Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Dwudziestolatek jest dużo niebezpieczniejszy na drodze niż siedemdzięsięciolatek. Wiem po sobie

To ty masz 70 lat i jeszcze panny z hektarami szukasz ?? xD Każdy może być bezpieczny i niebezpieczny, 13 lat mam prawo jazdy, w swojej karierze zapłaciłem 400zł i zdobyłem 4pkt, żadnej kolizji ...

Po prostu, droga to nie tor wyścigowy, chcesz sobie poszaleć, to trzeba się wybrać na tor ...

a powiedz ile rocznie robisz kilometrów bo mój ojciec ma z 50 lat prawo jazdy i dostał mniej niż ja co mam o połowę krócej doświadczenie to nie liczba lat tylko ilość przejechanych kilometrów

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Jeżdżę zgodnie z przepisami, może te +10km/h więcej niż znaki i co 200-300km mam wymuszenie przez ślepą puszkę ...

też jeżdżę motocyklem i nie widze problemów z wymuszaniem - w każdym razie nie jest to statystycznie częstsze niż autem, gorzej jest z wymuszaniem w czasie jazdy ciągnikiem, jedziesz z 20 czy 30t  i ci wskakuje kierowca z bożej łaski, bo przecież ciągnikiem z taką masa to zatrzymasz się w miejscu

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nieee, bo wszystkie osobówki to zgodnie z przepisami na autostradzie i ekspresówce jeżdżą xD Będę wyprzedzał TIR-a jadąc 120km/h na ekspresówce to zaraz jakiś Janusz ledwo za kufrem jedzie i miga długimi ...

jeżdżę codziennie po 150km do pracy i do 8:00 rano jak jadą sami starzy wyjadacze, to prawy pas sunie koło 100 a lewy koło 120-130 i nikt problemów nie robi, nie ma migania światłami

gorzej koło 8:00 jak wyjeżdża na drogi "szlachta" i przedstawiciele handlowi, a w weekendu "warsiawka", wtedy miganie światłami z daleko "bo ślachta jedzie, plebs won"

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał:

gorzej koło 8:00 jak wyjeżdża na drogi "szlachta" i przedstawiciele handlowi, a w weekendu "warsiawka", wtedy miganie światłami z daleko "bo ślachta jedzie, plebs won"

A ja motocyklem jak już wyjadę to cały dzień się praktycznie jedzie, oczywiście z przerwami dłuższymi i krótszymi, i co z tego jak jedziesz przepisowo jak jadą takie poganiacze ... Już dla własnego bezpieczeństwa przyspieszysz jak siedzi ci taki 10m z tyłu nie mając pojęcia o drodze hamowania przy takiej prędkości ...

1:20 "pirat" na skuterku i Janusz wymuszacz 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Dwudziestolatek jest dużo niebezpieczniejszy na drodze niż siedemdzięsięciolatek. Wiem po sobie

To ty masz 70 lat i jeszcze panny z hektarami szukasz ?? xD Każdy może być bezpieczny i niebezpieczny, 13 lat mam prawo jazdy, w swojej karierze zapłaciłem 400zł i zdobyłem 4pkt, żadnej kolizji ...

Po prostu, droga to nie tor wyścigowy, chcesz sobie poszaleć, to trzeba się wybrać na tor ...

i mußlisz żexto jest wyznacznik🤔 grubo się mylisz nie chce mi się pisać ale można mieć pecha albo szczęście...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A ja motocyklem jak już wyjadę to cały dzień się praktycznie jedzie, oczywiście z przerwami dłuższymi i krótszymi, i co z tego jak jedziesz przepisowo jak jadą takie poganiacze ...

mam ich w d....., stosuję zasadę , że droga jest dla wszystkich, a pierszeństwo ma ten, kto jest z przodu

za miganie światłami też są mandaty, za niezachowanie odstępu - tak samo, jeszcze wyższe, a kamerka to nie wydatek w dzisiejszych czasach

takich poganiaczy szybko studzi filmik zaniesiony na komendę i kilka stówek mandatu

jeden za "stosowanie oświetlenia niezgodznie z przeznaczeniem" czy jak się to nazywa

drugi za "niezachowanie odstępu od poprzedzającego pojazdu

a czasem łapią się na jeszcze jakiś

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

i mußlisz żexto jest wyznacznik🤔 grubo się mylisz nie chce mi się pisać ale można mieć pecha albo szczęście...

Wiadomo, że to nie jest wyznacznik, ale statystycznie im bardziej niebezpiecznie będziesz jeździć to więcej punktów nazbierasz ... Bo i częściej będzie okazja, aby cię na czymś złapać ...

