Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

He,kur....czym?Ile ty masz chłopie lat?Do boju a nie nad rozlanym mlekiem płakać.Jak byś ze 20scia lat z nią był i by cię kopla to bym jeszcze rozumiał ale takie coś to olać.Wez się za jaką robotę i nie myśl o bzdurach albo jeb... się młotkiem w kolano to wszystkie inne zmartwia ci miną.

Zawsze lepiej te wyjście awaryjne mieć 😉

7 minut temu, Strongman napisał:

Podobno krowy po niej chorują bo coś w niej jest.

Ja to myślałem że jakieś samochody po łące jeżdżą a to krowom oczy świeciły po tej ukropskiej kukurydzy 

5 minut temu, Strongman napisał:

To ciocia nie przyjeżdżała iż ty nie wiedział 

Się dorwał to jak głodny do chleba, krył i nie miał czasu myśleć 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Chodzi że jak baba nie krwawi co miesiąc to wiadomo.

A czy krowa poluje jak zapłodniona wiadomo że jej się niechce.

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja to myślałem że jakieś samochody po łące jeżdżą a to krowom oczy świeciły po tej ukropskiej kukurydzy 

A bo to pewnie była z Czarnobyla.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Nie leć na każde jej zawołanie i zacznij ją trochę olewać. Zobaczysz co się będzie działo. Kolega sobie Ukrainkę przygruchał, dziewczyna jak marzenie już mają 3dzieci. 

Tak właśnie zrobię ,olewka totalna , wcześniej za bardzo mnie owinęła

W ostateczności może być i Ukrainka , szwagra brat też taką wziął

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Krzysiek podoba mi się rozwój twojego gospodarstwa👍. Co pomyślisz tak zrobisz.

Na spontanie albo wcale🙈😂. Bolek był "kupowany" 2 dni, prasa zwijka jeden dzień. Mtz przypadkiem 🤷

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kura się nadziwić nie może 

Kto? 

58 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja to się nadziwić nie mogę że wy jakieś usługi tym robicie.U nas taki temat to egzotyka.

A ilu u was jest takich co sądzą na swoje potrzeby powiedzmy do pół ha? No właśnie...

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Na spontanie albo wcale🙈😂. Bolek był "kupowany" 2 dni, prasa zwijka jeden dzień. Mtz przypadkiem 🤷

Kto? 

A ilu u was jest takich co sądzą na swoje potrzeby powiedzmy do pół ha? No właśnie...

Niesamowite, poważnie.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Niesamowite, poważnie.

Jutro zamówione kopanie, gdzieś z 30ar na którąś sobotę kolejny też 30ar i jeszcze z tego co wiem 2 co mają po kilkanaście metrów ale nie wiem czy będą chcieli kombajnem bo zawsze kopaczkę brali 

Opublikowano

Kurła trza się podnieść i żyć 🙂

Przez babę nie warto życia zmarnować 

Browar wieczorem trza wypić 🙂

Opublikowano
33 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jutro zamówione kopanie, gdzieś z 30ar na którąś sobotę kolejny też 30ar i jeszcze z tego co wiem 2 co mają po kilkanaście metrów ale nie wiem czy będą chcieli kombajnem bo zawsze kopaczkę brali 

Na tym polu co ostatnio zdjęcie wstawiłem 30ar to raz w koło.No nic na moją głowę.Wiesz Ja się nie nabijam ale kosmos ten 30ar tamten 10 jeszcze inny parę metrów.Jeden Bolkiem drugi kopaczka kur....a odlot.No ale h....tam niech służy i się zwraca jak najprędzej.

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nawet dwa... tylko pamiętaj... bezalkoholowe...

Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła trza się podnieść i żyć 🙂

Przez babę nie warto życia zmarnować 

Ty o tej porze to powinieneś już w knajpie siedzieć😁

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Och już nie przesadzaj 😋 

Chociaż lepiej jak na sąsiedniej, bo tam strach okno w samochodzie otworzyć 

@superfarmer02 ile za Bolca dane???

Łooo... Tam to jest nieźle wietrzenie zatok. Jak bydlęcego wcale nie czuje to świński i to w takich ilościach aż się niedobrze robi. 9,5 z przystawkami do cebuli i buraka 

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na tym polu co ostatnio zdjęcie wstawiłem 30ar to raz w koło.No nic na moją głowę.Wiesz Ja się nie nabijam ale kosmos ten 30ar tamten 10 jeszcze inny parę metrów.Jeden Bolkiem drugi kopaczka kur....a odlot.No ale h....tam niech służy i się zwraca jak najprędzej.

