Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, bratrolnika napisał:

ja robię tak że spawam dolny profil i boczny, w L, wsuwam płyty, i dopiero potem zamykam pozostałymi bokami

tyle że ja daję ceowniki typowo do płyt warstwowych, tam płyta siedzi sztywno

No ja też brałem typowe. Ale tylko ostatni ceownik spawałem z płytą już. Toż to się zaraz opali przy spawaniu. A i pomalować ramę trzeba. U mnie dodatkowo 1/3od góry poliwęglan i dookoła płaskownik wąski żeby nie wiało. Ten płaskownik też bigosu narobił bo kręciło ceówke jak chciało 

Opublikowano
12 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Całe gospodarstwo

Przestań pieprzyć. Jakbyś miał na własność to byś nie szedł do miasta na wyjęte. Chyba że sluchasz sie d*py.

To pamiętaj kto się slucha baby i księdza tego czeka nędza.

Witajcie. O 5 termometr 8 stopni pokazywal

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

No ja też brałem typowe. Ale tylko ostatni ceownik spawałem z płytą już. Toż to się zaraz opali przy spawaniu. A i pomalować ramę trzeba. U mnie dodatkowo 1/3od góry poliwęglan i dookoła płaskownik wąski żeby nie wiało. Ten płaskownik też bigosu narobił bo kręciło ceówke jak chciało 

Ogólnie ciężko dostępne te ceowniki typowo do płyt. To znaczy u mnie są, ale nigdzie indziej ich nie widziałem, nawet zdarzało się że wmawiali mi że takich nie ma, są tylko standardowe  

Tu z płyty 40mm i ceownika 40/46/3

IMG_20230211_143217_314.jpg

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

26 minut temu, bratrolnika napisał:

miałem możliwość popracować małym Sunwardem, fajne to, ale przy przejeżdżaniu przez dołki można się bardzo szybko obsrać po same kokardki

To, co kupił mój syn, to nie jest typowa koparka. To coś takiego

shopping (1).jpeg

jakaśxdziwna ta piła 🤔 Rysiek takiej nie ma ...🤔🤪

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

no kurde, mój ma 10 lat a wkrętarkę sam obsłuży, mówię mu naszykuj to i to, to zrobi, bit wkręci, ustawi co i jak, a tu chłopak lat 15 i tego nie umie???

Będziesz miał wesoło 

Kiedyś jednemu na warsztatach wmówiliśmy że jest lewy gwint 

Zakręcał w prawo a my mówiliśmy że to się zaraz odkręci 

No i baran próbował dalej w lewo

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

a to i znajomy takie coś ma, ale jak to pracuje to nie widziałem

Ja też nie widziałem tego w pracy🤷...ale młody sobie chwali...tylko łańcuch wymieniał, bo ten, który był mu nie odpowiadał, coś tam się za bardzo odginało, czy jakoś tak...

Niedaleko zmarł stary kawaler, już na emeryturze...ale sępów na majątek...będzie się działo...ludzie to jednak świnie są...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

no kurde, mój ma 10 lat a wkrętarkę sam obsłuży, mówię mu naszykuj to i to, to zrobi, bit wkręci, ustawi co i jak, a tu chłopak lat 15 i tego nie umie???

Upośledzenia społeczne i techniczne to zazwyczaj wina rodziców. Wiedza i obycie same do głowy nie wchodzą. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

To jak to 

Nie słuchał byś mamy i taty

Czysto teoretycznie pytam

Twoim tatą był ksiądz 🤔

Hybryde zamówiłem że smolic 230 jednostka z kws 360🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Upośledzenia społeczne i techniczne to zazwyczaj wina rodziców. Wiedza i obycie same do głowy nie wchodzą. 

z tego co opowiadał to poszedł na elektrykę bo ojciec też jest elektryk

5 minut temu, malaczarna napisał:

Nie pojmuję 

nie ważne, nie było tematu

Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

Ogólnie ciężko dostępne te ceowniki typowo do płyt. To znaczy u mnie są, ale nigdzie indziej ich nie widziałem, nawet zdarzało się że wmawiali mi że takich nie ma, są tylko standardowe  

Tu z płyty 40mm i ceownika 40/46/3

IMG_20230211_143217_314.jpg

U mnie jest tego tam gdzie płytę sprzedają. 50tke brałem i taką płytę.

7 minut temu, Leszy napisał:

Teraz taka młodzież. 

U siostry jak budowaliśmy dom przyszedł szwagra bratanek do pomocy. 15 lat chłop i pierwszego dnia goleń przebił na gwoździu, który leżał na ziemi. 

Ojciec ma firmę brukarską, a ten nie umie młotka trzymać. 

Ja to się boję pomyśleć kto będzie pracował na nasze emerytury jak to wszystko lewe rączki, każdy za biurkiem ma zamiar pracować jako prezes.

Opublikowano
13 godzin temu, Qwazi napisał:

Jak mój syn, trzy lata temu, powiedział, że idzie do miasta, żeby spróbować jak tam jest, a potem wróci....wiedziałem od razu, że...nie wróci🤷...

To jak jak mój mąż też na chwilę na wieś przyszedł. 12 rok za chwilę jak dalej siedzi. Już bardziej wredna być nie mogę żeby się go pozbyć 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

W skali całości nasadzeń wykarczowane bardzo, bardzo mało . Pojedyncze rządki lub kwatery. 

Na pewno będą nowe nasadzenia, bo o tym się słyszy i może być tego dużo.

Aronię brali chyba 3 dni po 0,6zł.

Czerwonej sporo zostało niezebranej ale nikt nie likwiduje.

To chyba był ostatni rok na lekkim plusie . Bardzo lekkim.

Przeraża mnie optymizm, który u was panuje. U mnie choć trochę ludzie wzięli sobie do serca, sytuację z tego roku i nie słyszałem żeby ktoś coś sądził. I choć za dużo w tym roku nie kasuja, to za rok o ile nie będzie odbicia(a nie będzie) to większe ilości polecą. Ale dalej ludzie wykładają spore pieniądze na ochronę(po zbiorach po 3 opryski grzybowo-robaczane i 2 przedziorkobujcze- ja się zatrzymałem na jednym). Na wiosnę też będę ograniczać ochronę. A propo sor, nie robię zakupów na jesieni(oprócz amebaktyny). Mój sprzedawca twierdzi,. że koncerny nie sprzedały w tym roku tyle środków ile zakładali i mają zluzować z ceną( przynajmniej tam gdzie są zamienniki). Podobno w środkach zbozowych już widać obniżki.

Aronię też brali 3 dni, ale cenę miałem okrągłą. Poza tym duże ograniczenia ilościowe.

Zastanawia mnie jaki u was ludzie muszą mieć bodziec do likwidacji czerwonej, jeżeli nie kasują choć owoc został na krzaku.

Opublikowano
26 minut temu, malaczarna napisał:

To jak jak mój mąż też na chwilę na wieś przyszedł. 12 rok za chwilę jak dalej siedzi. Już bardziej wredna być nie mogę żeby się go pozbyć 

Ok. A co na jego miejsce?

8 minut temu, bratrolnika napisał:

a płytę to ja mam za darmo, drzwi zrobione już kilkanascie, i tyle co ceownik kosztował

Darku, jakąś fajną szlifierkę 125 mm byś polecił ok 900v

Opublikowano
39 minut temu, Karol6130 napisał:

To znaczy że jak ksiądz jest tatą to też nie słuchać 

39 minut temu, Karol6130 napisał:

To znaczy że jak ksiądz jest tatą to też nie słuchać 

To ty bogaty jak masz ojca księdza. Baranki przyniosą $£€

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v