Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Czyżbym został wywołany🤔, przykro mi nie mogę być tutaj stroną ale tak myślę że bym zaczął od 1855

O...i już insza inszość... Mietek, co Ty na to🤔...zobaczym, w czyjej drużynie zagrasz😉🤭

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

za jaki post został nominowany do tej nagrody???

Ceny mleka... Powoli zaczynam rozumieć miastowych... 🙈

5 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek mielim handlować, a nie czynić...darowizny🤷...

Co tam uprawowo-siewny...Agro factory wyceniamy przecież🤭...

Chodzi o to że jak ja czy ktoś inny sprzedaje coś na adekwatna cenę do stanu (czyli dla niektórych za drogi) to zawsze znajdzie się taki co mu drogo a w większości taką osoba jest ktoś kto ostatni większy zakup wykonał 15 kat temu a jak kupi jakiś zegar za 60zł do swojej mocarnej siuntki to musi o tym pół świata poinformować. Aleee jak on cos sprzedaje to górna półka cenowa i nie ma zmiłuj... 

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

za jaki post został nominowany do tej nagrody???

Ponad 300 tyś wpływu 

Opublikowano
kupował ktoś z was nasiona czy SOR przez tą grupę na FB - Rolnicza Grupa Zakupowa. Mają całkiem korzystną ofertę na nasiona kukurydzy. Około 60 zł taniej na jednostce niż na innych internetowych sklepach. Ktoś kto robił tam zakupy smoże się. wypowiedzieć ?
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ceny mleka... Powoli zaczynam rozumieć miastowych... 🙈

Chodzi o to że jak ja czy ktoś inny sprzedaje coś na adekwatna cenę do stanu (czyli dla niektórych za drogi) to zawsze znajdzie się taki co mu drogo a w większości taką osoba jest ktoś kto ostatni większy zakup wykonał 15 kat temu a jak kupi jakiś zegar za 60zł do swojej mocarnej siuntki to musi o tym pół świata poinformować. Aleee jak on cos sprzedaje to górna półka cenowa i nie ma zmiłuj... 

Aaaa...to Ty o takich rzeczach...ja staram się uczciwie podejść do sprawy...nie liczę, że za ten agregat kupię uprawowo-siewny, bo nie kupię 🤷

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek mielim handlować, a nie czynić...darowizny🤷...

Co tam uprawowo-siewny...Agro factory wyceniamy przecież🤭...

A kto tu mówi o darowiźnie? Cena złomowa za ramę i już gra gitara. Nie zapominaj że on wykazał zainteresowanie Twoją córką a może jak przyjedzie po to to coś zaiskrzy. Co święta potem Ci będzie wypominal jak ostatnia koszule z niego chciałeś zedrzeć 

Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał:

No, że @michalcium dołączy do zacnego grona dzbanów roku to bym się nigdy nie spodziewał 🤣 

Kabaret. 

@radekz200 Ty choć się nie wyrywaj do tego czelendżu bo ja chyba jako ostatni stąd mam dobre zdanie o Tobie 😁 stracisz i to 

już robiłem skrina i sobie przypomniałem ze ostatnio zapłaciłem za nawozy 😂😂

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A kto tu mówi o darowiźnie? Cena złomowa za ramę i już gra gitara. Nie zapominaj że on wykazał zainteresowanie Twoją córką a może jak przyjedzie po to to coś zaiskrzy. Co święta potem Ci będzie wypominal jak ostatnia koszule z niego chciałeś zedrzeć 

Ja go będę ostrzegał przed moją córką...Ty wisz, co ona umi...Karola już broniłem...nie wpychajmy drugiego w paszczę lwa...

Rama po cenie złomu powiadasz...dobra 250kg x1,3 PLN (cena złomu użytkowego, bo na przetop to nie pójdzie🤷) to jest 325 zł plus 700 za zęby i na ten moment z kwotą 1025 zł mamy załatwioną ramę i zęby...możemy gadać o kółkach...

