Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, wojtal24 napisał:

zbyt daleko mieszkasz daleko masz do Bocianichy?

no u mnie zaczęło padać jeśli to można nazwać padaniem. ale grzmi i błyska się mocno

Blisko , paręnaście km 

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

Ty za daleko od nas to co będzie się pytał.

Tam daleko , rzut beretem

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

22 minuty temu, wojtal24 napisał:

zbyt daleko mieszkasz daleko masz do Bocianichy?

no u mnie zaczęło padać jeśli to można nazwać padaniem. ale grzmi i błyska się mocno

Blisko , paręnaście km 

traktor tam kupiłem kiedyś patrzę że dalej tam handluja

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Nie musisz wierzyć, nic mi do tego, ja oczy mam i widzę co z tą ziemia się zadziało. Kiedyś rosła piękna kapusta, fakt że nawadniana, teraz z 5 ha są 3t owsa. Co do tych naukowców... Według tego co mówią to pół świata powinno już wymrzeć. 

chyba jakies dziwne strony czytasz-bo zadni powazni o czyms takim nie pisza.

jesli naukowcy o stepowieniu srodkowej polski klamia to jak mozesz zbierac tyle owsa ?? z hektara to powinienes -jak ja -zbierac 5 ton...

logina nie jest twoja mocna strona..

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Ja wiem co będzie z ziemią @superfarmer02 za 10-20 lat 

Będzie tam osiedle domków jednorodzinnych, bo ziemia w fajnej lokalizacji, z potencjałem, za którą można wziąć kupę pieniędzy 

To jest te lokum którym chcesz ją przebłagać żeby wróciła???

chyba nie slyszales ze zdymisjonowali vice- ministra spraw zagranicznych i jego zieca, ich wspolnikow zamkneli... i z setek tysiecy imgirantow nici-bo kto inny  w wymierajacec polsce c bedzie domy budowal ??

1 godzinę temu, Popier96 napisał:

GMO. Burza od zachodu nadciąga. 

IMG_20230913_174732.jpg

akurat w tym roku na buraki imarche urodzaj a pietruszki nie ma wcale.

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Było chlać z umiarem. Zaraz jebniesz o glebę to i gwiazdy zobaczysz.

Agrest...tak z ciekawości.  Widzisz te helikoptery na fotce...bo się zastanawiam czy umawiać łokuliste...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

akurat w tym roku na buraki imarche urodzaj a pietruszki nie ma wcale.

A no, coś w tym jest. Jutro plan na pietruszkę, trzeba ogródek powoli sprzątać. Ale buraków od zajebania, trzeba będzie jakiego zwierza kupić i przepuścić przez niego conieco tego.

Gorunc dzisiaj straszy. Dawno takiego wrześnie nia było. I dalej pogodę podają.

Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał:

traktor tam kupiłem kiedyś patrzę że dalej tam handluja

U jednego z braci W.?

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Blisko , paręnaście km 

A do Buczka? Byłem tam po Masseya 4270 i spodobał mi się Deutz-Fahr co prosto z lawety zjechał. Ale nie pozwolili odpalić , powiedzieli że jest jeszcze nie przygotowany. 100tys. Chcieli za niego.

Opublikowano
6 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Ja się doszukuje?To chore przepisy się tego doszukują.Jak była możliwość to nawet kurzyniec z padlina na pola woziłem ale źródełko się wyczerpało.Wczoraj z 52ar wykopałem 32 Tony ogulnego po przesortowaniu będzie ok 29 handlowego dla wielu to magia dla mnie lekko powyżej normy.Ale ja nie twierdzę że ten który wykopie 20z hektara jest głupi tylko poprostu nie ma właściwej agrotechniki przy tym przebiegu pogody.

Nie  każdy  ma  swój deszcz.  Co za odmiana? Jurek?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

A do Buczka? Byłem tam po Masseya 4270 i spodobał mi się Deutz-Fahr co prosto z lawety zjechał. Ale nie pozwolili odpalić , powiedzieli że jest jeszcze nie przygotowany. 100tys. Chcieli za niego.

Tomek miałeś rację z moją awarią 

Deszcz zaczyna padać i grzmi ciężko 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

k**wa daje 1200 zł do ha i jego dopłaty i nievhce 2-3lata poczekać że sprzedażą ☹️

Szkoda że daleko ode mnie  mieszkasz bo oddałbym  swoje 40ha na tych warunkach 

Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20230913_193259.jpg

Też dziś 0,95t jęczmienia puściłem przez betoniarkę

9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Agrest...tak z ciekawości.  Widzisz te helikoptery na fotce...bo się zastanawiam czy umawiać łokuliste...

A gdzie tam. Temu to dowód że nabzdryngolił się koniakiem zajumanym żonie, który to był prezentem za wystawienie skierowania na płatne badania🤣🤭😜

Opublikowano
4 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Nie chcę się z nim i tym podobnymi dłużej jaźwic.I tak nie przekonam go ze spokojnie można więcej z tego wyciągnąć.13-14t  bez problemu.Ale h... tam.

Tylko czy takie ilości, ktoś kupi po takie 2,50. Bo wolę sprzedać 4 tony po 2 czy 3zł niż sprzedać 8 ale za złotówkę czy mniej.

3 godziny temu, jacus napisał:

Cóż... To co piszą a co się stało to dwie różne rzeczy...

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Pjoter tuszki z królików po ile handlujesz?

Po 35/kg.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A gdzie tam. Temu to dowód że nabzdryngolił się koniakiem zajumanym żonie, który to był prezentem za wystawienie skierowania na płatne badania🤣🤭😜

Nie  obrazaj szlachcica  herbu mysie  kiszki 🤣😁

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

wianek 👍

IMG_4816.jpeg

Czyżby  mliko  staniało że taka skromna budowla

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze, że nie białe myszki.

Wszystko możliwe. 

Piotrek  po sortowaniu już?

Opublikowano

Też mam  narty w końcówce nazwiska. Trza by jakiego dawnego majątku poszukać😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v