Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Dobrze że myśli. Będzie więcej mu podobnych to może kiedyś ktoś powie dość.

Wczoraj wracając od dzieci natknąłem się na dziwne zjawisko. Zaparkowana patelnia i gość z taczkami pod szyberek podjeżdża. Pewno tonaż był przekroczony🤭🤭🤭🤣

Dobry kierowca, nie chciał firmy na mandat narażać 🤭

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Qwazi napisał:

I truskawki też masz na pH 7?

Truskawki mam na pH 6.2.i 6.5. Trochę wysoko, dlatego w tym roku zamiast BB kredy na ha pójdzie BB siarczanu wapnia. Bo wapń w truskawce musi pójść, ale siarczan pH nie podniesie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Truskawki mam na pH 6.2.i 6.5. Trochę wysoko, dlatego w tym roku zamiast BB kredy na ha pójdzie BB siarczanu wapnia.

No to już się pogubiłem. Nie rozumiesz kupowania kredy w BB, a kupowaleś?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

No to już się pogubiłem. Nie rozumiesz kupowania kredy w BB, a kupowaleś?

Na truskawkę, bo tam nie wjadę z RCW. I jest wogole inna dochodowość uprawy, w zbożach się ekonomicznie nie spina wapno w BB. I w truskawce nie tyle zależy mi na zmianie pH co na wapniu przyswajalnym, a ten wpływa na jakość owoców. Co innego kreda stosowana na działkę gdzie plon jest wart 200-300 tys na ha a co innego na działce gdzie plon jest wart 5-7tys.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

49 minut temu, kizak napisał:

Kto ginie ? ,zwykłe robole za ,,burżujów'' giną ,za czyjeś fabryki ,ziemie ,za czyjeś dobra . Pan rozkazal i wiśta wio ,za ojczyznę kurna taki ,uj .Giną za czyjeś dobra ,i za czyjeś widzimisię ,i za czyjąś ,,fantazję'' ,a szumnie za ojczyznę. ,, Parobkom'' można wszystko wpoić  ,w imieniu jego lepszego dobra 🤦‍♀️ . A tu broń ,dali ,tfu ,kurna wszystko za kilkakrotny pieniądz ,bo te wcześniejsze to i tak trzeba było zutylizować ,a to kosztuje ,a tu ,,promocja'' ,i banki ,i technika do przodu ,a my im póżniej tym żebrakom ,, pomożemy'' . Zydowskie podejście ,nie zaje... od razu ,a skutecznie sukcesywnie krew wysysać od poddanego . Kurna dlaczego tylko bank Rosji ,jest bankiem Rosji ,a żydki tam swoich macek nie dociągają  , . Coś mnie uruchomiło 😔

Następny co za dużo myśli...

Zimno jednym słowem, choć przymrozku nie było.

może realista a nie bezmózg...

nie ma kto małego samochodu na dojazdy do pracy na sprzedaż? do 5tys

Opublikowano
36 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Xd

IMG_20231113_081544.jpg

Który uj tu takie błędy w pisowni robi

Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Następny co za dużo myśli...

Zimno jednym słowem, choć przymrozku nie było.

Dobrze że myśli. Będzie więcej mu podobnych to może kiedyś ktoś powie dość.

Wczoraj wracając od dzieci natknąłem się na dziwne zjawisko. Zaparkowana patelnia i gość z taczkami pod szyberek podjeżdża. Pewno tonaż był przekroczony🤭🤭🤭🤣

bardziej tym bogata chata co wozi tata znaczy kierowca jumal towar

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Seat? A Ty już w pracy...czy to Twoja robota?🤔 Ja znowu długi weekend aż do piątku. Żona do jakiegoś lekarza od dzisiaj zaczyna jeździć bo problem z kręgosłupem...niby tylko rwą kulszowa była a to zaczynało być coraz bardziej dokuczliwe i znaleźli przepuklinę na kręgosłupie...

Astra GTC. Dziewczyna spieszyła się do pracy i z zakrętu ją wyniosło. Ja w pracy to najechałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To było w przybliżeniu, nie wiem jakie są dokładnie teraz ceny bo już jakiś czas nie wapnowalem, bo pH mam 6-7 w zależności od działki, ale nigdy nie rozumiałem co kieruje ludźmi kupującymi wapno w BB, oprócz tego, że niepotrzebne jest RCW, innego sensu w tym nie widzę.

Acha to tak palnąłes jak taki u mnie co go mleko 2,4 wychodziło, jak się okazało to było 2,04  prawie to samo 

• Like 1
Opublikowano

a nie vektrę? viki za duza

Chłoporobotnik napisał:

21 minut temu, slawek74 napisał:

może realista a nie bezmózg...

nie ma kto małego samochodu na dojazdy do pracy na sprzedaż? do 5tys

Ten realizm mu się tak przyda jak twoim gzubom siodło.

jak ruskie przyjdą i vi z kurnika i zamrażarek wyżrą może i do ciebie dotrze... idź do fryzjera 😛

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak ruskie przyjdą i vi z kurnika i zamrażarek wyżrą może i do ciebie dotrze... idź do fryzjera 😛

A niech przychodzą, co mi da ta świadomość, że może przyjdą a może nie? To tak jak z przewróceniem się, jakbyś wiedział, że się przewrócisz to byś sobie siadł.

I po drugie - nie mam kurnika.

Po trzecie - fryzjerom zarobić nie dam.

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

A może by nie zauważyli ,jak Białorusini ,to prawda ,w wyborach nikt tych niewiadomych czasów i przyszłości nie naginal na niekorzyśc pis 

Bo by im PiS przypomniał jak chcieli na siłę szczepić ludzi.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

A właśnie. Mus do fryzjerki napisać 

Opublikowano
30 minut temu, Desperado napisał:

Bo by im PiS przypomniał jak chcieli na siłę szczepić ludzi.

Dobrze że PiS już nie z żądzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v