo akurat do wydziału komunikacji się wybieram i mogę przerejestrować odrazu 

Muszę odpowiedzi 🤔🙂

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

nie rozpaczam że mnie kobita zostawiła 

A zostawiła Cię kiedyś ?

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

A ja Ci powiem tak... bodajże we wrześniu zmienił się u mnie proboszcz. Nowy to raczej jest menda, ale ten poprzedni to był gość...był 3 lata i w tym czasie ani razu nie wołał kasy. Relacjonował ile za co dostał, łącznie z tacą i na co to przeznaczył. Zrobił dla parafii w ciągu tych 3 lat dużo więcej, niż jego poprzednik przez ponad 20. Sam dawałem po 20 zł na tacę. Jak przyszedł po kolędzie, to od teściowej nie chciał wziać pieniędzy, o czym już tu pisałem. Dzieciakom zorganizował coś na kształt scholi i te dzieciaki tłumnie do kościoła ciągnęły, bo zawsze miały tacę ciastek, cukierków, napoje. Ta niby schola miała swoje stroje. O remontach i inwestycjach to nawet nie będę wspominał. Jego poprzednik zlikwidował radę patafialną, to ten ją powołał od nowa. Mieli spotkania raz w miesiącu. Każda osoba z rady była wyznaczona do innego celu. Np jedna zajmowała się rachunkami za śmieci, inna za prąd, jeszcze inne finansami związanymi z konkretnym remontem albo inwestycją. Wszystko było jasne i klarowne, a cała parafia zaangażowana w, jak to ten proboszcz powtarzał, budowanie wspólnoty. I takiemu gospodarzowi można było dać te 20 zł na tacę, czy 200 po kolędzie. Teraz już tak nie będzie, bo jak idziesz do kościoła i słyszysz, że potrzeba większej ofiarności parafian, a od września nie widzisz żadnych konkretów, a w zamian masz wywody zza ambony na zasadzie "wół pierdzi to obora słucha", to najpierw przestaniesz dawać te 20 zł, a potem przestaniesz odwiedzać tą świątynię. Jestem już w tym drugim stadium...

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

i staram się nie planować zakupów dłużej niż godzinę przed. 

Ale to chyba takie zakupy w GSowym sklepie 😛

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

księdzu się nadastawiasz 🤫🤭🤭🤭

Wojtuś nie opowiadaj nam jak się bawisz na zakrystii bo to nie jest powód do chwalenia 🤭 

Tylko nie wiem czy współczuć, bo wygląda jakbyś był zadowolony  😁

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Desperado napisał:

ale to jest jakiś handle właśnie. Chociaż to brzmi źle, ale ksiądz świadczy jakieś usługi. Jednym są one nie potrzebne. Jednak innym tak. Więc utrzymują kogoś kto im to będzie świadczył. Gorzej jak się zaczyna ostracyzm społeczny bo ksiądz kogoś z ambony wyklął. To też się niestety zdarza. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v