Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Łolek napisał:

Kazik nie nadążam za twoim tokiem myślenia 

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam ,to tak z przymrużeniem oka  . Minus 14 a trzeba działać  . U mnie sześć dziesiątka na borygu ,a w zapasie baniak przed chłodnicą jeżdzi z borygiem ,tak że akurat trochę go widać pod spodem maski ,a Same chłodzony  ,,powieitrzem'' a stoi obok  i na ten alkohol spozira   ,a człeka najlepiej luxusową kartoflaną ,,ustawić''😉 na ,,okoliczność''😉😔;) 

13 minut temu, Qwazi napisał:

Wtedy to ni ma czasu🤷...

A jak jej łochota łodejdzie🤷...przez głupie żarcie🤦...🤭

Oj Ty ,,durny'' ,widać że ,,młody''  ,odpocząć zawsze dobrze  ,jak mój dziadek mówił  ,,po dobrym wkusie ,to i wody napijusie''  ,nic nie mówił o ,,nogi zarzucaniu'' ,a prawie sto lat przeżył to i rozsądną wiedzę  w ,,temacie'' miał  [chyba]O.o;)

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak tak lubisz to przyjedź i mi odkryj 😛 0,5 litra Ci dam , zostało ze ślubu siostry 

Jak koparką okrywałeś to koparką odkrywaj. ;)  

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ona nie męża, tylko atencji. 

tam z nią raczej żaden w normalnym życiu nie wytrzyma 🤭

Ta pieczarka to jeszcze pikuś przy tej z okienka w komunikacji 😁 

Dzisiaj dzień gospodarczy. Zamiar jest zero wyjazdów. Choć paczka w paczkomiocie czeka i do gminy trzeba zajrzeć. 

Ropujemy kosiarkę i pchamy pod kombajn. Już chyba czas pod dach schować 🙋 

Jajca. Poszedłem do gminy trzy tygodnie temu z ofertą, że zarośnięte pobocza półtora metrową bylicą przy nowej drodze i mogę wykosić. Wczoraj gość dzwoni, kazał papiery przywieźć, piszemy zlecenie i koś. Rychło w czas, od jutra śnieżyce 

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj dzień gospodarczy. Zamiar jest zero wyjazdów. Choć paczka w paczkomiocie czeka i do gminy trzeba zajrzeć. 

Jajca. Poszedłem do gminy trzy tygodnie temu z ofertą, że zarośnięte pobocza półtora metrową bylicą przy nowej drodze i mogę wykosić. Wczoraj gość dzwoni, kazał papiery przywieźć, piszemy zlecenie i koś. Rychło w czas, od jutra śnieżyce 

Ale można i śnieg kości😁🤭

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

pieniądze zostają na koniec roku i panicznie się boją je księgować na przyszły rok. 

te tumany na górze wolą debatować o pupie Maryny, jak zmieniać konkretne błędy w ustawach. 

Opublikowano

Ja to jadąc z pola kładę kosiarkę na pobocze i tnę to co jest ,przynajmniej w zimę sniegiem tak nie zawiewa ,a ze ludzie pukają po glowie i wyśmiewają moją robotę w czynie społecznym to insza inszośc . Bo mnie to wkur/// ,masz pole i kosiarkę ,traweę koszą a pobocze zostawią  ot tak ,gdyby każdy tylko obok swego wykosil , U mnie we wsi to tylko trzech potrafi przy swoim wykosic ,a jak jedzie na pole czy z pola ,to i drogę zaczepi . Tylko że jest to powód drwin .

Opublikowano
53 minuty temu, kizak napisał:

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam ,to tak z przymrużeniem oka  . Minus 14 a trzeba działać  . U mnie sześć dziesiątka na borygu ,a w zapasie baniak przed chłodnicą jeżdzi z borygiem ,tak że akurat trochę go widać pod spodem maski ,a Same chłodzony  ,,powieitrzem'' a stoi obok  i na ten alkohol spozira   ,a człeka najlepiej luxusową kartoflaną ,,ustawić''😉 na ,,okoliczność''😉😔;) 

