Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Łolek napisał:

Kazik nie nadążam za twoim tokiem myślenia 

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam ,to tak z przymrużeniem oka  . Minus 14 a trzeba działać  . U mnie sześć dziesiątka na borygu ,a w zapasie baniak przed chłodnicą jeżdzi z borygiem ,tak że akurat trochę go widać pod spodem maski ,a Same chłodzony  ,,powieitrzem'' a stoi obok  i na ten alkohol spozira   ,a człeka najlepiej luxusową kartoflaną ,,ustawić''😉 na ,,okoliczność''😉😔;) 

13 minut temu, Qwazi napisał:

Wtedy to ni ma czasu🤷...

A jak jej łochota łodejdzie🤷...przez głupie żarcie🤦...🤭

Oj Ty ,,durny'' ,widać że ,,młody''  ,odpocząć zawsze dobrze  ,jak mój dziadek mówił  ,,po dobrym wkusie ,to i wody napijusie''  ,nic nie mówił o ,,nogi zarzucaniu'' ,a prawie sto lat przeżył to i rozsądną wiedzę  w ,,temacie'' miał  [chyba]O.o;)

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak tak lubisz to przyjedź i mi odkryj 😛 0,5 litra Ci dam , zostało ze ślubu siostry 

Jak koparką okrywałeś to koparką odkrywaj. ;)  

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ona nie męża, tylko atencji. 

tam z nią raczej żaden w normalnym życiu nie wytrzyma 🤭

Ta pieczarka to jeszcze pikuś przy tej z okienka w komunikacji 😁 

Dzisiaj dzień gospodarczy. Zamiar jest zero wyjazdów. Choć paczka w paczkomiocie czeka i do gminy trzeba zajrzeć. 

Ropujemy kosiarkę i pchamy pod kombajn. Już chyba czas pod dach schować 🙋 

Jajca. Poszedłem do gminy trzy tygodnie temu z ofertą, że zarośnięte pobocza półtora metrową bylicą przy nowej drodze i mogę wykosić. Wczoraj gość dzwoni, kazał papiery przywieźć, piszemy zlecenie i koś. Rychło w czas, od jutra śnieżyce 

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj dzień gospodarczy. Zamiar jest zero wyjazdów. Choć paczka w paczkomiocie czeka i do gminy trzeba zajrzeć. 

Jajca. Poszedłem do gminy trzy tygodnie temu z ofertą, że zarośnięte pobocza półtora metrową bylicą przy nowej drodze i mogę wykosić. Wczoraj gość dzwoni, kazał papiery przywieźć, piszemy zlecenie i koś. Rychło w czas, od jutra śnieżyce 

Ale można i śnieg kości😁🤭

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

pieniądze zostają na koniec roku i panicznie się boją je księgować na przyszły rok. 

te tumany na górze wolą debatować o pupie Maryny, jak zmieniać konkretne błędy w ustawach. 

Opublikowano

Ja to jadąc z pola kładę kosiarkę na pobocze i tnę to co jest ,przynajmniej w zimę sniegiem tak nie zawiewa ,a ze ludzie pukają po glowie i wyśmiewają moją robotę w czynie społecznym to insza inszośc . Bo mnie to wkur/// ,masz pole i kosiarkę ,traweę koszą a pobocze zostawią  ot tak ,gdyby każdy tylko obok swego wykosil , U mnie we wsi to tylko trzech potrafi przy swoim wykosic ,a jak jedzie na pole czy z pola ,to i drogę zaczepi . Tylko że jest to powód drwin .

Opublikowano
53 minuty temu, kizak napisał:

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam ,to tak z przymrużeniem oka  . Minus 14 a trzeba działać  . U mnie sześć dziesiątka na borygu ,a w zapasie baniak przed chłodnicą jeżdzi z borygiem ,tak że akurat trochę go widać pod spodem maski ,a Same chłodzony  ,,powieitrzem'' a stoi obok  i na ten alkohol spozira   ,a człeka najlepiej luxusową kartoflaną ,,ustawić''😉 na ,,okoliczność''😉😔;) 

