Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

mało tego razem byśmy pojechali wybierać 

okryć nim stogi byś jej jeszcze pomógł? ;) 

Aj tam ...okryć czy odkryć...żadna różnica 🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

wiesz że to prawda ? najgorzej że z kabzą cienko , choć u mnie to tak naprawdę pierwszy z 4 pracodawców kiedy to praca w roli popychadła zaczyna mi się podobać , czasu mało po pracy a sił sporo choć i ta robota ma swoje mankamenty

jaj 

11 lat już w jednym miejscu siedzę. 

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Pod stołem czy na legalu? W soboty nie tyram chyba że jakieś przyjatko by było. 

Ogarnąć dom podwórko dziecko itp to już wyczyn

A tak zapytam mąż  chyba też pomaga ?Czy tylko ryby łowi.🤔

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Poprostu wbrew opiniom które na mój temat krążą jestem wspaniałym człowiekiem. Ja nawet strongmanową na fliz bym namówił, mało tego razem byśmy pojechali wybierać 

Prawdziwy...Prezes👌...

Przed chwilą, Dariowola napisał:

Wykonuje polecenia...przeszedł...tresurę🤭

Opublikowano
6 minut temu, Dariowola napisał:

Operator maszyn

7 minut temu, Qwazi napisał:

Prawdziwy...Prezes👌...

Wykonuje polecenia...przeszedł...tresurę🤭

Z człowieka który nie miał pojęcia o rolnictwie wyszedł na ludzi dobrym pedagogiem jestem

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

@Rolnik1973 byłam przelotem na rynku Piszczackim pszenżyto 1000, pszenica 1400 jęczmień też... Lubin po 2 zł. Chyba wydeleguje męża może worek by sprzedał czego.

A to ktoś kupuje po tyle? U mnie na skupie owies 600, pszenica 750, żyto 580, pszenżyto 640, wszystko netto. To kto zapłaci 1400 za pszenice?

Opublikowano
Dariowola napisał:

35 minut temu, wojtal24 napisał:

Kto Ci broni iść na etat I po pracy pracować w gospodarstwie ja dziś po pracy jeszcze 5ha rzepaku za sialem i to za widoku. a widzę że Ty lubisz iść pod wiatr tyle osób Ci mówi żebyś kupił lekka 3 obrotowa do zetora a Ty swoje. skorzystaj z doświadczeń innych a jak będziesz patrzył kiedy się to zwróci to nigdy nic lepszego sobie nie kupisz do gospodarstwa patrz na oszczędność czasu; zdrowia; itp

Napisz co w tej robocie robiłeś. Że taki wypoczęty Jesteś.

Pracuje za leżenie mi nie płacą

Łolek napisał:

38 minut temu, wojtal24 napisał:

Kto Ci broni iść na etat I po pracy pracować w gospodarstwie ja dziś po pracy jeszcze 5ha rzepaku za sialem i to za widoku. a widzę że Ty lubisz iść pod wiatr tyle osób Ci mówi żebyś kupił lekka 3 obrotowa do zetora a Ty swoje. skorzystaj z doświadczeń innych a jak będziesz patrzył kiedy się to zwróci to nigdy nic lepszego sobie nie kupisz do gospodarstwa patrz na oszczędność czasu; zdrowia; itp

Mądre słowa 

Ty z której strony Sannik bo  dzisiaj byłem w twoim regionie, do domu doleciał na kole i bez błędów narazie 

w kierunku Lwówka jak leciałeś na Żychlin Bedlno Mlogoszyn ?

malaczarna napisał:

@Rolnik1973 byłam przelotem na rynku Piszczackim pszenżyto 1000, pszenica 1400 jęczmień też... Lubin po 2 zł. Chyba wydeleguje męża może worek by sprzedał czego.

ale to cenią czy w tych pieniądzach są jakieś transakcje ?

