Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

bykami z Brazylii i argentyny i ziarkiem ze wschodu. 

gospodarstwo 40 ha ziarkowe toto tylko dla hobby i dorobku do etatu zostanie jak w starej ue

Oj cicho, niech się chłopy rozwijają. 

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

Jeżeli masz szansę na dalszy rozwój to 150km minimum.

W zakupie używki pewno różnicy nie będzie. Cokolwiek bezorkowo to 150km musi być, do pługa 4 x 50 także, uprawowo siewny na bronie lub jakimś cięższym agregacie 150 minimum, dobra prasa pewno też.

Większy pójdzie w małych maszynach, mniejszy w większych już nie.

100km to dziś  taki nie wiadomo do czego. Będzie robił na 100% obciążenia w pługu czy agregacie

No jeszcze młody jestem to wszytko przede mną 😄k**wa myślałem że 27 kończę a to 26jednak 😂

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak to tak bez kółka 🤔

Miał być tani😁

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może mi coś znajdziecie na olx byle niedrogie , obrotowy odpada nie do takiego małego Zetora 🤷

Szymek no rośnie ale gnoju od uja na wierzchu 🙄

Co to znaczy do małego zetora ?? Ursusem 5314 (70 KM) ciągałem obrotówkę Huard 3x40 aż miło, a widząc jakość orki tego pługa to nowe Staltechy itp powinny od razu do huty wracać a nie w polu pracować ... Akurat w pługach to mało jest polskich firm co nadają się do pracy w polu ... I jak zmiana pługa, to tylko taki z możliwością montażu lemieszy z dłutami, na inny szkoda pieniędzy ...

też tak uważam

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Dla wyświetleń nagra jak... Się załatwia... Pomagasz mu wstawiając link filmu o niczym...

Ja to teraz nikogo nie oglądam - Jarek coraz mniej ciekawy, rolnikowo kupiło tura a tych całkiem dużych to wcale. Teraz tylko muzyka i pszczelarstwo ewentualnie.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

tak, 4 skiby Kobuz

A taki jak ja mam to jaką ma nazwe 🤔, klasyczna 3 jak to wszystkie 60 ciągły

Opublikowano
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pracujesz na etacie to raz dwa kupisz Masseya

Na co Ci tyle łąk 🤔

Nie dokładam z etatu do gospodarki.a łąki to dają to biorę , przydadzą się...

Screenshot_2023-08-22-21-44-56-855_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

18 minut temu, slawek74 napisał:

marzy się komfortowy dupowóz to trzeba na niego zapier...

Z tego akurat piniedzy ni ma

Suche drewno z kupy pod dach chował

niby bez faktury ale 🤔🙋‍♂️

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Hmm, Dziewczyna robi na etacie, na państwowym w edukacji i kokosów z tego nima.🫤

Jaaasne... Ale nie myśli by wziąć kilka ha i się wzbogacić nagle?

Łona nie z gospodarki.. A tak na poważnie to średnio z 3 tys opłacić sobie mieszkanie + inne opłaty, utrzymać samochód to na życie zostało by naprawdę niewiele biorąc pod uwagę obecne ceny. No chyba, że ktoś ma ojca, matkę czy innego pociota w jakiejś firmie na wysookim stanowisku i załatwi równie ciepłą posadkę to może powiedzieć, że z etatu żyje mu się dobrze i na wszystko ma + oszczędności w skarpecie.

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Na zewnętrznej, co by ziemi na bok nie wywalało.

Ale nie jest na skrajnej 🤷

9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Czemu nie szukasz jakiegos normalnego, tylko podobne do krajowych? Gęste i niskie... Szukaj z dużym prześwitem...

Nawet taki zrywalny akpil jak mój się tak nie zapycha jak UG. a też szału wcpolu nie robi.

Jeśli już zmieniać, to nie z gówna na łajno... Ale se rób co chcesz...

Algi...

Panie Zbyszku ale nie wiem jakie różnice są między normalnym a nie normalnym pługiem 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ja to teraz nikogo nie oglądam - Jarek coraz mniej ciekawy, rolnikowo kupiło tura a tych całkiem dużych to wcale. Teraz tylko muzyka i pszczelarstwo ewentualnie.

Bo to tak jak z tymi plutyczami. 

Patologię, ewentualnie coś ciekawego, innego człowiek obejrzy... Jednak jak wkoło Macieju to samo, albo równa ktoś do średniej, to przestaje człowieka to interesować.

Musi być inaczej...

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Łona nie z gospodarki.. A tak na poważnie to średnio z 3 tys opłacić sobie mieszkanie + inne opłaty, utrzymać samochód to na życie zostało by naprawdę niewiele biorąc pod uwagę obecne ceny. No chyba, że ktoś ma ojca, matkę czy innego pociota w jakiejś firmie na wysookim stanowisku i załatwi równie ciepłą posadkę to może powiedzieć, że z etatu żyje mu się dobrze i na wszystko ma + oszczędności w skarpecie.

Można dorobić do etatu, coś w podobie jak dobieranie hektarow 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

temu się kiedyś ludzie w małżeństwa bawili by łączyć dwie wypłaty 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Bo to tak jak z tymi plutyczami. 

Patologię, ewentualnie coś ciekawego, innego człowiek obejrzy... Jednak jak wkoło Macieju to samo, albo równa ktoś do średniej, to przestaje człowieka to interesować.

Musi być inaczej...

Jedynie jak majster film wrzuci to tam się pośmiać można... A tak to nie.

https://www.youtube.com/watch?v=cADZsZMH6GY

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale nie jest na skrajnej 🤷

Panie Zbyszku ale nie wiem jakie różnice są między normalnym a nie normalnym pługiem 🤔

Odległość i wysokość słupic... Tylko tyle., Reszta to już inna bajka i kasa...

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A na hvj tyle zastępów i ludzi

Bo to jest pluton gaśniczy. Do głupiego monitoringu ppoż w Krakowie jadą 3 zastępy, gcba, gba i sd. Zawsze. Mimo, że 98% przypadków to fałszywy alarm.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v