Oj Ty ,,durny'' ,widać że ,,młody''  ,odpocząć zawsze dobrze  ,jak mój dziadek mówił  ,,po dobrym wkusie ,to i wody napijusie''  ,nic nie mówił o ,,nogi zarzucaniu'' ,a prawie sto lat przeżył to i rozsądną wiedzę  w ,,temacie'' miał  [chyba]O.o;)

Kaziu nie ma co odpoczywać, jak ona się raz w roku zdecyduje...odzienie zrzucić 🤭...jeszcze 360 parę dni na odpoczynek...zostanie 😉🤭

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Ja to jadąc z pola kładę kosiarkę na pobocze i tnę to co jest ,przynajmniej w zimę sniegiem tak nie zawiewa ,a ze ludzie pukają po glowie i wyśmiewają moją robotę w czynie społecznym to insza inszośc . Bo mnie to wkur/// ,masz pole i kosiarkę ,traweę koszą a pobocze zostawią  ot tak ,gdyby każdy tylko obok swego wykosil , U mnie we wsi to tylko trzech potrafi przy swoim wykosic ,a jak jedzie na pole czy z pola ,to i drogę zaczepi . Tylko że jest to powód drwin .

Ja też przy wioskowej drodze od sąsiada do znaku zawsze koszę. Tak samo chodnik przy szkole nie ma komu odśnieżać to zawsze przejadę pługiem jak u siebie robię. Ale to to nowy asfalt do kościoła. Nie zasiali trawy po rowach i komosa i bylica jedna na drugiej.

25 minut temu, HF86 napisał:

pieniądze zostają na koniec roku i panicznie się boją je księgować na przyszły rok. 

te tumany na górze wolą debatować o pupie Maryny, jak zmieniać konkretne błędy w ustawach. 

Oni cały rok się boją wydawać na utrzymanie dróg. Wszędzie oszczędność, a w mieście chodniki co 5 lat zmieniają. 

Kosiarka bijakowa z komunalnej się rozpadła to i temu poszedłem. 7km po dwa przejazdy. A i suche zielsko to idzie jak woda 😉 nie to co metrowa trawa. 

Ale w śniegu będzie problem bo tylny wał się oblepia i pierdolenie. 

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Kupił bym trochę tego tylko nie wiem kto mógł by przywieźć w moje strony .

Do sąsiada właśnie zajechał z naczepą,myślałem że podkład mu przywieźli to bym poszedł i od razu sobie zamówił, ale jednak chyba kamień na utwardzenie bo przed domem wysypał.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A widziałem I takie coś. Później to wybierają na przyczepę i ze 2km do domu wożą. Na d47 sypią łopatami 

Mają ludzie różne pomysły na życie. 

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Mają ludzie różne pomysły na życie. 

Dalszy sąsiad tak kiszonkę i sianokiszonkę wozi. Na tym polu co ma trawę czy qq robią kopiec a potem po 5km ciapkiem bez kabiny i rozrzutnikiem jeździ i widełkuje. Żeby było śmieszniej ma "swoją" sieczkarnie 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak tak lubisz to przyjedź i mi odkryj 😛 0,5 litra Ci dam , zostało ze ślubu siostry 

A to siostra już z domu wybyła🤔

szwagier się sprowadzil😆😆😆😆

Łolek napisał:

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek Ty to masz głowe 👏

Aż dziwne że tylko sołtysem jesteś , chociaż na radnego startuj 

Jak się nie chce narobić to trzeba myśleć, podstarzejesz się to i ty zaczniesz kombinować 

Nie ma w tym kraju stanowiska dla mnie 🤷‍♂️

godnie byś Szymona zastąpił

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Mówili że boga

Tam nic nie ma 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

@Qwazi

już w drodze 

Pewnie dziś premiery nie będzie 

Dojedzie między 15 a 16 do domu

Światło może być słabe i lakier będzie się mało błyszczał 

A czerwony musi się świecić

20231128_125147.jpg

Wiem gdzie to 🤣

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

@Qwazi

już w drodze 

Pewnie dziś premiery nie będzie 

Dojedzie między 15 a 16 do domu

Światło może być słabe i lakier będzie się mało błyszczał 

A czerwony musi się świecić

20231128_125147.jpg

Etam...mam porządną, mocną lampe na podwórku...będzie się świecić jak...nie napiszę co😉🤭...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v