Doskonale rozumiem ale taki rejon, za dużo tego w sumie nie ma ale jakiś dochód jest. Właśnie po to Bolek kupiony żeby zamiast 2 maszyn była jedna

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Łooo... Tam to jest nieźle wietrzenie zatok. Jak bydlęcego wcale nie czuje to świński i to w takich ilościach aż się niedobrze robi. 9,5 z przystawkami do cebuli i buraka 

Doskonale rozumiem ale taki rejon, za dużo tego w sumie nie ma ale jakiś dochód jest. Właśnie po to Bolek kupiony żeby zamiast 2 maszyn była jedna

Co się  śmiałeś z mojej  propozycji?

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

2lata temu 5 Radlin 20 arów

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

10 lat do tyłu z przystawką do cebuli, po zdjęciu myślę że podobny stan,  Braciak dał coś koło 6 

A co do smrodu, za kawalerki jeździło się tam na zabawy, i były dwie wsie o takiej samej nazwie które te imprezy organizowały. Wiesz jak rozroznialismy na której jest wichura??? Wystarczyło kogoś zapytać czy na tych przy trasie, czy na tych co gnojem śmierdzi 

A właśnie, wrzesień już, szkoła się zaczęła, a @Bananek do nas nie wrócił, kurba, Michał, gdzie jesteś???

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

10 lat do tyłu z przystawką do cebuli, po zdjęciu myślę że podobny stan,  Braciak dał coś koło 6 

A co do smrodu, za kawalerki jeździło się tam na zabawy, i były dwie wsie o takiej samej nazwie które te imprezy organizowały. Wiesz jak rozroznialismy na której jest wichura??? Wystarczyło kogoś zapytać czy na tych przy trasie, czy na tych co gnojem śmierdzi 

A no, teraz oglądaliśmy takiego, farba pięknie wymalowany ale rama i nie tylko spawana część rolek wyjęta bo jak się okazało był w niedokończonym remoncie a miała być igła i poniżej 7,5 nie mamy co gadać. 

3 minuty temu, PAN88 napisał:

Co się  śmiałeś z mojej  propozycji?

A sprzedał byś za tyle? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak właśnie zrobię ,olewka totalna , wcześniej za bardzo mnie owinęła

W ostateczności może być i Ukrainka , szwagra brat też taką wziął

Toć Ci pisałem, że przyczyną jest to, że nic nie zrobiłeś...kobity już tak mają...rób swoje...wszystko wróci do normy...że też Ty tego nie wiesz...a może wiesz🤔...

Moja nieraz pyta "kiedy zrobisz to czy tamto". Odpowiedź zawsze jedna "jak przestaniesz mnie popędzać"🤷...

Opublikowano
24 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nawet dwa... tylko pamiętaj... bezalkoholowe...

Nie pije tego gówna bezalkoholowego ,raz kupiłem Lecha to chujostwo nie do picia 😖

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Będzie chodził a Anka z każdym dniem pod chmurką będzie bardziej zmęczona. Więcej roboty będzie na Bolka niż na akne bo do panki trzeba ładny kawałek a Bolkiem wykopie też tam gdzie i kopaczka. Bolek w oryginale 1 właściciel 

IMG20230911164905.jpg

Jeździłem dziś na takim... W dołku trochę mokrawo, jeździliśmy we trzech... Ale dość zwrotny, to trzeba przyznać. 10 rządków na długość około 70-80m zajęło godzinę kopać - bez przerw, 3 prawie pełne wysypy i w jednym z 1/5.

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ja to się nadziwić nie mogę że wy jakieś usługi tym robicie.U nas taki temat to egzotyka.

Ba, ja mam jeszcze trzech i to konną kopaczką. U jednego z 3a, u drugiego z 5 i trzeci może z 7. Jutro dwóch, trzeci w środę.

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wasz rejon to zagłębie ziemniaczano warzywnicze, a są rejony, że ludzie mają z 15-20a, i na tym mieszczą i kawałek zboża i ziemniaki i jakieś warzywa dla siebie...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v