Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co by się stało?

Ukraina i Rosja pszeniczkę po 2500 by pchała. Taki rok ostatecznie położyłby Europę a hegemonem ukrów uczynił

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie ma srania , kosi sie dziś 

a ludzie sobie święta jakieś w trakcie tygodnia wymyślają dla nic nie robienia 

IMG_20230917_182514.jpg

Zaraz, rano butelki zbierałeś chyba?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Co by się stało?

Ukraina i Rosja pszeniczkę po 2500 by pchała. Taki rok ostatecznie położyłby Europę a hegemonem ukrów uczynił

Z ukrów już ich uczyniliśmy.

Opublikowano
4 minuty temu, Popier96 napisał:

A tak prawdę mówiąc, patrząc co się dzieje ogólnie w rolnictwie to pasowałoby, żeby w ogóle w europie trafił się rok naprawdę suszowy, bez żadnych suszowych i innych dopłat, tak aby niektórym oczy otworzył co robią i w jakiej specyficznej branży pracują. Ale jestem pewny co by się działo, bambry w kolejce po deszczownie by stały 🤣🤣.

Ale nie w następnym roku bo w tym to już może zdolność kredytową na pasze wytrzepali 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Raczej cyka się ze znów przykonfidencisz jak na tego jednego 

Na którego 🤔 

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Z ukrów już ich uczyniliśmy.

Ale jadą na granicy opłacalności bo lokalne rynki są zasypane swoim zbożem. 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

No ja po mieście miałem trasę wyznaczoną motorem i ciągnikiem. To był 5211, bez wspomagania z przyczepą załadowaną podkładami kolejowymi...

Ja też na egzaminie jeździłem po mieście na placu c330 a na mieście Zetor 5211 na przyczepie jakieś płyty betonowe leżały.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

na kiszonkę to u nas marginalna uprawa.

U was to znaczy  , wieś , gmina , powiat 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U was to znaczy  , wieś , gmina , powiat 🤔

U mnie wieś to gmina. Hodowle na wymarciu. Raptem kilku większych niż jedna - dwie krowy czy 4-5 byczków. Jak zajedzie sieczkarnia to może dzień roboty, no może 2 i wygoli u wszystkich kiszonkowców.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

to obalili wczoraj po obiedzie 

ja dziś sprzęt czyścił 

IMG_20230917_155659.jpg

Toś się odmuchał przy łikendzie.

Maładziec😁

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Za politykowanie ode mnie nie dostaniesz więcej. To już powódź wolę.

Oo czekaj Ty. 

Miałem siać facelie na wiosnę dla pszczół, ale kiedy tak to to innego pójdzie. Nie będą się Twoje u mnie pasły 🙅

Opublikowano

Gregor, co tam w Bydgoszczy się działo? Testy mikrofalówki 5g zrobili czy to wrogi element zamęt sieje?

Opublikowano
44 minuty temu, Karol6130 napisał:

Bratowa jest z tej wsi

O proszę. 

Jeździłem za kawalerki tam do panny. I 3 zbiorniki do mleka kupione u handlarza naprzeciwko kościoła i prasa

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Teraz cały świat....w telefonie... może to ułatwia... 

O jesteś tu

Bo jakiś po fajzerze na fajzerze jeździ w koło i rarzy jakby go kastrowali. 

To dobrze ze na af jesteś. 

może zięć jaki 🤔

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Powiem jak Pjoter pójdzie spać bo zaś mi naubliża 

Gorzej się nie da, przypadek nie do uleczenia już jesteś. Szkoda tylko, że tak późno to zauważyłem.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 2
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v