Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Tam AF też toczy drugie życie czy zupełnie o co innego chodzi?

To u takiego co się z wszystkimi układa na koncie była dyskusja o tej szóstce koalicji i jeden zapytał Jacka czy komunistą jest i takie tam. Ty fb nie masz to nie podejrzysz. 

Tu masz jakiś tam skrót 

Screenshot_20230918_200013_Facebook.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
46 minut temu, marcin19071980 napisał:

Przejrzałem na szybko ogłoszenia.To w galantym🤪 stanie ok 3tys € większość południe Niemiec tam są mniejsze gospodarstwa.Mozna coś za 1,5tys znaleźć ale to raczej remont się kłania.Transport +-7zl z kilometra ×700km mniej więcej.

O Maryjo 😱 z torbami chce mnie puścić. 

No nie galante. Ja się rdzy nie boję. 

Aby przekładnie sprawne i bez dziur na wylot. 

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Za czapkę drobnych🤣

620 netto.

Dostałem cennik bacara 1060 za 5l

Expert 460 2kg

Pontos 1010 5l.  I inne. Ale coś z tych wybiorę

Gdzie, co kto jak????

a jakby tak tolurexem opryskał? 😂

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

a jakby tak tolurexem opryskał? 😂

Kiedyś tylko tolurex i dff szło

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

dlaczego zrezygnowales?

A nawet  nie wiem. Nie pamiętam. Chyba taniej kiedyś wyszedł expert i tak zostało

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A nawet  nie wiem. Nie pamiętam. Chyba taniej kiedyś wyszedł expert i tak zostało

no to teraz już tak nie jest 😛 dlatego pewno tym spróbuje, chociaż chyba zyto w tamtym roku tym opryskalem 

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał:

O Maryjo 😱 z torbami chce mnie puścić. 

No nie galante. Ja się rdzy nie boję. 

Aby przekładnie sprawne i bez dziur na wylot. 

No i właśnie dlatego nie zajmuje się drobnica i handlem z naszymi oczywiście bez urazy to nic osobistego.Polak to 10razy ogląda targuje się to nie pasuje tamto się nie podoba a tu mam interes na dwa słowa pod zamówienie 0% ryzyka.Moj zarobek jest jasny i z góry ustalony.Bende w środe w Kamiennej to lukne co tam mają.

Opublikowano
32 minuty temu, witejus napisał:

Rozumiem że to dla żony przygotowałeś to wykwintne danie?

Od razu wykwintne danie, resztki z niedzielnego obiadu

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zerknijcie sobie na satelitach wies sułoszowa pod Krakowem jak ładnie te pola mają

Usiadł bym i płakał.Makaron

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wyślij mi nr na pewu

Toć z prezentów ześta nazbierali to grosza nie szczędź

Ta nazbierasz. Ci nadają. W długi tylko popadł przez to.

Jeszcze świniak teścia i mój angus 300kg poszedł w kiełbasy. 

Że o worku pszenicy i kole od rowera nie wspomnę. 🤕

Dawaj tu. Numer t to święta rzecz. Będziesz agitował żeby na rudego głosować. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Ciekawie to wygląda 

Tam.nikt nikomu nie zarzuci że krzywo orze 

A daj spokój z takimi polami tu blisko jest kilka takich pasków podobno ukazowe jeszcze to swoim kombajnem w jedną stronę zabieram a i tak już z 20cm po granicy idzie.1kilometr długie.Kiedys w nocy to gościowi kosiłem i to był mój pierwszy raz na tym polu.Jade i jadę końca nie widać bo ciemno a ten gość miał mi pokazać gdzie jest koniec tego pola.Do okola zboża a ta kur....nagle przed kombajnem w białej koszuli zaczyna w pewnej odległości majaczyć i z kosą w ręce bo od końca odkaszal.Wlos mi się lekko zjeżył.Do tej pory nie wiem jak mnie wyprzedził.

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Ta nazbierasz. Ci nadają. W długi tylko popadł przez to.

Jeszcze świniak teścia i mój angus 300kg poszedł w kiełbasy. 

Że o worku pszenicy i kole od rowera nie wspomnę. 🤕

Dawaj tu. Numer t to święta rzecz. Będziesz agitował żeby na rudego głosować. 

Na rudego nie. Tu to nima. 

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

A daj spokój z takimi polami tu blisko jest kilka takich pasków podobno ukazowe jeszcze to swoim kombajnem w jedną stronę zabieram a i tak już z 20cm po granicy idzie.1kilometr długie.Kiedys w nocy to gościowi kosiłem i to był mój pierwszy raz na tym polu.Jade i jadę końca nie widać bo ciemno a ten gość miał mi pokazać gdzie jest koniec tego pola.Do okola zboża a ta kur....nagle przed kombajnem w białej koszuli zaczyna w pewnej odległości majaczyć i z kosą w ręce bo od końca odkaszal.Wlos mi się lekko zjeżył.Do tej pory nie wiem jak mnie wyprzedził.

Są i u nas takie paski ze ledwo po szerokości ciągnik z kosiarką się mieści a długie po 2km

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v