Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Nikt nie zmusza

Wiem, dlatego jak będą dzielić to śmigam stąd, bo by mnie skręcało, że osoby które nawet trawy skosić nigdy nie potrafiły dostały by tyle samo co ja. Nie chcem nic, a póki mam siłę i chęci to se dłubię, dbam. Ale czas myśleć o czymś swoim.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Kiedyś nikt nie chciał ziemi mieć a teraz jak się prawo zmieniło a teraz jeszcze raz się zmieniło ze nawet emeryt nie musi przepisać aby mieć całą rente

A ziemia podrożała, nikt kiedyś  nie chciał a jak teraz podrożała to się znaleźli.

Szkoda śliny 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Popier96 napisał:

Tak tak, w pewnym momencie każdy idzie w swoją stronę, najczęściej zostaje jeden jeleń co pilnuje tego dobytku, a przyjdzie co do czego to zostaje gołodupcem 🤣,

Jak ona dożyje a ja zdechnę to niech bierze, wtedy to mi będzie wsio. Dzieci nie ma i mieć już nie będzie, ja nie mam i miał nie będę. Nigdy mi nie przyszło zaczynać czegokolwiek od zera, ledwo zacznę to już do trumny się kłaść.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Oj Jacus, to nie to że piasek... chociaż też tu występuje...

Normalnie dalej kawałek rwę ziemię nie orze. No co zrobić, by aki mam klimat. 

U siebie prawie skończyłem... nie wygląda to najgorzej... no ale żeby to pług prowadzał..   a daj Pan spokój...

na glinie sie tak kurzy ?? lo matko i corko... to chyba talerzowke musisz kupic albo inny agregat .

siejesz czy czekasz na deszcz ?? raczej warto poczekac - zima ma byc  w przyszlym roku..ja w pazdzierniku wjezdzam ,u nas jeszcze wczoraj rzepaki siali po agregatach.

49 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dlaczego ani Ty ani rodzice się wówczas nie określili? Ja siostrę spłacam, jeszcze jestem w trakcie ale coraz bliżej końca ale jasno określone. 

po co ?jesli dzieci nie ma 

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze mogę przepić, sprzedać albo ugorem zostawić. To już się okaże.

fundusz hipoteczny czeka na ciebie 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ta jak kiedyś gówno była warta to nikt nie chciał,a teraz jak konkretne pieniądze to się pomieniało, a słowo to słowo ale teraz już słowo nic nie warte.

Nie u wszystkich 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

a co 13 stke dostałeś?

Nie... nie przysługuje mi... zbyt młody jestem....

Ale se przypomniałem właśnie czemu szkoda z tobą pisać...

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Czytałem ale to nie znaczy że w każdej rodzinie tak jest.

Zbyt dużo zaufania nawet żonie nie można wykazywać 

5 minut temu, radekz200 napisał:

a co 13 stke dostałeś?

Nawozowe 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

na glinie sie tak kurzy ?? lo matko i corko... to chyba talerzowke musisz kupic albo inny agregat .

Fotka tam gdzie kurz największy...

Talerzowka to perzowka... rób se tam rób... dzięki temu te swoje plony woreczkami możesz sprzedawać 😆

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

po prostu jesteś dobrym bratem i chcesz pomóc siostrze

Ja to jestem przeciwnikiem tych splacań.A co on winny że siostrę ma spłacać?Rodzice zapisują tak czy tak i wy.....ć.A nie jakieś spłaty bo sprawiedliwie honorowo i inne bzdury.

to jest tak że często rodzice nie potrafią załatwić tej sprawy i przepisują na jednego i niech on się martwi jakieś spłaty zachowki itp

Opublikowano
28 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam marzeń - moje marzenia to spokój, cisza, ciepło, najedzony, popity.

Wszystko to masz

A znasz powiedzeni jakie są  najpszyjemniejsze chwile w życiu?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Doradzalem Ci. Myślisz że ja Merlin w pełni ufam albo komu kolwiek innemu? Ona doskonale wie że jej nie ufam, Toć to obca baba

Dziwne by było jak byś ze siostrą siedział 🤪

Opublikowano
Przed chwilą, Dariowola napisał:

Wszystko to masz

A znasz powiedzeni jakie są  najpszyjemniejsze chwile w życiu?

Nie znam. Nic mi więcej nie potrzeba od życia. Ani kogoś obok siebie ani złotych kranów czy Mercedesa na podwórku.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć to obca baba

Dziadek tak mawiał. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam. Nic mi więcej nie potrzeba od życia. Ani kogoś obok siebie ani złotych kranów czy Mercedesa na podwórku.

Powiem Ci Pjoter. Coraz więcej takich ludzi spotykam. Ino im gospodarki też nie potrzeba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v