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, pedro2 napisał:

No, że @michalcium dołączy do zacnego grona dzbanów roku to bym się nigdy nie spodziewał 🤣 

Kabaret. 

@radekz200 Ty choć się nie wyrywaj do tego czelendżu bo ja chyba jako ostatni stąd mam dobre zdanie o Tobie 😁 stracisz i to 

No faktycznie chłopaki ostro lecą. Ostania  fakturę za mleko mialem na kwotę ok. 4tyś . Ale nie będę się nią chwalił.

Ale to było ze 3lata temu 😂

Edytowane przez brodziak81
Opublikowano
34 minuty temu, pedro2 napisał:

Kabaret. 

No skoro tak uważasz to przecie ci zdania nie zmienię ja wyjaśniłem co i po co 😜 pragnę ci tylko przypomnieć że sam kiedyś z d*py się wyrwałeś z gadką ile to ci z konta ubyło mowa była z tego co mi się kojarzy o 200 k ale co tam swojego się nie widzi😉

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Ja go będę ostrzegał przed moją córką...Ty wisz, co ona umi...Karola już broniłem...nie wpychajmy drugiego w paszczę lwa...

Rama po cenie złomu powiadasz...dobra 250kg x1,3 PLN (cena złomu użytkowego, bo na przetop to nie pójdzie🤷) to jest 325 zł plus 700 za zęby i na ten moment z kwotą 1025 zł mamy załatwioną ramę i zęby...możemy gadać o kółkach...

Kółka stówę walki z 800, dwójkę można dać 🤭

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

Takem czuł, że już w blokach startowych przebierasz nogami 😁

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Idź za mnie wóz nakręć to będziemy mogli dalej negocjacje prowadzić 

Albo nie. Idę sam. Od tych pieniędzy już mi się w głowie miesza. To nie jest miejsce dla takiego dziada jak ja. @Krzysztof81 nie zaczynaj

Jeszcze mi się spać zachciało...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mówisz, że taka hadra 🤔

Słońce pięknie grzeje ale zimno. 

No przecież ona 🥚🥚 umi robić ✂️...

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Kółka stówę walki z 800, dwójkę można dać 🤭

No dobra, jak tak przyspieszamy, to jeszcze 2 włóczki po 100 i łącznik 150...i już mamy 2375🤷...

Dobrze żeśta targowali oba z Mieciem🤗😉...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, radekz200 napisał:

O kura to cienko ...poważnie czysty jesteś ....mogie pożyczyć na 6,5%😁koniec stycznia kończa  mi się dwie lokaty na 200kola ...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
5 minut temu, michalcium napisał:

No skoro tak uważasz to przecie ci zdania nie zmienię ja wyjaśniłem co i po co 😜 pragnę ci tylko przypomnieć że sam kiedyś z d*py się wyrwałeś z gadką ile to ci z konta ubyło mowa była z tego co mi się kojarzy o 200 k ale co tam swojego się nie widzi😉

Michaś i @pedro2 przestańcie i już, lubie  was obu co byście nie zrobili 😂 chyba nie bedzieta się kłócić przez bogusia 

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

O kura to cienko ...poważnie czysty jesteś ....mogie pożyczyć na 6,5%😁koniec stycznia kończa  mi się dwie lokaty na 200kola ...

w styczniu to ja będę mógł swoje wycofać 😛

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

No dobra, jak tak przyspieszamy, to jeszcze 2 włóczki po 100 i łącznik 150...i już mamy 2375🤷...

Dobrze żeśta targowali oba z Mieciem🤗😉...

a farba???? a farba!!!! jest jaka jest, ale jest, 25zł warta😁

Opublikowano
52 minuty temu, szymon09875 napisał:

Sąsiad ma w U, w dodatku od strony podwórka nie musi wjeżdżać i wygląda jak na makiecie 😉

A jak z wolną przestrzenią? Fajnie takie zabudowanie. Od wiatru osłona 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v