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

No dzień dobry Szanowne Grono

Dalej pchać tą swoją kulkę gooowna

Apropo gówna. Chciałem kupić i dzwoniłem Z ogłoszenia. Wszystko ładnie pięknie 2500za skład. Na łódce około 30 po 60zl.t +700zl. Transport. Dałem adres mówię przywoź mam wagę zważymy i zapłacę za ile będzie + 700 za transport.  Rozłączył się nie nie odbiera tel.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, wojtal24 napisał:

no nie mów że to ziemniaki i kapusta obsadzisz?😄😄😄😄

Nooo.Przeciez przenicy nie bendę siał.Szkoda pola.Dla was to abstrakcja dla mnie norma.Calosci nikt nie weźmie przecież bo to podzielone na 20 działek ma być choć słyszałem o 10.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
malaczarna napisał:

3 minuty temu, konteno napisał:

wiesz że to prawda ? najgorzej że z kabzą cienko , choć u mnie to tak naprawdę pierwszy z 4 pracodawców kiedy to praca w roli popychadła zaczyna mi się podobać , czasu mało po pracy a sił sporo choć i ta robota ma swoje mankamenty

jaj 

11 lat już w jednym miejscu siedzę. 

to ja 16 czy 17 będzie

Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marku w takim razie muszę jeszcze uciułać grosza i przemęczyc tym co mam 🤕

Marcin ja bym żyta posiał na chleb, a wy nasadzicie pyrów i kapuchy a później jedziecie na strajki z Kołodziejczakiem bo wszystko tanie 🙂 

Nigdy nie popierałem Kołodziejczaka i nigdy straikowalem z nimi.Owszem kilka razy byłem luknąć co tam wyprawiają ja tych blokadach ale nigdy w tym nie uczestniczyłem.Jak chyba wszyscy zdążyli zauważyć banda osłów na własnych grzbietach wyniosła cwanego pajaca na szczyt po czym potulnie wróciła do swoich zagród.

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Apropo gówna. Chciałem kupić i dzwoniłem Z ogłoszenia. Wszystko ładnie pięknie 2500za skład. Na łódce około 30 po 60zl.t +700zl. Transport. Dałem adres mówię przywoź mam wagę zważymy i zapłacę za ile będzie + 700 za transport.  Rozłączył się nie nie odbiera tel.

do młot polu dzwoniłeś 🤔

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

To szaraki się zlecą z pół Polski 😁

Tylko 8% pól w mojej gminie zajmują zboża a reszta to kapustą i ziemniaki podobnie jest w ościennych.

Opublikowano

Się robi 😛

IMG20230824060533.jpg

21 minut temu, 6465 napisał:

Wyślij mi ten nr to ja zadzwonię 

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

9 minut temu, 6465 napisał:

To szaraki się zlecą z pół Polski 😁

Tylko 8% pól w mojej gminie zajmują zboża a reszta to kapustą i ziemniaki podobnie jest w ościennych.

a z tą ziemia z przetargu to są jakieś budynki magazyny itp czy tylko sam grunt?

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

a z tą ziemia z przetargu to są jakieś budynki magazyny itp czy tylko sam grunt?

Sam grunt.Budynki Agrosad użytkuje ale nie wiem czy wykupili czy też mają w dzierżawie.Cos tam wykupili ale dokładnie nie wiem co i ile.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

Sam grunt.Budynki Agrosad użytkuje ale nie wiem czy wykupili czy też mają w dzierżawie.Cos tam wykupili ale dokładnie nie wiem co i ile.

bo trzeba mieć zaplecze żeby te płody rolne gdzieś magazynować ewentualnie przygotować do sprzedaży

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, wojtal24 napisał:

bo trzeba mieć zaplecze żeby te płody rolne gdzieś magazynować ewentualnie przygotować do sprzedaży

To nie jest żaden problem.Jak chapne to temat ogarnę na momencie.Na ten moment to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
35 minut temu, marcin19071980 napisał:

Calosci nikt nie weźmie przecież bo to podzielone na 20 działek ma być choć słyszałem o 10.

Pfff nie znasz możliwości naszych mlecznych dynastii 🤭🤭🤭 

Prawda @soltys48 🤣?

Tak czytałem co żeście tu wczoraj prawili. Nasz wieczny poszukiwacz znowu odpał ma 😲 

Dzwonią od rana budzą...

ale dzięki temu znowu wpadło słomy 🤭 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v