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

mam ich w d....., stosuję zasadę , że droga jest dla wszystkich, a pierszeństwo ma ten, kto jest z przodu

za miganie światłami też są mandaty, za niezachowanie odstępu - tak samo, jeszcze wyższe, a kamerka to nie wydatek w dzisiejszych czasach

takich poganiaczy szybko studzi filmik zaniesiony na komendę i kilka stówek mandatu

jeden za "stosowanie oświetlenia niezgodznie z przeznaczeniem" czy jak się to nazywa

drugi za "niezachowanie odstępu od poprzedzającego pojazdu

a czasem łapią się na jeszcze jakiś

Za jazdę z włączonymi "kogutami" ot tak sobie powinien być mandat z 5 tys.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Patrząc na ogródki i zachowania ludzi na targu to moda na tuje przeminęła.

Jeśli coś z krzewów to właśnie wspomniany przez Ciebie wcześniej berberys. Różnobarwnych tawuł trochę schodzi i teraz moda na hibiskusy.

Magnolia i złotokap też wciąż w modzie. 

Chyba maleje popyt na hortensje.

U nas zostało mało.

Ale od lat ksiądz na ambonie napierdala - wywóz śmieci kosztuje, mniej stawiajcie na grobach...

I to w połączeniu z zasobnością portfela powoli działa

A wędlinka, pomidorek gdzie?

😁

Tuje to jeszcze Ci mocno ale to bardzo mocno nowobogaccy kupują 

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko młody jak robi prawko to jest "na bieżąco" przebadany, a taki dziadek badania kwalifikacyjne do prawa jazdy robił 50 lat temu albo i nigdy ... Nikomu podstawowe badania raz na kilka lat nie zaszkodzą ... Jak jest sprawny to nikt mu prawa jazdy nie zabierze.

Teraz już nie wydają prawa jazdy bezterminowo, w nowych blankietach już od kilku lat podane jest do kiedy masz ważne, i pewnie po upływie tego terminu będzie trzeba się udać po raz kolejny na badania okresowe

Im większy wiek tym krótszy termin, mi dali na 15 lat, a ojciec ma tylko na rok ważne 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

W Lidlu były chyba po 11 albo 12 i 3 sztuka za 1 grosz ludzie prali całymi koszykami a to takie miotły krzywe i 5 kwiatków na krzyż 

Ale tanie panie tego. To co miało iść w kompost dziewczyny sprzedawały po 20zł, swoją drogą ile mrozu ta sredniokwiatowa wytrzymuje? -6 było ze dwa tygodnie temu a one się nie poddały 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Teraz już nie wydają prawa jazdy bezterminowo, w nowych blankietach już od kilku lat podane jest do kiedy masz ważne, i pewnie po upływie tego terminu będzie trzeba się udać po raz kolejny na badania okresowe

Ci co "kiedyś" zrobili, chyba przed 2013 czy jakoś tak to tylko za nowy plastik zapłacą, bez badań itp ... Chociaż akurat podstawowe badania powinni im zrobić ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

W 4 mieś więcej zużyje... Co ty wszystko na silnik masz czy co? 

Jeśli dobrze czytam to mieszka sam z żoną chyba (córka się gdzieś uczy i nie mieszka w domu), jeśli nie nie używa zdobyczy techniki typu czajnik elektryczny, zmywarka, kwoki elektryczne to jak najbardziej możliwe. U mnie jest na 4 ludzi do 2500 rocznie ale to też dużo przez piekarnik elektryczny, którego za bardzo nie ma czym zastąpić przy ciągłym używaniu.

Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

A motocykliści to już święci tureccy

jakby zaczęli ich dobrze kontrolować, to znajdźcie mi takiego, co na ekspresówce czy autostradzie jedzie 90 zgodnie z przepisami

a o drogach lokalnych nie wspomnę

do tego wypatroszone tłumiki

daj spokój mieszkam na prostym odcinku kilometr od wlotu/wylotu ze wsi tiry i motory to najgorsza plaga jedni zawsze im czasu brakuje drudzy glupota/fantazjia 🤦

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ci co "kiedyś" zrobili, chyba przed 2013 czy jakoś tak to tylko za nowy plastik zapłacą, bez badań itp ... Chociaż akurat podstawowe badania powinni im zrobić ...

Nie wiem, tylko gdybam, ważne mam do 2034r, wtedy się okaże. Choć myślę że mogą wprowadzić jakiś nowy wzór dokumentu i wszystkich zobowiązać do wymiany, i wtedy każdy będzie miał czasowe, z koniecznością wykonywania badań 

Choć nie oszukujmy się, te badania to w większości przypadków fikcja, tylko wystawienie papieru 

Znajomy poszedł na badania okresowe z pracy, i się lekarz go pyta czy na coś choruje, czy coś go boli, ten jako wiekowy już człowiek zaczął wymieniać, a lekarz mu przerywa: panie, pan chcesz pracować czy się leczyć???

• Haha 5
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Wiadomo, że to nie jest wyznacznik, ale statystycznie im bardziej niebezpiecznie będziesz jeździć to więcej punktów nazbierasz ... Bo i częściej będzie okazja, aby cię na czymś złapać ...

niedaleko odemnie mają ,,punkt,, wypisywacze mandatòw nie mylić z policjią i widzę co się dzieje.... szkoda gadać niedawno z takimi miałem nie przyjemność za złe ubranie pogoniłe. do budy....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v