Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

He,kur....czym?Ile ty masz chłopie lat?Do boju a nie nad rozlanym mlekiem płakać.Jak byś ze 20scia lat z nią był i by cię kopla to bym jeszcze rozumiał ale takie coś to olać.Wez się za jaką robotę i nie myśl o bzdurach albo jeb... się młotkiem w kolano to wszystkie inne zmartwia ci miną.

Zawsze lepiej te wyjście awaryjne mieć 😉

7 minut temu, Strongman napisał:

Podobno krowy po niej chorują bo coś w niej jest.

Ja to myślałem że jakieś samochody po łące jeżdżą a to krowom oczy świeciły po tej ukropskiej kukurydzy 

5 minut temu, Strongman napisał:

To ciocia nie przyjeżdżała iż ty nie wiedział 

Się dorwał to jak głodny do chleba, krył i nie miał czasu myśleć 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Chodzi że jak baba nie krwawi co miesiąc to wiadomo.

A czy krowa poluje jak zapłodniona wiadomo że jej się niechce.

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja to myślałem że jakieś samochody po łące jeżdżą a to krowom oczy świeciły po tej ukropskiej kukurydzy 

A bo to pewnie była z Czarnobyla.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Nie leć na każde jej zawołanie i zacznij ją trochę olewać. Zobaczysz co się będzie działo. Kolega sobie Ukrainkę przygruchał, dziewczyna jak marzenie już mają 3dzieci. 

Tak właśnie zrobię ,olewka totalna , wcześniej za bardzo mnie owinęła

W ostateczności może być i Ukrainka , szwagra brat też taką wziął

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Krzysiek podoba mi się rozwój twojego gospodarstwa👍. Co pomyślisz tak zrobisz.

Na spontanie albo wcale🙈😂. Bolek był "kupowany" 2 dni, prasa zwijka jeden dzień. Mtz przypadkiem 🤷

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kura się nadziwić nie może 

Kto? 

58 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja to się nadziwić nie mogę że wy jakieś usługi tym robicie.U nas taki temat to egzotyka.

A ilu u was jest takich co sądzą na swoje potrzeby powiedzmy do pół ha? No właśnie...

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Na spontanie albo wcale🙈😂. Bolek był "kupowany" 2 dni, prasa zwijka jeden dzień. Mtz przypadkiem 🤷

Kto? 

A ilu u was jest takich co sądzą na swoje potrzeby powiedzmy do pół ha? No właśnie...

Niesamowite, poważnie.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Niesamowite, poważnie.

Jutro zamówione kopanie, gdzieś z 30ar na którąś sobotę kolejny też 30ar i jeszcze z tego co wiem 2 co mają po kilkanaście metrów ale nie wiem czy będą chcieli kombajnem bo zawsze kopaczkę brali 

Opublikowano

Kurła trza się podnieść i żyć 🙂

Przez babę nie warto życia zmarnować 

Browar wieczorem trza wypić 🙂

Opublikowano
33 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jutro zamówione kopanie, gdzieś z 30ar na którąś sobotę kolejny też 30ar i jeszcze z tego co wiem 2 co mają po kilkanaście metrów ale nie wiem czy będą chcieli kombajnem bo zawsze kopaczkę brali 

Na tym polu co ostatnio zdjęcie wstawiłem 30ar to raz w koło.No nic na moją głowę.Wiesz Ja się nie nabijam ale kosmos ten 30ar tamten 10 jeszcze inny parę metrów.Jeden Bolkiem drugi kopaczka kur....a odlot.No ale h....tam niech służy i się zwraca jak najprędzej.

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nawet dwa... tylko pamiętaj... bezalkoholowe...

Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła trza się podnieść i żyć 🙂

Przez babę nie warto życia zmarnować 

Ty o tej porze to powinieneś już w knajpie siedzieć😁

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Och już nie przesadzaj 😋 

Chociaż lepiej jak na sąsiedniej, bo tam strach okno w samochodzie otworzyć 

@superfarmer02 ile za Bolca dane???

Łooo... Tam to jest nieźle wietrzenie zatok. Jak bydlęcego wcale nie czuje to świński i to w takich ilościach aż się niedobrze robi. 9,5 z przystawkami do cebuli i buraka 

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na tym polu co ostatnio zdjęcie wstawiłem 30ar to raz w koło.No nic na moją głowę.Wiesz Ja się nie nabijam ale kosmos ten 30ar tamten 10 jeszcze inny parę metrów.Jeden Bolkiem drugi kopaczka kur....a odlot.No ale h....tam niech służy i się zwraca jak najprędzej.