Oj Ty ,,durny'' ,widać że ,,młody''  ,odpocząć zawsze dobrze  ,jak mój dziadek mówił  ,,po dobrym wkusie ,to i wody napijusie''  ,nic nie mówił o ,,nogi zarzucaniu'' ,a prawie sto lat przeżył to i rozsądną wiedzę  w ,,temacie'' miał  [chyba]O.o;)

Kaziu nie ma co odpoczywać, jak ona się raz w roku zdecyduje...odzienie zrzucić 🤭...jeszcze 360 parę dni na odpoczynek...zostanie 😉🤭

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Ja to jadąc z pola kładę kosiarkę na pobocze i tnę to co jest ,przynajmniej w zimę sniegiem tak nie zawiewa ,a ze ludzie pukają po glowie i wyśmiewają moją robotę w czynie społecznym to insza inszośc . Bo mnie to wkur/// ,masz pole i kosiarkę ,traweę koszą a pobocze zostawią  ot tak ,gdyby każdy tylko obok swego wykosil , U mnie we wsi to tylko trzech potrafi przy swoim wykosic ,a jak jedzie na pole czy z pola ,to i drogę zaczepi . Tylko że jest to powód drwin .

Ja też przy wioskowej drodze od sąsiada do znaku zawsze koszę. Tak samo chodnik przy szkole nie ma komu odśnieżać to zawsze przejadę pługiem jak u siebie robię. Ale to to nowy asfalt do kościoła. Nie zasiali trawy po rowach i komosa i bylica jedna na drugiej.

25 minut temu, HF86 napisał:

pieniądze zostają na koniec roku i panicznie się boją je księgować na przyszły rok. 

te tumany na górze wolą debatować o pupie Maryny, jak zmieniać konkretne błędy w ustawach. 

Oni cały rok się boją wydawać na utrzymanie dróg. Wszędzie oszczędność, a w mieście chodniki co 5 lat zmieniają. 

Kosiarka bijakowa z komunalnej się rozpadła to i temu poszedłem. 7km po dwa przejazdy. A i suche zielsko to idzie jak woda 😉 nie to co metrowa trawa. 

Ale w śniegu będzie problem bo tylny wał się oblepia i pierdolenie. 

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Kupił bym trochę tego tylko nie wiem kto mógł by przywieźć w moje strony .

Do sąsiada właśnie zajechał z naczepą,myślałem że podkład mu przywieźli to bym poszedł i od razu sobie zamówił, ale jednak chyba kamień na utwardzenie bo przed domem wysypał.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A widziałem I takie coś. Później to wybierają na przyczepę i ze 2km do domu wożą. Na d47 sypią łopatami 

Mają ludzie różne pomysły na życie. 

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Mają ludzie różne pomysły na życie. 

Dalszy sąsiad tak kiszonkę i sianokiszonkę wozi. Na tym polu co ma trawę czy qq robią kopiec a potem po 5km ciapkiem bez kabiny i rozrzutnikiem jeździ i widełkuje. Żeby było śmieszniej ma "swoją" sieczkarnie 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak tak lubisz to przyjedź i mi odkryj 😛 0,5 litra Ci dam , zostało ze ślubu siostry 

A to siostra już z domu wybyła🤔

szwagier się sprowadzil😆😆😆😆

Łolek napisał:

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek Ty to masz głowe 👏

Aż dziwne że tylko sołtysem jesteś , chociaż na radnego startuj 

Jak się nie chce narobić to trzeba myśleć, podstarzejesz się to i ty zaczniesz kombinować 

Nie ma w tym kraju stanowiska dla mnie 🤷‍♂️

godnie byś Szymona zastąpił

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Mówili że boga

Tam nic nie ma 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

@Qwazi

już w drodze 

Pewnie dziś premiery nie będzie 

Dojedzie między 15 a 16 do domu

Światło może być słabe i lakier będzie się mało błyszczał 

A czerwony musi się świecić

20231128_125147.jpg

Wiem gdzie to 🤣

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

@Qwazi

już w drodze 

Pewnie dziś premiery nie będzie 

Dojedzie między 15 a 16 do domu

Światło może być słabe i lakier będzie się mało błyszczał 

A czerwony musi się świecić

20231128_125147.jpg

Etam...mam porządną, mocną lampe na podwórku...będzie się świecić jak...nie napiszę co😉🤭...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v