Doskonale rozumiem ale taki rejon, za dużo tego w sumie nie ma ale jakiś dochód jest. Właśnie po to Bolek kupiony żeby zamiast 2 maszyn była jedna

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Łooo... Tam to jest nieźle wietrzenie zatok. Jak bydlęcego wcale nie czuje to świński i to w takich ilościach aż się niedobrze robi. 9,5 z przystawkami do cebuli i buraka 

Doskonale rozumiem ale taki rejon, za dużo tego w sumie nie ma ale jakiś dochód jest. Właśnie po to Bolek kupiony żeby zamiast 2 maszyn była jedna

Co się  śmiałeś z mojej  propozycji?

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

2lata temu 5 Radlin 20 arów

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

10 lat do tyłu z przystawką do cebuli, po zdjęciu myślę że podobny stan,  Braciak dał coś koło 6 

A co do smrodu, za kawalerki jeździło się tam na zabawy, i były dwie wsie o takiej samej nazwie które te imprezy organizowały. Wiesz jak rozroznialismy na której jest wichura??? Wystarczyło kogoś zapytać czy na tych przy trasie, czy na tych co gnojem śmierdzi 

A właśnie, wrzesień już, szkoła się zaczęła, a @Bananek do nas nie wrócił, kurba, Michał, gdzie jesteś???

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

10 lat do tyłu z przystawką do cebuli, po zdjęciu myślę że podobny stan,  Braciak dał coś koło 6 

A co do smrodu, za kawalerki jeździło się tam na zabawy, i były dwie wsie o takiej samej nazwie które te imprezy organizowały. Wiesz jak rozroznialismy na której jest wichura??? Wystarczyło kogoś zapytać czy na tych przy trasie, czy na tych co gnojem śmierdzi 

A no, teraz oglądaliśmy takiego, farba pięknie wymalowany ale rama i nie tylko spawana część rolek wyjęta bo jak się okazało był w niedokończonym remoncie a miała być igła i poniżej 7,5 nie mamy co gadać. 

3 minuty temu, PAN88 napisał:

Co się  śmiałeś z mojej  propozycji?

A sprzedał byś za tyle? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak właśnie zrobię ,olewka totalna , wcześniej za bardzo mnie owinęła

W ostateczności może być i Ukrainka , szwagra brat też taką wziął

Toć Ci pisałem, że przyczyną jest to, że nic nie zrobiłeś...kobity już tak mają...rób swoje...wszystko wróci do normy...że też Ty tego nie wiesz...a może wiesz🤔...

Moja nieraz pyta "kiedy zrobisz to czy tamto". Odpowiedź zawsze jedna "jak przestaniesz mnie popędzać"🤷...

Opublikowano
24 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nawet dwa... tylko pamiętaj... bezalkoholowe...

Nie pije tego gówna bezalkoholowego ,raz kupiłem Lecha to chujostwo nie do picia 😖

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Będzie chodził a Anka z każdym dniem pod chmurką będzie bardziej zmęczona. Więcej roboty będzie na Bolka niż na akne bo do panki trzeba ładny kawałek a Bolkiem wykopie też tam gdzie i kopaczka. Bolek w oryginale 1 właściciel 

IMG20230911164905.jpg

Jeździłem dziś na takim... W dołku trochę mokrawo, jeździliśmy we trzech... Ale dość zwrotny, to trzeba przyznać. 10 rządków na długość około 70-80m zajęło godzinę kopać - bez przerw, 3 prawie pełne wysypy i w jednym z 1/5.

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ja to się nadziwić nie mogę że wy jakieś usługi tym robicie.U nas taki temat to egzotyka.

Ba, ja mam jeszcze trzech i to konną kopaczką. U jednego z 3a, u drugiego z 5 i trzeci może z 7. Jutro dwóch, trzeci w środę.

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wasz rejon to zagłębie ziemniaczano warzywnicze, a są rejony, że ludzie mają z 15-20a, i na tym mieszczą i kawałek zboża i ziemniaki i jakieś warzywa dla siebie...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v